Bugg teknik

Igår var vi iväg till Götene för första gången på terminen. Det var buggteknik med Göran som stod på listan. Göran är en tävlingstränare som går in iböand och tränar även den gruppen. Han kollar med sina hökögen på varje par och oftast börjar han och hjälpa tjejen. Han kommer med saker som en annan inte ens har en  aning om att man gör, eller inte vet att det är fel. Eller fel och fel, inte alltid fel heller men om man gör på ett annat sätt ser det bättre ut.

Igår sa han till A att efter vänstersnurrar släpper han iväg mig för mycket (jag tar för långt steg och hamnar före) Tränade på det en lång stund! Jag fick höra åter igen att det inte flyter, jag trampar ner 2an alldeles för mycket. Eller egentligen är det ettan så hinner jag inte till 2an. Måste bara tänka lite på det. Men det resulterar i att jag måste upp och dansa mer på tå. Det är svårt då músiken går långsamt.. Mycket att fundera på med andra ord.

Bilder från teneriffa

                                                    


© Helen Källgård

Långt vikariat

I tisdags, på morgonen då sängen fort var så ädr skön, ringde de från Tuna. De hade försökt få tag i mig i hela förra vekcnau tan resultat 8inte så konstigt)  De ville att jag skulle hoppa in och ta ett 4 veckors vikariat som syslöjdslärare. kartin skulle opurera sin hand och hade bett om mig. Hur bra känndes inte det!? Hon ville att jag skulle ta hand om det. omg. efter lite eftertanke tackade jag ja. Jag får ge mig tusan på att läsa matte på kvällarna eller som nu, lunchrasten som på torsdagar är över 2h lång. Iaf började jag igår och känner ett stort ansvar. Är fort lite spänd, tänker mycket på det för det handlar inte bara om en gång eller en vecka nu. jag måste även kunna hjälpa dem nästa vecka, och veckan därefter osv. Lite bra känns det också att få inte lite pengar efter resan. De gick åt...

090120

Nöjer meg med den här för tillf'ället. En dag snart ska jag skriva om vår vecka på Teneriffa!

sista inför resan

Nu är verklligen allt packat och klockan har gått riktigt fort idag. Trodde aldrig att dagen skulle ta slut.  Vi har duschat och jag ska göra iordning håret så det känns bra då vi ska åka. Vi ska snart äta och kolla på lite handboll innan det är dags att göra iordning en massäck och sedan gå och lägga sig. Tidigt som hejsan och jag hoppas verkligen vi kan sova en liten stund innan vi ska åka. Planerad avresa hemmifrån är halv 3.. När behöver man gå upp då?

Jag tror det kallas resfeber..

Sitter här med en kopp nybrygd kopp kaffe, brygde nytt då Kristina ska komma förbi. Jo nu börjar det dra ihop sig. vi har packt massa som ni ser. Ställt väskorna på vågen och kontollvägt mm. Tror inte vi har glömt något. Bara man får med sig handbagaget med tanke på att det är där allt det viktiga finns!

Vi packar

ja nu har hjärnan börjat arbeta på högvarv, vad behöver man ha med sig, vad behövs inte.. Vilka kläder passar bäst, skor. m.m. Får hoppas det blir bra. hade tagit med oss två stora resväskor från mamma och pappa och för en stund sedan trodde vi inte att vi skulle behöva två stora så vi tog en stor och en liten, men just nu tror jag vi får gå tillbaka till ursprungstanken då jag inte packat varken nessisär, böcker, kamera eller skor. Tror min kamera kommer ta lite plats.. Även om jag kan gömma lite underkläder i kameraväskan så den ligger still om nu inte flygvärdarna eller väskvärdarna är så snälla mot väskan. Längtar så tills vi åker!

Fysikgenomgång

Kom som tur var uppur sängen imorse fast det var riktigt segt. Frös och kännde hur kallt det var uppe. Men upp som sagt och iväg till Fysik genomgången. Känns på ett sätt skönt att man har hört han genomgångar förut för då kan man konsentrera sig på det som kanske var svårt sist och fatta det. Det dumma var att man inte kunde sitta kvar i klassrummet efter lektionens slut. Fick inte gjort så mycket mer då. Så jag åkte till Mikaela och fikade. Mikaela som för övrigt var här och klippte oss igår kväll. Skönt att vara nyklippt då vi åker bort. Är inte långt kvar nu.. Mikaela följde sedan med hit och vi gick en sväng. Skönt. Borde äta lite och sedan sätta mig med matten igen. Är mycket roligare att sitta med photoshop.

Idag och igårkväll

Har varit uppe ett tag nu och grejat. Betalat en och annan räckning, satt över pengar så jag kan växta till euro, tvättat och ätit. Sitter här med en kopp kaffe som tyvärr är kokad igår och värmd i mickro, inte alls lika god som ny bryggd men det är inget kul att brygga kaffe till sig själv.

Ska snart fixa till håret och åka till stan för att fixa lite saker tills vi åker på söndag. Ska leta upp små mouse och spray flaskor bla. hoppas de har sådanna på lindex för annars vet jag inte var jag ska leta. Ska även sola och numera har de ju dropp-in-tider. Kanske har de haft det ett tag vad vet jag, har ju inte varit där på jätte länge. Får se om jag hinner dit en sväng på fredag med så kasnke inte kroppen får en chock nästa vecka.

Igår efter jag skrev om jobbet kom A hem och sa att han var tvungen att åka till Kättilstorp för det var en truck som stod still där. Snabb i vändningarna följde jag med och hoppade av hos Andreas. Eftersom han aldrig någonsin har mottagning på sin telefon då han är i laggorn lyckades jag inte få tag på honom innan så han såg lite förvånad ut då vi svängde fram på gårdsplanen. Det var ett lyckat stopp. Jag gick runt och grejade med honom under de nästan två timmar det tog för A att fixa det han skulle. De hade en kalvförlamningskossa som jag hjälpte till att vända på. Det var länge sedan man gjorde något sånt och man saknar det. Är inte kukl med sjuka djur men det blir något speciellt, för vad man än gör kretsar det runt en ko. Kollade även in laggorn som de håller på och bygger och klappade de gamla kvigorna som han köpte av oss innan A kom tillbaka.

Åå jag ...

Åå jag älskar internett, på Graphics-Illustrations.Com kan man ladda ner massa roligheter till Photoshop. En dag ska jag kunna använda det bra!

mer jobb och ett snurrigt huvud

Började kl 10 över 8 idag. TIdoptimist som jag verkligen är kom jag i tid, fast det var nog bara med en halv minut. Började med en nygrupp fyror som skulle sy sin ryggsäck. Börar bli rikigt haj på att förklara saker då jag gjort det några gånger.. Fast det är kul för i vissa klasser är det svårt att förstå att man ska klippa runt men de klarar att måla ett rutmönster jätte bra. Andra klipper rut och fint men fattar inte hur man ritar ett rut mönster, det roliga är som sagt att det "går i klassen"  Dt är inte några elever som har problem med det ena eller det andra utan hela klassen!

Hade två klasser med treor sen och de är som sagt alltid lika uppmuntrande. Tydligen var det många sjuka i båda klasserna så de var bara åtta stycken, lycka för mig!

Fick höra en så härlig sak också som en av eleverna berättade:
-Vet du vad, han säger att han gillar sigge, min katt, och det är därför han vill komma hem till mig.
Detta säger en tjej som sitter mittemot en kille. Killen flinar lite underlugg och kollar på henne, man kan ju undra varför han ville komma hem till henne. Härliga tioåringar!

Var med om en otäck sak idag med på den första lekionen. Efter ca en timme stod jag och hjälpte en tjej med hennes symaskin då jag kännde hur det snurrade i huvudet. Det kändes som allt blid i hela min kropp for upp till huvudet och försökte dela det i två delar. Jag fick tag på en stol som stod tom brevid henne och satta mig ner.. Det snurrade verkligen mycket. Fick av mig tröjan för ag blev så varm. En kille stod framför mig och skulle fråga en sak och han fick hämta ett glas vatten som jag fick i mig.. Sedan släppde det. Är fort yr och snurrig fast det är många timmar sedan vilket är otäckt. Tror inte jag ska träna idag. Fast det som snurrade mest i huvudet där jag satt på stolen var "hoppas jag inte trillar ihop inför åtta stycken elever"

När jag kom hem nu för en stund sedan hade vi fått paket ifrån In Club. Har beställt en kortläsare, färgpatron och fotopapper. Allt för 179:- Tackar! Det som var bra också var att kortläsaren var liten. Bara plugga in i en usb-port. Dags att testa..

annat

Fick igång Potoshop men snälla ge mig en photoshop-kurs!!

Företsten var det inte en helg då det var öppet hus på SLU i Uppsala, dumt!

Photoshop

Tror att jag precis lyckades installera photoshop på min bärbara dator.. intressant..

syslöjd och SLU kataloger

Måndag igen vilket betydde tre, nej fyra lektioner på Kronopark. Började med femmor som skulle sy kudde. Vissa dukiga andra mindre. Vissa struntade blankt i om det var hål i kudden då de var klara och fattade inte alls vad jag menade men kant i kant. Hur svårt kan det va? Försatte med fyror och sexor. En salig blandning alltså.Det är tur att det inte är flera elever i varje klass.

Då jag kom hem var våran brevlåda påväg att rasa ner. Kanske berodde det på blåsten eller på de fyra katalogerna som jag fått från SLU. vad jag nu ska med dubletter till, hade bara behövt två men det måte blivit något knasigt då jag beställde. Jämförde lite mellan Husdjurs agronom och Lantmästare men mellan de två så lutar det åt agronom. Om det nu inte blir veterinär. Kommer hur som hells söka veterinär först. Även i Oslo. Såg också att det var öppet hus i Uppsala den 10-12 mars. Kanske skulle man ta sig en tur det om det inte är något annat den helgen...


bilder

Tänkte visa några fler bilder på Marilla =) Alla är tagna med min taskiga kamera mobil så ursäkta kvaliten.
 
 
 
 
 
 

Riddag

Fick lägga till en till kategori för jag har en känsla av att detta inte är sista gången jag skriver om ridning. Var ute i skogen i dag med Marilla. Lyckligsvis hade vägen på många ställen tinat såpass så den inte var hal. Kunde på så vis träna lite. Blev trav och avbrott, trav och avbrott.. Försökte så gått jag kunde sitta ner också. Men det lyckades rätt bra för varje gång jag kännde att jag var på väg att se ut som en studsboll saktade jag av vilket gjorde att jag verkligen var tvungen att skärpa till mig. Bode även bli bättre på att ställa henne och inte bara håll i en tygel då. Kasnke är det snart dags för lite träning i ridhuset också.
Jag och Marilla på debut-dressyr-klubbtävlingen i nov.

myskväll

Efter en danskväll igår  blev desto slappare idag. A var hemma från jobbet då han trillade igår och slog ryggen så hårt då vi kom hem! Sitter med var sitt vin och kikar på Let´s Dance. Inte danssugna än...

Whalströms Valhall

Igår bara det av till valhall för att åter igen dansa till Whalströms. Höga förväntningar för det var ju så bra i Örebro. men ack... Det var rätt bra med folk, dock inte jätte bra folk. Det är konstigt att karlar inte har fått lära sig att ta hand om sin dam, för då skulle de inte se ut som sprättande tuppar (som sprätter både med armar och ben) Fick en vass armbåge rakt in i huvudet! Var så det snurrade till ordentligt. jaja, så kan det gå. Whalströms spelar väldigt bra trods allt.

Kolla in dansbilder.nu, där fanns det mängder dansbilder från igår.

vikarierande syslöjdslärare

Igår ringde det från Tunaskolan och ville att jag skulle jobba idag. Kan inte förstå hur de kan vara så trevliga hela tiden då de ringer till massa folk och antagligen får dumma svar tillbaka, ibland. Hon undrade om jag kände för att vara lite lärare nu igen efter lovet. och visst, jag nappade, syslöjd var ju trods allt ett av de bättre ämnena för min del. Jagade iväg imorse efter material på Kronoparksskolan, hittade vad jag letat efter då jag ringt och väckt den sjuka stackarn. Sedan i rask takt bar det av til Lockerud där Leksbergs första klass väntade på mig. Det var en tacksam klass att ha för de hade aldrig haft slöjd förut och hade förväntningar! vad de fick göra var att sy i papper, utan tråd. de tyckte det var jätte kul!! (kommer ihåg att jag också tyckte det då jag var 10.)

Andra klassen var också tacksam, jag visste vad jag skulle göra och det gick bra. De är en gemytlig klass där alla hjälper varandra och inga konstigheter. Känner nästan igårn klassen jag gick i då jag gick 4-6. Det var också en liten och gemytlig klass. Sista passet var värre. en stor grupp. Inga dumma elever i säg men det finns ingen glöd, ingen vilja eller beslutsamhet någonstans! Kanske blir det så då många behöver så enormt mycket uppärksamhet. Skulle vara kul att slänga in en nypa glöd och glädje hos dom, tror det skulle göra gått...

lycklig

Jag är lycklig!

Vi ska ut och resa

Detta hotellet blir vårat om några dagar. Eller ja, kanske inte helt och hållet vårat men ett rum blir det iaf! Den 18 åker vi till Teneriffa!! Ska bli så underbart skönt att komma iväg, iväg till lite värme och sol! Dags redan nu att tänka på vad man ska ha med sig? kolla över shotsen och linnena så de är rena!

LÄNGTAR!

planering

Idag vaknade vi sent om sene, skulle gå upp i tid hade vi sagt men så blev det inte rikigt. A fick iden om att ut och åka lite igen så vi plockade på oss och åkte till Br. Anderssons möbler. Har så stora planer då vi får tillgång till Solbacken.. Hittade en soffa som var as läcker och nu sitter vi och lusläser ikea katalogen. Ska bli både skönt och kul då vi kanse kan få ett lite större hur. (och diskmaskin!) Sedan drog vi hem och tvättade bilen, det var verkligen behövligt och fin blev den så nu står den kvar i verkstan och torkar..

kall dag

Imorse då A var uppe och släppte ut katterna visade termometern på -14. I den stunden bestämde jag mig för att stanna i sängen! Tyvärr gick det inte så bra för efter lite tjat kom jag upp till frukostbordet. Idag har vi bestämt et besök i staden för A ska till banken, sen ska vi för första gången efter många veckor med förkylning träna. Ska bli skönt. Blir att pälsa på sig då man går ut bara...

whalströms

Igår kväll efter solterapin blev det dans. Whalströms spelade i Brunnsparken i Örebro så dit stack vi. Då vi kom fram till parkeringen höll vi på att sätta i halsen för fast klockan bara var 10 över 9 så var det så mycket bilar och en lång kö för att komma in. Kul när det var flera minus då man inte hade klätt sig för att stå ute utan för att dansa. Men vi kom in iaf. dansade en hel del och det var riktigt bra stämninga. Aldra roligast var det iaf då någon plödligt på golvet säger "Helen" och håller på att sätta mig då Jocke är där. Det är de sista som gick på sötåsen som jag kan tänka mig ute och dansa, spec i Örebro. Men han hade gått nybörjarkusrs * 2 i höst och var riktigt biten. KUL!!!

Förestan dansade jag i mina nya skor och kunde gör det HELA KVÄLLEN! är jätte glad att de passade så bra och var så sköna!

Whalströms spelade även favvo låten, här är den med orginal artisten!

lek och solterapi

åå jag vet inte vart jag ska börja, men ok, får bli i fredags kväll. Då var det årsavslutning för dressyrsektionen och alla som har ridit i lag under våren. Vi var på leksbergsskola och åt mycket gott innan det blev lekar i gympasalen som några av tjejerna fixat. Det var så grymt kul. Jag kom att sakna tiden då man fick springa omkring i en gympa sal två gånger i veckan och leka massa roliga lekar. spec på Sötåsen tiden för den idrotten var ännu roligare =)

Igår sen så bar det av till Stranden i Nossebro och jag kan bara säga nu att JAG VILL TILLBAKA. har aldrig varit på liknande. Strand med solstolar direkt då man klev in genom dörren från att det hade varit -5. underbart. Bytte om till badkläder och intog varsin solstol innan solen gick upp. Som varmast var det nog 32grader. Fast konsigt nog blev det inte för varmt.
Dansskolor från SVT

Kolla på SVT´s dansskolor =)

Del1 - Foxtrott
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1290189

Del 2 - BUGG
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1302733

Del 3 - DirtyFox
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1310006

buggskolan är bäst, alla borde se den!


Fast

Jag är helt fast i att försöka komma på en bra design till denna blogg. Blir galen då jag vill göra så mycket med bilderna fast inte kan då jag varken har Photoshop eller IIlustator.. Vill också kunna sätta efekter på bilder. Fast jag får väl ta det som det är.

Slapp dag i dag, A kommer snart hem så då åker vi in till stan en sväng. ikväll blir det iof årsavslutning med dressyren. Just det, måste skriva en propp tills dess.

RSS 2.0