Lördag

För att vara jag är jag lite stolt att jag denna lördag redan har ätit frukost och druckit kaffe innan klockan är kvart över 9 :) Har även skrivit ut lite papper mm som ska med upp till ridskolan i eftermiddag. Känns bra att ha grejat med denna tävlingen, här får man åtminstånde ett tack! Är för övrigt en aning trött på vad tävlingsdatabas, RS Pro och startlistor heter. Det är inte alltid så lätt att plocka ihop så alla blir nöjda! Men nästa helg ska det vara över och sedan är det ingen tävling förän hösten.

Har laddat kamera batterien :) Det verkar som jag ska träffa fina Emelie innan jag drar till ridskolan för att ta lite porträtt kort på henne. Kanske får vi göra om det nästa vecka då jag har fått en reflexskärm :) Jag och Therese beställde varsin! Hoppas den är lika bra som jag inbillar mig och att man kan lära sig använda den! Vad tror ni?

Sedan ska jag som sagt upp till ridskolan, ta massa kort och göra reklam för hemsidan. jag har gjort en reklamskylt :D Så här ser den ut



Klicka på bilden för att se den större. Besök hemsidan kallgardphoto.se


Torsdag.

Har egentligen ingen bra ursäkt till varför det inte blir några inlägg här längre, men jag skyller på vädret :) Det är verkligen en toppen årstid som är nu då allt blir grönt, och inte bara lite grönt heller, det har exploderat de senaste veckorna. Vårtecken är också att hagarna börjar fyllas med kvigor och sinkor som ska gå ute under sommaren.

Det händer även en massa just nu, vi är inne på den sista veckan i skolan, jag och Therese har varit på fotokurs i Bankeryd, mm. Bankeryd var toppen. Elin Kero, mer känd som Nevanien, och hennes jobb höll i kursen som handlade mycket om porträtt fotografering. Fick även lära oss en hel del om hur kameran fungerar och alla intsällningar som finn. En riktig inspirations dag. Detta var förra lördagen. Den kvällen avslutades med en toppen fest och Rasmus och sedan Olstorp.

I helgen som kommer blir till att tilbringa uppe på ridskolan och fota tävlingar :) Det är fälttävlan för ponny och häst och alla bilder ska sedan ut på hemsidan. Är jätte kul och alla är positiva till sidan och verkar gilla att kolla på hästkort. Ikväll blir det förberedeslser inför Juniaden som är helgen därpå. Dags att gra startlistor mm. Kanske baka något gott som man kan smaska på, blir mycket lättare då ;)

Vita blommor

Blombilder tagna idag =) Dessa vackra verk.
Ingen av bilderna är redigerade förutom nedklippta till dessa fyrkanter
(Klicka på bilden för att de den i större fomtat)


 

 

 


Mina nya grannar!

Har fått nya grannar idag. Än har jag inte riktigt hälsat på dem, de var lite stressade...




Dunbollar i dammen




Bilder från terrängreäning

Här kommer ett smakprov från bilderna tagna på terrängträningen.










Fredag

Vad dålig jag har blivit på att skriva. Just nu är det bara bilder som rör sig i mitt huvud. I början av veckan var jag och fotade terrängträning i Maristad, det var toppen väder och bilderna blev jätte fina! Igår fotade jag KM i Maristad. Tyvärr fick det gå inomhus pga vädret och ja ni kan ju gissa hur bilderna blev, mörka! Har ägnat en stund åt att ljusa upp dem men de blir inte så bra. Ska ändå lägga ut dem så alla får se, snart. Hemsidan börjar också ta fortm :) Jobbar ju utifrån blogg.se´s mallar vilket gör att det inte är så svårt. just nu funderar jag på om man kan ta bort möjligheten att kommentera.. någon som vet?

Det har varit skola tre dagar denna vecka och det har handlat om växtnäring. I onsdags fick vi vårat fall och jag ska jobba med hur växten tar till sig näringen med hjälpord av kretslopp, upptag, läckage mm. Är verkligen jätte taggat på detta. Växtodling är enormt spännande! Vi har även fått våran enskilda uppgift där jag ska göra en växtodlingsplan åt pappa :) Roligt, hoppas han tycker den blir bra sedan och kasnke kan använda den? 

Nu ska jag åter ta tag i min LIA rapport, den som jag skulle ha klart vecka 17 :/ Så kan det gå, planering!? Finns ju så mycket som är roligare än att sitta inne och skriva då vädret har varit hyfsat. Har sagt att jag ska göra det då det regnar och idag är en dag som lever upp till det. Riktigt gråmulet ute. Dock har jag och A planerat e liten tur i em, till baknen, Jack & Jones som har öppnat  i stan och till blomsteraffären :)

Helgen

Såhär dags på södags kvällar borde man väl sova då man ska till skolan imogorn. Men vi har inte kommit så långt. Jag är verkligen inte peppat på att gå till skolan imorogn. Flera dagar känns det som jag har varit hemma och faktisk fått ut något av dagen, imorgon känns som man kommer fördriva tiden inomhus utan att få ut så mycket av det. men jag hoppas jag har fel och att alla redovisningar blir bra och mycket diskussioner runt omkring. På torsdag och fredag är vi ju lediga igen så jag får väl ta tag i ute jobbet då igen.

I fredags kom vi iväg och dansade till Wahlströms i Fkp och det var så roligt! Henrik och Josefin var med för första gången på ett halvår typ och det gjorde u inte saken sämre. Grattis till dem som har förlovat sig sedan vi sågs sist :)  Igår blev det en sväng till Skövde och jag gjorde slut på lite pengar. En klänning, tre linnen och ett par byxor fick det bli. lite vardagliga kläder som känns bra att kunna använda i sommar!

Hepp, dags att dra sig till sängen.

Fredag

Dagarna går så fort. Igår hade vi familje-eftermiddag hemma. Alla var hemma och ute och grejjade. Riktigt trevligt och ovanligt att hela familjen är samlad. Jag och pappa körde igång med veden som jag lovade att hjälpa till med. Bra gick det och vid 11 idag var vi redan färdiga. Då hade vi kört 3h igår eftermiddag och 3h idag. Toppen att få det fixat så smidigt =) Sedan har vi grejjat här hemma under eftermiddagen idag. Klippt gräset för första gången i år. Snart är det dags att gör iordning grillen för ikväll ska det grillas kött och äta potatisgratäng innan vi ska åka till Falköpig och dansa till Whalströms. Ska bli kul att komma iväg.

Håller på att pilla med en hemsida där jag ska kunna lägga upp alla kort på hästar och ryttare som jag tar. Får se hur det kommer gå =)  

emelies sida finns det försten lite mer bilder sen vi var och red i Ösjönäs.


Ny kurs

Idag har vi börjat ny kurs. Har stora förväntningar då jag tycker växtodling är väldigt roligt och spännande. Men tyvärr känns det rörigt (som vanligt) Imorogn ska vi gräva gropar och killa markprofiler. Ok, tack att vi fick välja grupper själva känns det rätt bra. Ska även vara ett fall och en enskild uppgift..

Nu ska jag fort kika på The good wife.

Bilder


















Helgen som gick fort

Helgen gick fort! I lördags, då A hade kommit hem med den nya bilen sent om side, fick vi lite sovmorgon. Firade min syster som fyllde år det dangen ihop med mormor och morfar. Slappt och skönt :) Senare på dagen begav sig jag och A ut på en tur med Sussan, jag fick rida och A cykla och ta hand om kusinernas hund som ocksp fick springa med. Fin gick det, Sussi är ju sååå snäll. Höll dock på att drutta pga min ovana men det är sånt som händer (jag var ju bara på väg)

Man kunde ju se den ridturen som uppvärming av det som skulle komma under söndagen. Lite före 11 hämade Jossi och Emelie upp mig och vi for till Karlsborg, påvägen plockade vi även upp Sandra. Sanne bjöd på mumsig lunch innan vi styrde ut på krokarna mot Ösjönäs. Där var vi ute på islandshästtur i ca 2h. Jag bad om en skön saden eftersom sittknölarna redan innan turen protesterade. och jag fick verkligen en underbar sadel :) Den var riktigt mjuk och tydligen väldigt bra. Tyvärr var det en rätt så långsam tur vilket inte inehöll rikitgt så mycket fart som jag hade hoppats (då jag fick en pigg islandsponny) men det var enormt fint och rogivande! Tack Sandra, Sanne, Jossi och Emelie, en toppen födelsedagspresent till oss själva.

Lördag

Jag är faktisk lite trött på min näsa och hals just nu. Trodde i onsdags då jag var feberfri att jag snart skulle vara helt pigg och fräch igen men icke. Sitter med en ömm hals som verkligen känns svullen och irriterad och en röd näsa som det bara rinner ur. Tråkigt!! Inatt vaknade jag av ett hostanfall där jag inte fick någon luft.

Igår blev det middag nere på gården med släkten. A stack till Linköping med en kompis och kom hem med en bil. En Audi gt - vit. Så nu har vi två bilar... (+hans arbetsbuss) Idag blir det mer släkt för mormor och morfar kommer och firar syster. Kul att träffa dem och jag ska se om jag kan få bo där i 7v i sommar nu då. Tror inte det blir några problem :)

RSS 2.0