Trött

Jag är så trött!! Det är en kämpig dag då man har ekonomilektion 6h på en dag. Började 10 imorse med provet, kasnke skulle jag läst lite till.. Eller tänkt efter lite mer än vad jag gjorde. Hoppas det blir godkänt iaf. Sedan efter lunch var det dags för bokföring. Fuderar än en gång på om jag verkligen valt rätt, blir så trött på allt efter en sådanhär dag. Önskar vi kunde delat gruppen i en lite snabbare och en långsammare som det har varit tal om, men det är väl bara att bita ihop. Fick en uppgift idag iaf som vi ska göra, den ska bli lite rolig, tror man kan lära sig mycket på den!

Efter en sånhär dag är jag helt handlingsförlamad och gnällig, framför allt gnällig om ni frågar A. Önskar jag kunde slå bort det...Får bli säng tidigt ikväll och imorogn är det två föreläsningar och sen är vi fria tre dagar, då blir det att jobba med uppgiften!

Morgon

Idag är det dags för skola igen, fast denna veckan tror jag bara att det var två dagar med föreläsningar. Ska däremot få ett fall idag så resten av veckan går väl åt till det! Fredag är det planerat att åka till Ullared, är dags nu. Hoppas vi kan inhandla lite julklappar då och få börjat med det. Har ju inte en enda än...

Tenta idag, eller kundskapsprov som det kallades på BYS. Tror det kommer gå ok, har inte övar överdrivet men jag känner mig rätt säker iaf. Tror det räcker med att ha hängt med på lektionerna men man vet ju aldrig. Svårt att avgöra hur mycket som kommer med.

Snickaren är här och river ännu mer av badrummet idag, dags att byta golvbrunnar. Ska bli frächt med nya vita fina istället för det svarta som sitter där nu (full proppade med skit) Det kommer bli så bra då det är färdigt!

Dags att packa matlådan och kaffet...

Adventskväll

Nu har vi städat så gott det går då badrummet är utrivet och grejerna som ska vara där inne är någon annan stans.. Torkat ur fönstrena och satt upp adventsljusstakar och en stjärna. Direkt blev det lite julstämning. Jag saknar glöggen dock, det har varit gott, men vi har ingen!

Fick även julgardiner från mamma som jag har designat om så de ska passa våra gardinstänger. Vi skulle även sätta upp en till över köksfönstret (vi har fort inte haft några gardiner där) men då visade det sig att alla stänger vi hade kvar var för korta. Som tur är ska mamma och pappa till IKEA på tisdag, passar ju bra att de tar med en hem till oss. 

Ska kika på sista sändningen från Globen och hästhoppning kl 22, sedan blir det sängen. Får gå upp i tid imorgn så jag hinner ner till gården och duscha.


2 nya designer

I helgen har jag hjälpt två tjejer med designers. Kika in hos dem så får ni se helheten (tror inte Sara har lagt upp sin än dock)



Som ni ser är det rätt lika tema på bloggarna, tyckte det passade båda tjejerna som ville ha det stilrent och Fia ville ha med sina katter.

 


Första advent

Ställde precis fram en kopp kaffe och kikar samtidigt på omhoppningen i Globen genom tv-rutan. Hade varit kul att vara där :) Har varit det en gång, det är stort! Det blev nästan lite jul stämning idag, frost ute och solen är nästan igenom dimman vilket gör att det är ljust och lite vitt. Härligt!

Har pluggat en stund nu, imorgon är det prov! Jag hoppas det går bra och att jag har läst tillräckliget. Kommer bli arg om jag inte kan sakerna för då vet jag ju att jag läst för lite och det är bara för att jag är lat! Men vi får se. Ska även få ett fall imorogn vilket blir spännande. Får se om vi får nya grupper eller ej.

Idag ska vi även försöka få upp adventsljusstakar och en stjärna. Så blir det ännu mer stämning.

Fredag

oj vad dagarna går. Igår och idag var det ingen skola för min del, hemma studier. Har ite alls pluggat så mycket som jag borde. Pappa har grejat här dessa dagar och jag har inte riktigt kunna koncentrera mig. Nu är vårat badrum tomt sånär som på en talettstol. Den sitter dock inte fast och spolning sker med en hink. Vi har varit och valt ut nytt handfat med skåp under och blandare. Ska bli skönt att få det fördigt! Tror det kommer bli väldigt frächt.

Imorse fick jag frukost hos Emelie, mysigt att slippa äta de n själv =) Blev inte där så långt tid men jag hade planerat så tandborse och så var med in, hehe, slapp jag göra det då jag kom hem, planerin! Vid halv 11 åkte och och hennes far mot Kil, nu ska hon bo i Idre denna säsången. Hoppas hoppas hoppas jag kan åka med upp v 10 då fam Turesson åker, vore så kul!

Nä ni, nu är det dags för matlagning, vad säga som tacco gratäng? Sedan kasnke jag ska försöka läsa 1 kap till i böckerna, är ju trods allt prov på måndag...

Wahlströms - Fkp parken

Det var längesedan jag skrev en utvärdering om dasnen så nu är det dags! Laddade upp med god mat och Börje och Maj-Lis sedan var det dags för Whalströms i Falköpings parken. 
 

 

Dansfolk: Bra danafolk där! Var inte så överdrivet mycket heller och inte heller ett så många killar över.
Golvet: Golvet är alltid jätte strävt i början i Fkp, men efter ett tag ger det sig.
Spelandet: Bra! Då vi var i Skara sist hade de inte glöden men den fanns idag!
Min dans: Helt ok, dansade mycket och med en hel del olika folk! =)
Slutbetyg: 4
Wahlströms bästa låt under kvällen: Sommaren -92!


Helgen!

Oj vad jag har varit dålig på detta! Borde skriva en hel del, får se hur mycket jag orkar med. Det går åt en hel del tid åt skolan och då man sitter här blir det korta stunder som man inte känner sig kreaktiv på.

Linda klarade sin uppskrivning i fredags och nu har alla i familjen Källgård körkort! Enormt kul och hon var väldigt lycklig. Jag slapp givetsvis köra hem från Skövde, det ville hon göra och hon tog även en tur senare på eftermiddagen helt själv. Minns ni den lyckan, då ni körde själva första gången? Jag minns det som att man gjorde något man inte fick fast man bubblade av glädje inombords. 26 maj, 2005 tog jag mitt körkort, till våren är det 5år sedan, tiden går väldigt fort!

Senare den dagen var det dans som gällde, men åtekommer till det (separat inlägg) =)

Lördag var det sedan dags för sittning..! eftersom vi tog sovmorgon och sov ända fram till halv 12 så blev det inte mycket kvar av dagen. Halv 4 kom Petra och Johan och hämtade oss så for vi till Therese. Där hade vi en mysig stund innan det var dags att fortsätta till Smedjan. Där var det välkomstdrink och mat med massa sång, spex och stojj! Jag hade riktigt kul, A är inte mycket för sånt här men han skrattade stora delen av kvällen så det gick bra där med. Generöst med dricka vilket slog efter några timmars stillasittande, var tur vi kom ut lite emellan. haha.

Söndagen var seg, började dagen med att åka och kolla på en bil A hade sett ut. Den var i fins kör skick men inte så fin invändigt tyvärr. Varken han eller jag fastnade för det direkt så vi kommer nog kika vidare. For vidare till A´s far somm bjöd på 50års lunch ute i Skövde, gott värre! Sedan även kaffe och tårta ihop med A´s farmor och farfar. Hemma vid 6 igen som somnade som små lamm vid halv 10.

Nervös!

Det är inte ofta jag skriver mobila inlägg men idag får det bli ett sådant. Sitter på trafikverket i skövde och syster har precis gått in för att skriva upp. Jag hoppas med hela mig att hon klarar det idag! Om hon gör det slipper jag köra hem:) Det är väldigt tryggt stämning här med 5st till i vänt rummet som snart ska skriva upp. Funderade på den gången jag gjorde det och minns inte att man gick upp för så många trappor, jag måste varit väldigt nervös. Men lyckades ju klara det. Håll nu tummarna för linda! Ps. Nu har det fyllts på till 8st väntande.

Torsdag

Jag vet att det blev ett korthugget inlägg igår så jag får väl skriva lite bättre nu. Hade föreläsningar om arrendelagen och familjejuridik igår med jurist från lrf. Mycket intressant och man kom ju fram till att man inte ska arrendera ut, möjligen arrendera, men som jordägare har man inte mycket att säga till om, iaf inte om man ska följa alla lagar. Familje juridiken var och nyttig, tänk vad mycket det är som man inte vet med sambolagar, äganderätter hit och dit. Tror jag och A har det rätt bra iaf, vi har ju köpt vissa saker gemensamt och resten hade vi med oss. Tror ju inte vi kommer flytta isär men det känns ändå skönt att vara medveten. Spec nu då han planerar att köpa ny bil då ;) hehe.

Snart kommer Theree hit, vi ska plugga klart våra resultatbudgetar och likviditetsbudgetar. Skönt att ha det klart till helgen för då händer det så mycket annat. Dans fredag kväll, sittning på lördag kväll, kika på bil söndag förmiddag och sedan äta 50-års lunch hos A´s far.

Funderar på att slänga in en banankaka i ugnen till kaffet...

Irritations dag...

Sista skoldagen denna veckan. Mycket spännande med arrendelagar och familjejuridik. Att det fanns mycket annat att irritera sig på är ju bara fakta. (tack Gunnel för samtalet!) Som tur va blåste det bort då vi åkte och tränade vid 6. Resultatet av det är att jag inte kommer kunna gå imorgon! (ännu mindre på fredag) Imogon och på fredag blir det dans, längtar!  Bokade även en ryggmassage imorgon, ska bli så skönt!

Tisdag

Jag har blogg torka, haha, eller så har jag lite annat att pilla med då jag sitter framför datorn. Gör resultat och likviditets budgetar. Krånglit är det och väldigt många siffror att hålla reda på.  Ska lämnas in på måndag men i helgen är det så mycket annat att göra. Jaja, vi får se när det blir klart.

Fick ett glat telefonsamtal förut, Em hade landat i Sverige igen och det känns skönt att hon är där hon ska ;) Haha, får verkligen träffas innan och sticker till Idre igen.

Imorgon är det onsdag och sista dagen i skolan denna veckan, torsdag ska ägnas åt hemma plugg för det är verkligen mycket som ska in i hjärnan nu. Skönt att ha lite att göra då man är ledig från föreläsningar!

Natti!

Photoshop 3

Kissemissen =) Och övning ger färdighet!


Photoshop 2

Gjort om häst bilder också igen, en såg ni igår, här komer två till =)




Photoshop 1




Lördag

Dagen har vartit seg, inte seg i den bemärkelsen att den har gått långsamt, nej utan ett jätte trist väder och mitt sega huvud. Stack iväg till Douglas imorse och plöjde. Det gick väl inte så bra, jag tyckte plogen gick för djupt med tanke på att det hade regnat lite, varje drag var snett, men, men bara att köra, A tyckte inte vi skulle börja pilla :p Han höll nästan på att köra fast, haha. Kul!

Hem och åt. Sedan var vi nere på gården lite. A skulle kika lite med pappa på att sätta upp lampor. Sedan har vi suttit vid varsin dator. Jag har pillat en hel del i Photoshop. Får göra en ny kategori och lägg upp, jätte skoj!

Har tagit mycket hjälp av webdesignskolan!


Fredag

Dagen har flytit på. och jag har varit eldig från skolan. Var inne i stan och besitigade bilen i förmiddags, den gick igenom. Sedan var vi med mamma och beställde våtmatta till badrummet. Det är äntligen bestämd att det ska göras iordning. Skönt! Blev svart matta på golvt och en vit med svarta shabloner på. Kommer bli bra :) Kikade även lite på nya möbler dit in. Hittade inget som skulle passa.

Har även pillat lite i Ph nu, kika in denna bilden, om man ljusar upp bakom lite så det det nästan ut om att det är samma bild. =) Man kan alltid lära sig något nytt i det programet!



Och ni, det snöar ute!

 


Torsdag = dans!

Idag bjöd skolan på besök hos Sparbanken i Skaraborg i Skara, väldigt nära att skriva Swedbank men vi fick ju läsra oss att denna banken var fristående så jag får väl vidarbefodra det. Blev mycket frågor och det känndes som ett bra besök. Hade även en föreläsning innan dagen var slut. Nu har jag tagit helg igen, ingen skola förrän måndag, knas med bara tre dagar denna veckan. Man blir ju adlrig riktigt människa av det här.

Efter skoldagen var det bara att puttra hem och nu ikväll var vi iväg och tränade. (det är detta jag har velat komma till hela tiden) Bugg träning med lite förning på schemat. Försöka tänka på att man är rakt mot varanda och att killen ger mig utrymme att kunna snurra, spec på rak linje. åå, det var så roligt och gick verkligen kanon bra då vi värmt upp och det strömmade av go musik... Det är en sådan kick! Jag brukar prata om hur det är att sitta på hästryggen då hästen går i ljuvlig form och man behöver baa tänka för att allt ska bli så bra som det bara kan bli. Detta är lite samma sak fast jag är hästen, haha, som följer.. Ja det är verkligen toppen att dansa med A då, vi flyter ihop.

Omg vad djupt det blev nu, dags att tvätta av sig svetten och massera de ömma fötterna!


Vindkraft

Idag var det dags för ett nytt studiebesök. Jag börjar uppskatta dem mer och mer för då jag tänkte tillbaka på den tiden vi gått i skolan nu så är det första som ploppar upp studiebesöken. (fina kor och ladugårdar mest då) det är nog inte så tokigt ändå. 

Idag bar det av till Rakerby och Degeberg. Funderade som en tok igår varför vi kännde igen det namnet men det var ju för att Nonnen startade landets första lantbruksskola där. Vi gjorde vårat "test" fall om honom så det borde men ju komma ihåg. Trevligt var det, lite kallt och lite segt då man suttit på samma plats och lyssnat i nästan 2h. Men enterepenörer är härliga att lyssa på och det är enormt fachinernde att höra folk som vågar satsa. De hade två vindkraftverk också. vi fick gå upp i ett. Eller gå eller gå, KLÄTTRA! Sele på och sedan uppför stegen som var rakt upp. De som var lite längre än mig kunde vila ryggen mot innerväggen och bara klättra med benen, jag kännde mig lite för kort för det så jag hävde i princip upp. Armarna var gött möra sen! Men det var värt det!! Först fick man upplevelsen, sedan se hur det ser ut innuti och sist men inte minst utsikten! Var verkligen toppen! Fick sticka upp huvudet där uppe och se sig omkring. 

Kika in på Thereses blogg, där finns ett kort då jag vinkar ner till dem som stod på backen. LLite läbbit var det också innan man kom upp ovanför första avsatsen, då såg man inte dem där nerre längre och man tappade då höjdkännslan. Tack Therese som tog korten!!

 

 

 


En helg i gbg!

Nu är vi hemkomna igen efter en helg i GBG. I går åke vi ner och gick i Nordstan en sväng innan det var dags att kolla upp hotelet och frächa till sig lite. Kl 15,30 stod Jerry Williams på scenen på Rondohs. Bra var, han har ett makalöst goo i sina låtar och ihop med bra dansare och så blev det en riktigt bra föreställning.

Efter det blev det slapp i relaxavdelningen innan mat på en mysig resturang. Sov gott inatt trods allt.

Idag blev det mer shopping, fick med mig jeans leggins, svart, super läckra och två toppar hem. Nöjd, inte jätte mycket men fina saker =) Trevligt att strosa runt i stan med A.

Imorgon drar vi igång en ny kurs i skolan, ekonomi. SKa bli spännande att se vad den erbjuder. Veckan som kommer verkar inte bli så tuff men kollar man schemat senare är det mycket pbl-fall´s tid uppsatt.

Nu kurrar magen igen, ska plocka fam lite mackor och göra varm choklad. Är trött på massa mat efter denna helgen.

Torsdag

Idag har jag varit ledig och bara släppt allt vad skola heter. Skönt. Var inne en sväng i stan förut och klippte mig, sååå skönt! La även i en toning då jag kom hem men det blev lite mörkt.. Men, men, den försvinner väl snart. Runt och kikade i fotoaffärer och kollade upp vad det kostar att förstora en bild. Hittade en som kan passa så bra ovanför soffan här på kontoret, fråg början kommer förslaget från A och det var ett bra förslag! Bildmagasinet skulle a 413:- för en förstoring som är 70*100. As mäktigt att få in en sådan så den får det bli.  Ska även köpa ramar och sätta upp kort i hallen, hittade tre i samma tema med mycket färg som jag tror kommer göra sig där. =)

Har börjat sy kuddfodral, gjort klart garderoben det sista och ätet god mat nu det senaste. Får bli slapp framför tn´n nu innan det är dags för sängen (som är nybäddad med rena lakan) -Underbart!

Har ni sett

Surfade runt på blocket lite och hittade en annons om kattungar.. Har ni sett, det ser precis ut som Rocky och Billy..
Möjligt att de är något vitare än våra juveler men att det fanns två av den färgen i en annan kull tyckte jag var kul!


vad väljer du?

Närproducerat eller ekologiskt?
Om jag ska svara rakt av på den frågan så säger jag närproducerat!

Är produkterna jag köper, mjölk kött m.m närproducerade vet jag att de kommer från en gård som inte ligger för långt bort vilket ger korta transporter. Det känns bättre än att välja det ekologiska alternativet där produkten till och med kan komma från utlandet.

Hjordnära mejer i Hjo är ett bra alternativ som jag gärna handlar av. (har väldigt god yogurh) Där kan jag till och med åka till de sju gårdarna sopm mjölkråvaran kommer från och de är inte mer än 6-8 mil. Ekologiskt kan vara bra, men de senaste säger att de släpper ut mer kväve än ett konversionellt jordbruk och sen är jag lite emot att mjölkpriset ska vara så mycket högre till de ekologiska. (det måste visserligen vara det då fodret är så mycket dyrare)

Hörde på P3 en dag att det var en exert som valde det ekologiska före det närproducerade, även om det ekologiska kom från utlandet. Detta för att få ett efterfrågan på det ekologiska så det tillslut kom till sverige.

Så nu frågar jag dig, vad väljer du?


Tisdag

Först måste jag bara säga att min sambo har väl rätt, det är för kallt med 18 grader innomhus. I alla fall då man blir sittande framför dator, fryser händerna av mig!

Idag var det dags för redovisningen av PBL-fallet. Jag tror det gick bra, eller hyfsat i alla fall. Det blev bra diskussioner men lite segt att sitta där i 1½ timma och prata om något man redan kan. Hade varit kul med tvärgrupper så man hade fått höra andras åsiker också. Till imorgon ska jag slänga ihop en presentatio om det enskillda fallet. Får förbereda det sen, först ska jag på massage, ska bli underbart skönt! Har verkligen längtat sen jag bokade upp tiden. En lavastens massage som jag fick av mamma och pappa i jul klapp, FÖRRA ÅRET. Här är man inte snabb inte.

Jobbar på ett inlägg om ekologiskt eller närproducerat. Hoppas jag kan få ut det snart...

Bra feelback!

Har pratat med beng i närmare en halvtimma nu. Han sa direkt att han hade svårt att få tiden att räcka till så vi tog frågorna över telefon. Han verkade mycket positiv idag och jag fick mycket att bita i direkt. Hoppas jag kan bli färdig snabbt idag och inte vara i sista sekund. Jag är inte van att vara i sista sektund, brukar göra färdigt arbeten och så långt innan de ska vara färdigt. Fast då har jag ju inte haft såhär stora arbeten med allt det arbete som det har inneburit. Men tänk vad många tankar jag har haft och fått upp ögonen på nya saker. Detta med kor är spännande!

Det där med träning!

Tog tag i mig själv och övervann latheten genom att åka och träna. Blev ett Athletic pass på Nordic club på 45 min och jag tror varenda muskel i armar ben och mage har fått sig en rejäl genomgång. var skönt men jag tror knappt jag kommer kunna gå imorn.

Hur har du det med din träning? är du en sånn person som måste ha ett pass, en bestämd tid och kasnke någon att gå med för att överhuvudtaget få det gjort? Eller är självdesiplinen såpass att du tar din väska och sticker till gymmet för att köra en stund helt själv?

Jag är nog en person mitt emellan. Tycker det kan vara hur skönt som hellst att åka själv och bara köra sina grejjer, eller in till ett pass. Lite svårt är det att ha en tid att passa. Som idag var jag 3min innan, hann ju men det var ingen marginal. Å andra sidan är det kul då sambon följer med och man har någon att kika åt eller flina med. ja ni fattar... 

Ska skriva lite till på arbetet nu. Deadline imorgon 18,00. 

RSS 2.0