årets första myggbett

Kliade hål på årets två förtsa myggbett igår. Det kliade så jag blev tokig och sen kom jag på att nu är det nog sommar ändå. Fick det bekräftat då jag tittade på vädret under kvällen och de visade upp till 29 grader på sina ställen i landet (OMG, 29 GRADER!) Tur att det inte var just här, tycker det räcker med 22 :)

Föresten, min sista dag i onsdags belv inte min sista dag, jobbar veckan ut. Så jag ska snart iväg och sen stänger jag idag så jag lär inte vara hemma före 6. Lite trist är det allt att jobba så sent men man får plocka fram dollartecknen i ögonen så klarar man det sen. Blir inget Sägnenas hus ikväll, TYVÄRR! Hade sett fram emot det och det kan inte bli mycket annat än bra då Whalströms spelar men just nu pallar jag inte! I onsdags var jag så trött och less på allt att jag inte vissta var jag skulle ta vägen, hade bara sovit 3h den natten också så jag vet inte vad som hände. Hade någon gett mig ett hårt slag i huvudet så hade jag tackat! Tur att A klarar av mig de dagarna det blir så. Nu har jag iaf sovit hyfsat de två sista nätterna så några utbrott blir det väl inte idag men att åka och dansa ikväll och inte få sova ordentligt igen för att gå upp på konfirmation imorn hade jag bara inte pallat. (förlåt Em och jag inte talade om det tidigare, men jag hoppades innerst inne på att det skulle gå)

Dags att åkergå till vardagen!

tisdag

Om ni är på jätte bra humör, allt känns kanon så är nog inte dagens inlägg något ni ska läsa. Kommer vara neggopeggo! Är trött, seg och verkligen orkeslös.

Katterns skulle ut vid 4 inatt och efter det sov jag knappt lägot alls. Kul eftersom jag började jobba 7 sen. Kasnke var det just därför som jag inet kunde sova. Låg väl och tittade på klockan, Sen var det en ivrig bonde också som körde förbi varje halv timma (vet fort inte om det var min far som var ute och sprutade eller någon annan) Well, Well, thats not all.

Barnen skötte sig väl hyfsat idag iaf :) Tur det, bara ett litet utbrott på dem. Men ettornas klassförestånader kom och ville prata om tisdags rasterna med mig. Jag har haft dem förut då jag hade FA´n men då en annan tog över de lektionera skulle hon även ha rastvakten. Men nu ville hon, genom klassföreståndaren, att jag skulle ta vakten istället så hon han plocka undan m.m efter sina lektioner. Men tänkte jag då, då alla adnra har de lektionerna hinner de vakta och behöver inte köra över det på en vikarie. Nej tack. Bara för att jag är vikarie då eller ser hon mig som sin hjälpreda? och varför kan hon inte komme och säga det till mig direkt? Mm, irriterad kan jag bli. Svaret jag gav var att jag för min sista dag imorgon. Så jag struntar faktisk i vilket sen.

Jag tror som sagt att jag gör min sista dag imorgon, det är ingen som har hört något från ordinarie fritidsledare så egentligen vet jag inte. Idag känner jag mig inte motiverad att jobba med :p

Bilder på rabatterna

Gjorde iordning en bild på våra rabatter :) Tycker att det blev bra


morgoninlägg

inte ofta det kommer ett blogg inlägg på morgonen men idag kände jag för det och hade tid över :) ska snart åka till Skövde till Mikaela som ska fixa håret, ska bli väldigt kul att gröa något nytt och jag hoppas det blir frächt och sommrit :) Hon brukar ja bra ideer på lager. Får lägga in en bild sen.

söndag

Söndagen förvann den också, konstigt nog. Grävde mycket ute idag med. Det slutade med att pappa fick komma med lastmaskinen och en länk som vi virade runt rötterna och drog upp. Två rosenbuskar som hade vuxit med tjuvskott vilket gör att de inte blir några blomor och ett asp träd. Det hade säkert växt obehindrat i närmare 10 år.. I vår rabatt! Men nu är det väck och rabatterna rena! Har även satt upp en spalje vilket blev kalas bra!

Funderade en del förut. Jag som aldrig har brytt mig om eller kunnat blommor förut har nu två långa rabatter fulla, stenparti och tre krukor. Plus en nygrävd rabatt som vi ev ska sätta riktiga rosor i. För några år sedan hade jag tre kaktusar i fönstret på rummet och kännde att blommor var inget för mig. Ni vet ju varför man har kaktusar, för att de inte behöver så mycket vatten och man kan i stort sett inte ha ihjäl dem! Fast nu ljuger jag för en av mina kaktsuar dog, vet ni varför!? Haha, jo den fick för mycket vatten! Den ruttnade innifrån! Nu mera står det två orkidér som blommar för fullt (den ena med över 10 blommor) en passionsblomma som kommer med massa konoppar och en hel del andra blommor. Kasnke är det för att man nu sitter i ett eget hus och får lära sig och ta sig i kragen för att blommorna ska överleva. Det är ju inget kul annars. och att vi har så mycket i rabatterna ute är väl för vi fick ett prakt exempel på hur det kan se ut annars.


Imorgon kanske jag kan ta kameran och visa våra rabatter!


länk till tävling

Hittade en tävling med underbart fina berlocker

länkar till den HÄR

lördag

Under dagen gjorde vi ett ryck i trädgården igen. Rev upp och grävde den sista rabatten :) Ni ser skillnaden som blev på första kortet :) Rev även up hummlen som satt på gaveln, det var ett slit göra! Roten var jätte stor. Först hade vi tänkt att ha kvar en liten del av den och sätta upp mot en spalje men vi ångrade oss. Tror aldrig vi kommer ha hummle i rabatterna! Fick massa nya blommor av mamma som vi satte ner och Billy fick lite ny kattmynta, så var hans dag räddad! fredag

Slapp fredag kan man säga. Sent om side kom vi ur sängen ock förmiddagn gick åt till att nubba och spakla halltaket. Nu är det gjort :) miorgnon ska jag följa med mamma en sväng till stan då hoppas jag att vi kan fixa, täckpapp, takfärg och kika mer på tapeter :)

Var en sväng i Skövde på eftermiddagen. Fixade en hel del grejer på Biltema så A nu kan installera ett nytt telejack i kontoret. Fixade även ordentlig skurmopp och hink :p hehe

Bilder från Jpk 16/5


De ur sexiga overallerna


Hela gänget som var emd och körde


Dags för första heeatet, jag får extra kudde längst bak


Vi väntar på resultaten


Syster Yster


Alla kikar på B-finalen


Jag kör i A-finalen


Kom 4a, var även bästa tjej och hamnade på topp listan


På en fjärde plats (stolt)


Far & mor med brorsan i bakgrundenbadade tunna senare på kvällen uppe på Högensås


50-åringarna vi firade

torsdag

åå, det var så skönt att vara ledig idag så det liknar inget. Mår inget vidare, A har väl smittat mig med skiten han har haft tidigare i veckan. Men jag fick sova ut och nu känns det lite bättre. Sov ända till 10 då pappa ringde och väckte mig. Tydligen hade mormor och morfar varit här då och knackat och tuutat med bilen precis utanför utan att jag reagerade. Hm, sov nog djupt. Fick fina inflyttnings presenter av mormor, mänlogen, kakor, bullar och bröd att fylla frysen med, härligt!

I tidsgs tapeteserade vi klart köket :) Blev jätte bra med blått där. Har även grejat lite mer ute i rabatterna. Imorgon ska jag försöka nubba och spakla taket i hallen så vi kan måla det i helgen. Sen är det bara stora rummet kvar :) Och så ska vi åka till skövde en sväng och kolla in lite saker. Måste ju ha nya gardiner lite här och var och kasnke lite blommor.? :)

måndag

Ett tag sen igen. :)
Börjar i fredags då vi samlades en tjejhög hemma hos Em, var väldigt roligt att träffas en hög tjejer så. Lite god mat (eller mycket god mat) trevligt snack, härlig efträtt och Party Alias. Mkt roligt, länge sen man skrattade så sist :) Meningen var att Anna skulle färga håret på oss men jag tror inte mitt var så intressant så jag föll nog bort på  vägen. Får åka till Mikaela istället nästa måndag.

I lördags var det också en rolig dag. Vi åkte till Jkp och körde Go Cart, velkn match det blev. Då Olle tog min fjärde position i starten på A-finalen var jag vansinnig. Som tur var körde jag om honom och slutade som fyra. Var då bästa tjej och körde såpass att jag kom med på en topp 5-list över tjejer som hört över året. Tog självklart kort på det som jag ska ladda in en dag.

Igår grävde vi upp landen och planterade i en del, bilder kommer på det med.

Idag fick jag sovmorron, tog mig upp vid 9. Slipade och målade fönstret innan pappa kom men en gubbe som tryckte avloppen. Så nu hoppas jag att det inte skummar upp skumm i badrummet då man tvättar i källaren :p

Jobbade till halv 6 och efter det har det då inte hänt mycket. Ska nog fixa en kopp te till andra hälften som inte mår ritgigt bra.

onsdag

Nu börar jag bli trött på allting. Allt stök och damm som är hemma .Trivs underbart bra på solbacken men det vore så skönt om det kunde vara klart då jag kom hem idag. men det är det ju inte..

Igår tapetserade vi klart på kontoret (lilla rummet) Det blev jätte bra. Idag ska A sticka hem till sig och hämta hylla och skrivbord så får vi in lite grejer där = bort massa från storarummet.  Måste bara skura klart golvet där inne, höll på en i helvtimma igår sen pallade jag inte mer. Det var så skitit, massa bruna fläckar som man måste skrubba en och en.. Blä.!
Jag längtar efter att kunna lägga in bilder, men det är inte lätt då man inte har internett hemma. Har inte ens någon stnas att ställa upp datorn just nu!

Föresten, det blev ett missförstånd här förut. Då jag träffade Marianne första gången för dagen säger hon " Här kommer Helen som har ont i magen på torsdags morrnar" Jag stannade upp en stund och tänkte, att det hade jag då inte sagt! Jag sa däremot till Lisbet förut att jag ogillade torsdags morrnar men att det bara var en kvar nu. Detta var bara 5 min innan jagträffade Marianne så här gäller det bog att hålla mun. Jag ogillar torsdags mornar för att jag är själv på frukost och oftast brukar det vara bortåt 20 barn som man ska se till får mat, de ska inte slå ihjäla varandra, de ska hinna till skolan och samtidigt ska jag plocka undan disken så jag kan vara på lektion kl 8. Hektiskt, ja! Men att jag har ont i magen inför dem det stämmer då inte.. Får se om hon säger något mer nu då fritids börjar om 10min.

måndag

Nu sitter jag en stund framför internett igen så nu ska ni få en liten uppdatering på renoveringen.
Vi tapetserade klart i sovrummet i fredags och det blev super bra. Dock är inte garderobsdörrarna färdiga men det kommer väl. Har även tapetserat i kontoret, även där med ett men.. Tapeten räkte inte. Så imorse då jag vaknade fick jag ringa och beställa en ny rulle, men den kommer inte förrän imorn så kan ni tänka att tapetseringen har stått helt still.


I lördags drog vi iväg med stor kärra till Örebro och kom hem med två nya bäddmadrasser och nu har vi en dubbelsäng! Sover som gudar just nu! :)


Iidag har vi även grejat lite ute. Pappa plöjde upp hela gamla landet ute på baksidan. Jag och A stod bara och stirrade på varann och undrade vad fan vi hade gett oss in på. Just nu vet jag inte hur vi ska få orning på det men det ska väl gå tillslut.


Detta får vara för denna gången. I helgen kasnske vårat eget internett och antagligen lite kontoneligare uppdateringar.   


Äntligen fredag

Rolig blogg ni läser :p Hinner inte uppdatera den över huvudtaget just nu. ALL tid går åt till att jobba, slipa lister, måla och tapetsera. Men ohj så bra det kommer bli, jag lovar! Vi har tagit massa kort så när vi har fått igång kontoret och internettet hemma kommer det komma före-efter bilder. :D

Igårbörjade vi tapetsera sovrummet, det blev super. IDag ska vi göra färdigt och imorgon åker vi till Ikea och köper bäddmadreasser så kan vi snart sova där. Kontoret är också fördigt att tapetsera och taperterna till köket för vi förhoppningsvis hem idag så tar vi det också i helgen.

Förävrigt började jag jobba kvar över 6 imorse och nu är det bara två timmar kvar innan jag går hem igen, underbart!

Katterna har tagit flyttet hyfsat bra, det är bara Rocky som är ute vädigt länge åt gången och inatt kom han halv 2 och ville in. Då var han väldigt pratig och hungrig.

RSS 2.0