lördag

Jag har så bra fantasi då det gäller rubriker....

Idag åkte vi till Skövde, igen. Gick på villa mässan på Arena men det var inte så mycket att ha. Var värmepumpar, badrum, fönster, badrum och badrum. Jag hade nog trott att det skulle vara lite mera inredning och sen är man väldigt bortskämd med Elmia, Emlia är stort, Arena är mindre! Efteråt gick vi en sväng på stan. A hittade en grymt snygg kortärmad skjorta. och jag hittade ett par jeans på Gina ute på Maxi. Tror de kommer bli ett par favvosar för de är grymt sköna!

Ikväll ska vi till farmor och äta middag, brukar bli gott =)

Bild:

Teknikträning Götene

Tänkte dra lite snabbt om teknikträningen i Götene i torsdags. Denna gången var det Åke och Rosita som höll i det och det betyder mycket benarbete! Vi som inte hade dansat på länge hade sparat mycket krut och det gik riktigt bra! Rosita tyckte jag hade fått ett fint flyt (hoppas Göran tycker det med på torsdag) och A´s förning var bra. Gjorde en övning i förningen. Tejen skulle gå framför killen på en rak linje, antingen höger eller vänster snurr, antingen höger eller vänster sida om killen. Detta gjorde att killen var tvungen att planera sin förning och slytta på sg och tjejen var tvungen att lyssna för att veta vilket håll man skulle snurra. Vi gjorde väl 50 sånna snutrrar och missade 2 ca. Gick väldigt bra alltså. Förutom det var det det vanliga föra följa och trampande. När A får igång sina ben blir det riktigt roligt att dans, inte för att det är tråkigt annars men det blir ännu mer energi.

Att tänka på: Inte trampa ner högerfoten i baksteget så mycket, blit stopp då!
Det positiva: att jag gör det mycket mindre
Det negativa: att A upplever att han får dra mig ibland (något att ta upp med Göran)

fredag

En fedag utan jobb. Inatt har jag knappt sovit alls, hade en fruktansvärd huvudvärk och hjärtklappning hela natten. Känndes verkligen inte bra. Ringde till sjukan imorse och de tyckte jag skulle komma in. Så jag fick ringa mig sjuk och det känndes lite bra. Hade inte orkat med lektionerna idag eftersom huvudvärken fort inte har släppt. Inne på sjukan tid de EKG, ordentlig undersökning och blodvärden. Det enda som var kontigt var en liten för hög sänka. Men det känndes ändå bra att ha kollat upp det ordentligt. Jag får äta tabletter och hoppas att det går över.
 
- Föresten vill jag inte gå till doktorn på länge nu!

Tänkte iaf ge mig ut och rida en sväng. Får skritta en runda så Marilla får gå och jag får lite luft. Det skadade inte att röra på sig och jag skulle göra så mycket som jag orkade. Senare i eftermiddag ska Mikaela komma och klippa oss. Ska bli skönt. snart dags för en liten vårförändring =)

torsdag

Igår då jag red var allting grått, grått grått. Marilla var knäpp och stannade 50 gånger för att "någonting" var läskit. Idag sken nästan solen och allt gick mycket lättare. Tyckte nästan det börjades kännas som vår. Hoppas verkligen alla snö smälter bort innan det blir kallt igen för annats blir det svin halt!

Snart dags att åka till Götene, dansträning =) Nu är vi taggade och pigga.

Visste du att: om häst och ryttare

Tänkte bara passa på att tala lite om vad som gäller då man rider eller går med en häst på väg. Informationen har jag hittat på Agria Djurförsäkring.

Om man rider på väg ska man tillämpa bestämmelserna om fordon i den del det går.  Det vill säga att en ryttare har skyldighet att följa allmänna trafikregler. (Helen kommenterar: kasnke inte många som vet att det inte bara är biförare som är trafikanter)

Man får inte rida på gångväg, cykelväg eller trottoar utan man ska framföra sitt ekipage på körbanan om det inte finns någon särkild ridväg anordnad. När man rider på körbanan - vägen ska man rida på höger sida. (Helen komenterar: rätt så självklart om man nu var en trafikant!)

Det finns inga särskilda bestämmelser om reflexer eller lyktor då man rider eller leder en häst på vägen. Däremot gäller de generella varsamhetskraven vilka säger att man alltid bör ha reflexer på sig. På hästen bör det sitta reflexer på benen, främst på vänster framben och höger bakben och någonting som synns bra bakifrån. (Helen kommenterar: man ska alltså ha reflexer, jag skulle INTE rida utan)


Förare av andra fordn som bil har skyldighet att se till att ryttare och häst är uppmärksamma på de innan de kör om. För att uppmärksamma ska man inte använda tutan eller andra högljudda ljud. (Helen kommenterar: Ha, där hör ni, det är inte alltid ryttarens fel och köra förbi en orolig häst i hög fart ÄR INTE OK!)


Smmanfattningsvis: Använd erat sunda förnuft och kom ihåg att hästar är djur, de kan bli skrämda av oförutsägbara händelser.


de blev färdiga

Semlorna då de är färdiga =) Blev rätt ok, smakade hembakat iaf och alla åt med gläje.

En lektion kvar idag sedan ska jag rida, Anette mådde inte så bra. trist väder bara men man får göra det bästa av det.

Mamma Mia

Jisses, jag har bakat semlor. och inte vilka semlor som hells, MEGA semlor. Har en liten aning om att jag missförstod receptet och nu finns det 8mega semlor som står på svalning. Mor, far och A´s mor och våra syskon kommer hit och hjälper oss att äta men jag tvivlar på att någon kommer orka en hel!





Jag ska överväga ett kort då de är klara också.

trött

Måndag idag, är trött, irriterad och trött. Pratiga elever idag och jag känner inte för det längre. Har ont i käken, kan inte ens tugga. Åt pannkakaor precis och de gick som tur är att mosa i gommen... Hm,k kasnke får ringa sjukan om det inte släpper. För det har ingen med tänderna att göra... Jaja, vill inte mer, ge mig sommar!

wow, vilken dag

Imorse knallade jag upp ur sängen, tror i mig lite frukost och sedan iväg till stallet. Marilla stod inne och tur var väl det. Tror hon hade varit väldigt blöt annars. Stolt över mig själv lastade jag i och ur alldeles själv idag också, känns bra att den rädslan börja släppa. Marilla var lugn i ridhuset och det mesta känndes bra =) Blev självklart nervös precis då jag skull gå in man det släppte fort. Red så gott jag kunde. Grämer mig lite över galoppen för hon har varit fläckfri med fattninger och så men idag sprang hon verkligen ifrån mig. Hur som, fick 160 i poäng och hamnade på en tredje plats. Eftersom det var tre placeringar blev det en stunds väntan tills alla resultat var räknade och det kändes på en gång som ponnytiden, då man gick och väntade och väntade på resultaten utan att rikigt våga titta då det kom ett nytt. Men vi klarade oss så jag kan stolt meddela att jag idag fick min första placeringsroset på häst =) Detta var även Marillas förtsa placering. Väldigt roligt, det var det många som tyckte.

Imrgon är det dags för ungarna igen. Vet fort inte hur länge jag ska jobba, får se om hon hör av sig i veckan, eller inte.


lördag

Idag for vi en sväng till Skövde. Kikade på Chilli och Mio på soffor m.m. blir så sugen på att flytta till Solbacken, nu! Hittade en rikitgt snygg och vettig soffa på Mio, under 10 000. Helt otroligt, blev positivt överaskad måste jag säga. Får se då det är dags om det blir en sådan.Köpte även ny mascara och rouge, var dags. La till lite extra och köpte en ordentlig mascara. Får hoppas den är bra.

A och jag har precis ätit räckor i het sås, mkt gott och snart kommer Jona hit så ska vi kolla på Beck.

Herregud

Åå herregud vilken tur att jag inte var i skandinavium idag. Jag hade störtlipat. Det är ingen överdrift! Kollade precis på sammandraget från Kúrdressyren, det var Jan Brink och Briars sista stora tävling på hemmaplan! Det var så vackert! Så starkt! Sista halvminuten under programet var publiken med, klappade takten. Brink log, ett stort leende. Briar spetsade öronen och sträkte på sig, enorm känslomässigt! jag tjöt. jag behövde inte ens vara där, räkte med TV´n. Brink vann föresten med Minna Telde på andra plats. Det var också en enormt fin ritt, även då brann tårarna bakom ögonlocken. Tänk att det kan vara så starkt med dressyr! Ett enormt samspel mellan häst och ryttare! 

Jan Brink och Björsells Briar har nu avslutat sin karriär (på svenskmark, förhoppningsvis kvarstår Värdscups finalen i Las vegas!)

Dagens värk!

Jag har gjort vad jag ska idag. Jobbat, ridit, gjort klart alla startlistor till söndagens tävling och lagat mat (som just nu står i ugnen) Nu ska jag bara sitta i soffan och lata mig! Imorgon blir det tripp till skövde. Vi kom på att det var länge sedan vi var där och så ska vi kolla i lite mer möbelaffärer =)

´Fredag´

Idag då jag skulle iväg och rida slängde jag en blick på termometern, den visade -1. Varmt tänkte jag och slängde på mig lånkisar och ridbyxor. Hoppade alltså över termobyxorna. Tog bara en tröja under den tjocka jackan. Det var för lite kan jag tala om! Jag frös! För övrigt gick hon hyfsat.. Kasnke kan gå bra på söndag. Vi får se.

Har pillat lite med starlistorna nu, ska slå en signal till Anita och höra hur det ligger till, om det finns fler starter.

Jag kan avslöja

Ja, idag har jag någonting att avslöja. För då jag satt på skolan på rasten, drack en kopp kaffe och läste tidningen lyssnade jag samtidigt med ett öra på lärarna. De klagade högljutt på skolmaten! Jag brukar annars alltid få höra att det bara är eleverna som klagar men inte idag. De klagade på smaken, färgen och konsistansen. Kommentarerna kunde låta:

- Nä, igår var det ingen höjdare och soppan såg verkligen inte trevig ut, ljusgul...
- De hade verkligen förstört fisken!
- Jag har haft med mig man varenda dag i denna veckna för att slippa äta i matsalen


Ja, lärare, ni är nu avslöjade, ni gillar inte heller maten!

Han är min



Förlovade i 1månad

Pirog vs. Trio

Nä, ok, jag väljer inte, jag tar båda två! Har hemsk huvudvärk, molande och är riktigt trött. Lika segt i morse som det var igår.. Imorgon är det fredag igen och då har jag sovmorgon! Skulle behöva åka till komvux men jag orkar bara inte. Tänker sova, nästan tills jag vaknar. Får ta matten då jag slutar jobba (eller blir frisk från förkylningen!) Fast idag är det bara en lektion kvar med leksbergs sexor och deras lektion är bara 1h. Längtar tills dem är slut!

Nu har jag haft över 2h lunch och har passat på att skriva startlistor m.m till klubbtävlingen på söndag. Hoppas inte Anita har skrivit en på papper vid sidan om nu bara :p

Förestan tror jag vi är ett steg närmare Solbakcan och större hus, ordentligt kök, riktig soffa, kontor och stor säng! För Karl-Henry som bor där nu var hör för en stund segan och kikade. Han har fått erbjdande att byta med oss iom att han är själv och han är hemme mestadels så han kan elda. Han var och kollade för en vecka sedan och kom nu tillbaka för att kika på lite mer grejer. (Man glömmer ju så lätt) På ett sätt vore det väldigt bra om vi bara bytte för alla grejer i garaget hade man kunnat ha kvar och så, medans det hade varit väldigt skönt om han flyttade så vi kunde renovera totalt innan vi flyttar in. Men bara vi får solbacken snart är jag nöjd.

Onsdag

Igår, på ridskolan, gick det super bra. Suber för att vara jag och Marilla. Hon var lugn, stadig och då jag orkade i början gick hon FINT! Mot slutet efter 40min träning var jag så trött så då föll hon isär. Taktiken på söndag blir att rida fram i lätt its och satsa allt på banan sen. Hoppas det räcker med det! Sen lastade jag henne både hemma och ridskolan. Det stärkte mig.

Tre lektioner nu på morgonen, är helt slut! En lektion kvar....

Tisdag

Tsdag idag. Finns inte ord för hur trött jag var då klockan ringde 7. Ställde om den flera gånger som tur är med bara 5 min mellanrumm.. Hade aldrig kommit ur sängen annars. Duschade och sen iväg till Lockerud. Där väntade fyror och treor. Tisdag är en bra dag., bara treor och fyror. De är på något sätt lättare än femmor och sexor. Dock tjattrar de som hönor! Och sista klassen är det så svårt att få dem förstå att jag kan inte hjälpa ALLA på en gång!

Har en lektion med treor kvar. Skönt att komma hem för gott vid 2. Fast sen ska jag iväg och träna. Ska till ridhuset med Marilla. Känns inte riktigt som jag borde det men vad gör man då tävlingen är på söndag? Vill ju kunna vara med. Måste ta mig i kragen i em och tänka på flera saker:
'
Hålla still händerna gör jag det brukar jag ju kunna tänka på att sitta still också
- Sitta still och djupt Hon är ju inte direkt lätt att sitta på men med övning ska det gå en dag. Kom på sist att jag kunde sitta hela vägen bak mot bakstycket på sadeln...
- Tänka lite mer på mig själv är så lätt att försöka vara alla till lags i ridhuset vilket gör att jag får svänga, stanna och hela tiden ha koll runt om. Anette sa till mig en annan gång att andra också får ta hänsyn, jag får också rida.

Tänker jag på allt detta och gör mitt aldra bästa så ska det nog gå bra. Sen kan man ju hoppas att Marilla är på lika bra humör som både lördag ochsöndag.

Orka

Jag är så jävla skitförkyld!

Söndag

Söndag idag, sista dagen på "lovet" Imorgon bär det av till eleverna igen. Har för mig att måndagar är en lång dag.. Får se hur det går med denna förkylningen.

Ida ringde vid 11 idag så då stack jag och red.  Hemst treligt med sällskap. Och Marilla gick bra idag med och skötte sig på ett trevligt sätt. Då man rider med sällskap kommer drömmarna om att vara hästnörd tillbaka. Då längtar jag efter den dagen jag kan skaffa egen häst m.m. Knasigt.

Fick laga mat när jag kom hem. Blev biffar, riktigt goda. Gjorde som vanligt, med ströbröd, ägg, mjölk, salt och peppar men sen slängde jag i en vitlöksklyfta och lite paprikapulver. Ett tipps till er! Nu blir det lite hästhoppning innan dansträningen ikväll.

Marilla

Det börjar bli en liten vana att plublicera ett kollage efter en riddag. Blr två på Millan idag som visade sig från sin fina sida..

Var underbart skönt ute! Jag bara är så hemst förkyld så när jag väl kom ner på backen igen var jag helt slut! Ska ut en sväng med Ida imorgon med, hoppas jag är piggare!

Detta gjorde det inte bättre!

Verkar som det är Ridskolan jag ska irritera mig på just nu. Efter vårat förra möte skickade vi protokollet till tre av meddlemmarna i styrelsen för att få svar på våra frågor. jag skrev då i mailet att vi ville att de skulle läsa det ordentligt eftersom några gånger då vi mailat har vi inte fått svar, har då kännt som de inte har läst vad vi skrivit. Tillsvar fick jag "vi har tillvana att läsa mailen vi får" Öööö...  Okok, jag ger mig. De hade svarat, om än något snäsigt, på det vi hade skrivit. det roliga är att mailet är underskrivet av alla tre vi mailat till men vi har redan fått svar av en av dem, som inte var det samma som det vi fick idag. Jisses. Jag hoppas att de, som de fösra svaret vi fick, tar upp det på nästa styrelsemöte!

Kommentarer om MRK

Fredag idag. Satt och funderade förut, tänk om jag glömmer bort att jag ska jobba på måndag. Glömmer att åka till skolan. Skulle inte vara så bra. Har jobbat 2½ timma idag. Sorterat lite mer papper. Sen fick jag med mig 300 papper hem som ska vikas ihop och stoppas ner i kuvert. Blir iaf någon timma till och jag får ju betalt! sen är det skönt att kunna sitta här hemma också, spec i em då A är hemma.

Igår fick jag ett brev från MRK där de ville att jag skulle betala medlemsavgiften. Det var bara det att på klubbtävlingen i November betalade jag den och det skulle inkludera hela året 2009. Försten så tycker jag att är man med i en kommitte, så som jag är med i dressyrkommitten borde klubben göra någonting åt de personerna, de kan ju åtminstånde bjuda på medlemsavgiften? hur är det i andra klubbar? (som inte är ridklubbar?) tycker det är höjden att de kan kräva det av en. och vet ni vad, jag ahr ju inte ens en häst, jag tävlar inte för mariestad utan jag bara jobbar för den där jävla kluybben, utan att få ett tack! Den enda som uppskattar det man gör det är Anita och de andra lär inte märka vilket jobb man lägger ner, tex. innan tävlinar, förrän man försvinner. Funderar i att skita i det! Men just det, jag blev visst utsatt som grenledare i år.. Hm.. Det fanns ett inlägg i MRK´s gästbok idag där man ifrågasatte varför klubben inte kunde hjälpa sina tävlings ryttare. Jag citerar:
 
"Jag tycker det är dåligt i Mariestads ridklubb, att de som tävlar på lite högre nivå och verkligen gör reklam för Mariestads ridklubb, måste betala allting själva. Varför kan inte även Mariestads ridklubb exempelvis stå för medlemsavgiften eller något liknande. Det tycker jag skulle vara en fin gest ifrån Mariestads ridklubb, till de ryttarna, som verkligen ligger ute och tävlar mycket för klubben." 

Jag själv tycker att det även inkluderar de som arbetar ideelt. Det skulle bli en mycket bättre stämmning i hela klubben om man fick lite positiv feelback. Vill du läsa hela inlägget eller kika in på Mariestads Ridklubbs hemsida, klicka här! Detta är en bra sak att ta upp på årsmötet. borde se till att någon gör det.

Dagen

Mm, ännu ett kollage med lite bilder. De är från ridturen idag. Var väldigt mysigt ute med 15cm snö. Millan var pigg och lite spänd. Faktisk så tvärvände hon 2ggr idag, de första 2ggr med mig. En gång var redan på gårdsplanen för där stod det en traktor, den var läskig. Andra gången var när vi nästan var tillbaka igen. Då mötte vi (eller skulle möta) en fjordning som tolkade med två små barn i pulka efter sig. Det var väldigt läskit då så vände vi igen. Fick gå bortåt en sväng så de kunde gå in på vägen de skulle in på. Jaja, det gick ju bra iaf. Ett tag önskade jag att jag också var liten så jag fick sitta i en pulka bakom fjordningen för det såg väldigt mysigt ut. Han hade bjällror på sig också. Fast ryttaren hade ingen hjälm, de två barnen hade inte heller någon hjälm på sig. De var oansvarligt tyckte jag..

Nu har jag ätit lite, ska ta en kopp kaffe och en muffins =) Är ledig idag. Har jobbat några timmar om dagen på LRF men det är inte så roligt direkt. Sortera papper.... Får ta några timmar imorn igen och sen är det helg. Snart är det dags att gå tillbaka till eleverna.


Det blev en tur


Bhonus - Göteneparken

Igår var det Bhonus i Göteneparken. Efter fredagens feber tyckte jag att jag var pigg nog att åka. (trodde jag mådde lite bättre än vad jag gjorde) Dansade lite, satt en stund då benen skakade. Dansade mest lugnt i slutet men det var helt ok.

Dansfolk: Var en hel del dansfolk och mycket blandning. Självklart var det många som är med på kursen men även en hel del yngre.
Golvet: Golvet var ng strävare än det brukar vara där vilket gjorde att jag tyckte det var perfekt!  (många klagade på att det trods allt var för halt, skaffa bättre skor!)
Spelandet: Bhonus hade tunerat i fyra dagar vilket märktes. Det fanns inte det där lilla extra. Fast de tog sig, blev bättre mot slutet.
Min dans: Min dans blir helt ok. Som sagt seg i benen men det var kul.
Slutbetyg:  3

Melodifestivalen

Tänkte, som alla andra, säkert redan har gjort, skriva lite om melodifestivalen. Tyckte över lag att det var rätt kasst och hade helt och ållet lessnat då klockan började närma sig 9. Dansbands biten som jag visst är gillade jag Scotts låt, MEN på ett dansgolv. Tyckte verkligen inte den passade in i melodifestivaln. och om de nu mot förmodan skulle vunnit hur hade de då översatt "och motorn hackar" till engelska? Eller hade de sjungit på svanska? Tyckte de två låtar som gick vidare passade mycket bättre, helt klart!

Föresten, vem härmar jag nu. JaAaa, Jajjamennsan, Mmmmm...
Just det Mede. Gillade henne inte riktigt. Hon hade sina ljusa stunder men, nja.


snodde


Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)


21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)


Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)


Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)


Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)


Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)


Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)


Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)


Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)


Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)


Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)


Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)


Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)


Dagen:

Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)


Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)


Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)


Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)


Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor??)

Detta, som jag tyckte var väldigt roligt, snodde och kopierade jag från mammabeckas.blogg.se.


Saknar


Imorse, då det fortfarande snöade, saknade jag Nisse. Han älskade ju snö och han hade verkligen varit jätte glad idag då han kunde gå ut och rulla sig i den.  Fast jag tror han har det bra där han är idag. Fast sakna kommer man ju alltid göra.

För en gågnsskull

Jo, för en gångsskull är jag nog nöjd med designen. Men ni vet ju hur länge det varar.. Ömp. Får se om det så småningom dyker upp en header också.

Idag tog jag mig ur sängen före 8 fast jag inte började jobba förrän 20 över 10. Men jag var duktig, tyckte jag, och åkte till komvux. Fick en hel del svar på mina frågor vilket känndes jätte bra :) Sedan har det varit femmor och treor från kronopark. Trodde aldrig att jag skulle börja lära mig namnen men nu sitter de snart. Spec dessa klasser som nu var tredje gågen jag hade. Gick bra idag iaf, fast jag känner mig hel kass! (fast 2 panodil) När jag sen kom hem vid två blev det soffan oh där är jag kvar. A kom hem med en semla till mig så den har jag fått i mig iaf, ikväll blir det nog pizza. Lata som vi är....

Ridning och veterinärbesök

Dagen har minst sagt varit varierande. Började med en liktion imorse, treorna från Leksberg. De gjorde sitt bästa med att vara lite tysta då jag hade förkladat för dem att jag hade lite ont i huvudet. 20 över 9 var jag klar och åkte direkt hem igen, kännde bara för att gå och lägga mig! När jag kom hem satt Billy ihop kurad på trappan, inte så ovanligt men det var bara det att han linkade in! Hade verkligen gjort sig illa i vänsta fram benet/tassen. Inga synliga sår så han hade ju inte blivit biten eller påkörd. Ringde upp kina och förklarade läget, hon jobbade inte, ringde vidare till Olle och efter ett tag fick jag en tid. Väl inne röntgades Billys ben men Olle kunde inte se mycket förändring. Möjligt att det var något uppe där benet sitter i ryggen (typ) men det är bråsk där och kommer läka av sig själv. Men han skrev ut smärtstillande medicin som tur va. Billy skötte sig verkligen bra inne på kliniken. Olle sövde honom inte ens fast han tog 2 bilder på benet. Sedan då vi väntade på resultaten låg han still i mitt knä, han rörde sig inte ur fläcken. Kändes som han sökte trygghet. Duktiga kisse! Fast han tyckte nog det var skönt att komma hem igen och få lite medicin så det inte gjorde så ont längre.

En lektion till hade jag på eftermiddagen, då med 6orna. De skötte sig också väldigt bra idag, mkt trevligt!

Emellan lektionen på morgonen och vet.besöket hann jag även med att rida. Var skönt att komma ut på vägar med orörd snö MEN det labbade i och Millan fick stora styltor så det blev en stor skritt tur. Som tur va var det inte lika kallt som igår så jag frös iaf inte där jag satt och "bara åkte med"

En ung Billy, nästan på dagen ett år sedan.

alla hjärtans dag förslag
















Ååå, önskar jag tjänade massa pengar för då skulle A få detta på alla hjärtans dag. Tyckte de var underbart. Flera förslag och fina saker på: www.mihi.se/.

Morgonpigg?

Jag är ingen morgon människa! Det är tur att duschen finns så jag vaknar till någongång.. Många lektioner idag för övrigt, sen tänkte jag försöka träna.

Lukt av nybakta muffins

Har bakat en plåt muffins till dressyrmötet ikväll. Vanliga chokladmuffins med cholkad i. Gjorde slut på Blockcholkaden som låg i skafferiet sen julgodisbaket. Känner inte alls för att ha möte utan skulle lätt kunna gå och lägga mig om en timma eller två..

Lite lektioner idag då, treor, fyror och treor igen. Skönt med bara tre stycken. Trevligt då man känner igen barnen, faktiskt! och sen kom jag på en sak, nästa vecka då är det sportlov, vad gör jag då? Nada... inget jobb! Ska sova ut!

Dans träning i Götene

Efter all mat på söndagen var det dags att sticka till Götene och dansa. Lite träningsvärk hängde kvar sen både torsdag och fredag men vad gör väl det. Först var det 1h med kurs steg III. Kom två nya turer och jag fick faktiskt dansa med bra folk. För en gångskull var det inte 10 tjejer för mycket vilket gör det hela till en mycket trevligare tillställning. Efter den timmen var det parträning och då dansar jag bara med A. Då kan vi testa lite grejer för oss själva och träna på det som vi lärde oss i torsdags. Kom även på lite saker som vi ska fråga göran om vid nästa teknikträningstillfälle.

Nästa vecka för övrigt, spelar Bhonus i Göteneparken. Söndag 18-22. Blir bra det, bara att komma!

Födelsedags helg

I lördags fyllde A 23. Detta firades med att hela dagen städa och göra iordning inför kvällen då A´s far, farmor, farfar, min mor och far och syskon kom. Drack lite gott vin, kollade på bilder från Teneriffa och hade det riktigt trevligt. Det var en lite chansning då de knappt har träffat varandra men alla var jätte positiva och pratade för fullt.

I söndags var det åter igen dags att laga mat då A´s mor, bror med flickvän, faster, farbror, kusiner och kusinbarn kom. Blev en bra lunch med lite mat och även här treligt folk som var på bra humör. Den enda som var lite kinkig var Embla för hon hade öroninflamation som inte rikigt ville ge sig. Är inte så lätt då man inte har fyllt 2år.

Nu har vi fått många förlovningspresenter, A har fått bra födelsedagspresenter och jag tycker det är skönt att det är öångt till jul så man slipper fundera ut något bra igen!


A´s presenter från mig, ett spel som han har gått och suckat efter och en musmatta med bilder från Teneriffa. Kändes bra att ge honom spelet då det bara var till honom. Många andra grejer han (vi) fått är sånt som båda använder och har nytta av. Spelet känns mer som en kul grej som är hans! (klart att jag ska test spela en dag men ändå..)

Whalströms Fokus - Skara

I fredags kväll, lite trött och sleten efter mina tre första dagar på vikariatet bar det av till Skara och Fokus. Laddade upp i bilen med Scotts nys skiva och så hade vi med oss Johan. Då Johan är med och man ska på Whalströms är han laddad! På Fokus var det inget folk då vi kom bara några minuter efter 9, men det fylldes på det kan jag lova. Och en sak till kan jag säga, det är så mycket nytt folk ute och dansar.! Är nog många, väldigt många som har börjat på nybörjar kurs efter dansbandskampen och nu ger de sig ut. Inget dumt alls med tanke på att det är många unga killar. Var ett enorm överkott på dem i fredags bara. Dansade mest med A så klart :) Är så roligt att dansa med honom. Golvet var föresten lite knasigt för  mitten var det super strävt, jag lovet, det gick knappt, men längst kanten var det halt. Hamnade men mitt emellan kunde det gå illa! Sjlvklart spelade de bra, som vanligt, dock inte guarian angel :(

RSS 2.0