På bättre humör.

Lite prat med en god vänn får en alltid på bra humör, tack å lov. Nu blir det matlagning innan 5-milen.

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Helgen i gbg.

Igår kväll kom vi hem igen efter två dagar i Göteborg. Började fredagen med att leta oss fram till Jossi som mötte upp på järntorget där vi gick till ett mysigt café och fikade. Kul att träffa Jossi och tiden gick väldigt fort! Pratade om allt möjligt och åt smarriga pajer. Sedan programerade vi om gps´en och begav oss till hotellet. Tack och lov för gps när man kör i en storstad, hade inte hittat annars!! Väl på hotellet blev det bubbelpolsbad innan vi gick ner till Rondo och såg Magnus Ugglas revy.

Revyn var toppen och vi har verkigen fått smak på detta med revyer, musikaler eller konserter. Kanske man skulle göra sånt varje månad? Nu körde ju Robert Gustavsson "Jag är inte bitter" på Rondo, den skulle också vara rolig att se. Men så mycket som jag skrattade till Ugglas revy vet jag inte när jag gjorde sist. Super med andra ord! Och Annika och Per Andersson är ju också toppen komiker som stod för n härlig del av underhållningen!

Well, igår innan vi åkte hem blev det en tur på nordstan där jag hittade två par nya jeans. Behövligt då jag upptäckt att två av mina nuvarande är så slitna så de håller på att spricka. Sedan åkte vi vidare till mormor och morfar där det blev lite fika och mat innan vi åkte sista biten hem. Det är kul att se hur glada de blir då man kommar.

idag ska jag bota huvudvärk som kommit under natten :( Plugga och tvätta bilen står också på schemat.


Dags att packa inför gbg.

Ja nu är jag färdig med mina seminarieuppgifter till nötkursen. Känns bra, jag vet inte om jag har fått med det som är viktigast men jag har skrivit om det jag tycker är viktigt till de frågorna vi fått. Igår fick vi vårat PBL-uppgift och fick vatten som huvudfråga, jag är riktigt nöjd med det och det kommer bli svårt att begränsa sig till 3 sidor (tilråga på allt är vi 10pers som ska samsas om de där 3 sidorna) Kul uppgift!

A är påväg hem och nu ska vi sticka ner till gbg för att ikväll gå och se på Magnus Ugglas revy. Innan de blir det fika med en gamal underbar vänn och lite relax med bubbelbad.

Ha en fin helg!

Kall onsdag ute.

Oj vilken spännande stafett det blev ikväll då herrarna körde sitt lopp. Kul att se! Idag har det också varit spännnande dag. Två bra studiebesök med spännande byggnader som var huvudämnet idag. Tog massa kort och har ännu mer lust att fixa en diko besättning här hemma. Får skissa lite på detta i mitt enskilda arbete som vi ska göra i byggkursen. Nu börjar det dra ihop sig med massa plugg igen, måste ta mig själv i kragen!!

Imorogn får vi vårat PBL-fall, ska bli enormt spännande att se hur det kommer att gå i detta grupparbete.

Godnatt!

En solig tisdag.

Jag vet, det är mycket snöskottning nu och idag var det dags för vårat tak igen. Denna gången fick jag hjälp av min bror vilket verkligen var behövligt, tusen tack! Tog ett tag för jisses vad snö det är (ni ser korten nedan) Nu när snön ligger på backen istället för taket räcker drivan upp till fönstret. Vi tog mod till oss och hoppade ner från taket i dessa. Hihi, kul :o men sen satt man fast där. Har gött ont i ryggen nu och jag gissar att det blir värre. Men man behövde ju inte träna mer idag iaf..

Annars har det varit en underbar dag idag, solen har skinit och varit varm och skön. Skolan började inte förrän efter lunch idag så på förmiddagen funderade jag lite på seminarieuppgifterna i nöt som jag nu måste göra klart till på fredag ( Har verkligen dragit på det i det längsta ) Jag passade även på att åka en sväng på skidorna. Jätte skönt ute i solen! Kom iväg till skolan och var inte där länge, känndes som en rätt onödig dag. Imorogn blir det två studiebesök, spännande!

Återigen snöskottning i bilder.


Tak-snöskottnings-dag i bilder.




Det är en jäkla massa snö!
 


Snöröjar söndag.

Yaay, det har äntligen slutat snöa och idag kikade solen fram och gav de fleste energi till att skotta anö. Vi gav oss på garagetaket, så inte der rasar in på allt där inne. Det fick bli lastmaskin och skrapa, fick ner mycket! Har skottat undan och fått ut bilen :D Helt orroligt. Den behövs imorgon då det är dags att åka till skolan igen.

På eftermiddagen begav vi oss till nästa gård där det också var skottning av tak som gällde. Var 6 mann där uppe som skottade + jag som tog massa kort. Har lite ont i ryggen så jag slapp skotta, fick håla uppe humöret istället vilket inte var så svårt :) Det är rätt häftligt att inse hur mycket snö det är. Fick några riktigt bra och härliga kort som man kan kolla tillbaka på om några år. Frågan är väl då om man kommer fatta hur mycket snö det var ändå. Kan ju komma ihåg att staketet här emellan oss och gården inte syns.

Well, nu väntar en skön dusch och sedan bestämde vi oss för en pizza, tyckte vi var värda det idag. Kommer somna gott ikväll efter mycket luft och jobb.

Snöyra utan bilder.

Oj, behöver jag ens kommentera bilderna nedan? Det snöar som hos många andra just nu!

Igår gav jag mig upp på taket för att skotta bort snön som låg där. Det var mcyket snö och skönt att få det gjort. Det värsta var att det hade ju inte ens börjat snöa då för nu är det mins lika mycket snö. Imorse skulle vi ta oss ner till ladugården och alla hungriga djur. Gick bra på vägen för de hade plogat den någongång under natten men på gårdsplanen fastnade vi. Ut med lastmaskin och skotta undan lite sedan dra loss A´s jobbarbuss. När vi åkte hem tog vi traktorn. (Tack och lov) Har varit nere en gång till efter detta och det var så mycket snö på vägen så det räckte över framvagnen på den stora traktor. Vi kan känns oss insnöade! Ja det har nästan kommit 50 cm och det bara fortsätter, och blåsten gör ju att det yrar igen så. Tur att vi inte ska någonstans idag.


Snöyra 20/2 2010











Brukar ni...?

Brukar ni läsa vinterstudio bloggen? Jag gör det, den är oftast väldigt rolig för deras sätt att skriva gör att man bara vill läsa nästa rad och så nästa rad och så bara en till...

Kika här!

Resultatet.

Jäyh, hemma igen. Fick färdigt driftplaneringen och lämna in den. Tyvärr var inte BG på plats så jag fick skriva en liten lapp ;) Sedan vidare till Hushållningssällskapet. Där fick jag genom lite tjat lämnat mitt cv till vd´n som var väldigt upptagen och ska sedan ringa honom någon dag. Bättre gick det på länstyrelsen där de var väldigt possitiva och jag har även sökt tjänster som viller ute på nätet till dem. Hoppas det blir något av det! Hon jag pratade med hande också gått AT vilket var kul!!

Ikväll lutar det mot dans :) Wahlströms spelar i Skövde.


Torsdag med huvudvärk.

Det är segt idag! Vaknade med enorm huvudvärk denna dagen som jag hade planerat in i minsta detalj. Har nu skjutit upp allt och precis kommit igång. ska till Skara, fixa det sista på arbetet, söka sommarjobb (känns helt fel då snön faller ute igen) känns som det är dags då sommaren kommer komma fortare än man anar. Hoppas det kommer gå i lås, en ren chansning. Kan berätta om det sen hur det gick. Har iaf förberett mig med cv, betyg och ett stort leende, någonstans måste man ju börja.

Igår var vi på torsö och åkte skridskor. Petra hade fixat och efter en liten hockey match blev det korv och varm choklad. Mumsigt och korv smakar så gott då den är grillad ute på vintern. Gick bttre än vad jag hade vågat hoppats på då det gäller skridskoåkning. har inte stått på ett par skridskor på 10år men då man väl fick snörat på sig dem och ut på isen gick det rikitgt fint. Sen var det svårt att stanna vilket blev lite problem då vi spelade men det gick fint. (bra med snövallar runt planen :D)

ok, dags at gå vidare...

Onsdag, dagen mitt i veckan.

Onsdag idag, dagen mitt i veckan. Idag blir det att plugga med Helena, vi ska göra vårat projektarbete i nötköttsproduktionen. Ska bli kul, gillar den uppgiften då det är mycket siffror och en hel del räknande. Tror det kommer bli bra! Hoppas på att bli färdiga idag också.

Imorogn ska jag ladda upp och åka till Skara, får vi se vad det leder till...  

Kul med ett OS guld till igår, tur att skidorna går såpass tidigt på kvällen.

Skidor och skridskor.

Vet ni vad vi har gjort?? Vi har varit borta på gården och letat fram skridskor och skidor. och sedan åkte vi en sväng på skidorna. Riktiga längdskidor, haha, jag har aldrig åkt på sådanna förut och det var tur det var mörkt ute så ingen såg oss. Såg nog jungligt ut men det var kul och skönt att komma ut. Det blev inte så lång men nu har vi dem stående här ute och vi ska nog kunna åka lite mer innan snön försvinner!

Kikar lite på OS igen. Får bli herrarna skidskytte sen också.

Funderingar.

Sitter och läser om Kallas OS-guld som hon fick igår. Helt otroligt! Även Hellners lopp var magnifikt men han hade sekundrarna på fel sida. Så kan det gå men vilken start för Svenska skidoåkarna. Detta kommer de rida vidare på och jag tror inte det är sista medaljen som de får. Chansen finns ju redan ikväll med två jaktstarter med skidskytte.


Igår var jag, Therese och Petra på ett litet studiebesök hos våran klasskompis i tvåan, Markus. Kul att kika på lite kossor och det är nu bevisat att det finns långbås ladugårdar kvar. Kul att se och om man kisade lite kunde jag nästan förflytta mig till ladugården här hemma då det fortfarande fanns djur i den..  Vet inte hur den känslan var men jag tror jag har accepterat att det inte finns några mjölkkor hos oss längre.

Idag har vi sammlats hos Hanna och gjort färdigt våra kalkyler. Nu ska de bara in i agriwise och lämnas in igen. Så skönt. Sitter nu med nötköttsproduktionens seminarieuppgifter. Ska få de gjort idag, eller i veckan iaf... Dumt att dra mer på det nu. Roliga uppgifter om inte annat, om bete just nu.

Mer om Hairspray.

Läs om Hairspray muskalen här.
Kan inte beskriva det bättre än han.

Borta bra men hemma bäst.

Så är det alltid för mig, är en riktig hemma tomte som längtar hem om jag så bara är borta en dag. Denna helgen har dock varit underbar och jag och A har mycket tid tillsammans utan massa tvång här hemma. Skönt!

Åkte upp i fredags, gick en bra bit till hotellet, känndes jätte lång för det blåste snålt och var riktigt kallt. På kvällen var vi och åt på något som hete Friday. Gillar man kött och vill testa på något amerikansk ska man absolut gå dit. Vi båda rullade därifrån efter en riktig smarrig köttbit och god dricka.

Under lördagen var vi på stan.. Strosade runt, kikade i butiker och på folk. Handlade lite såklart, lite vår nytt, nu är det bara +grader som behövs. Senare på kvällen efter lite mat och så bar det av till China teatern och musikalen Hairspray. Det var ju trods allt den vi var där för. Och så bra den var!! Enormt bra. Med Rolf Lassgård som "tant" Morgan Alling som sin man m.m Bra musik, bra platser, bra tempo. Jag gillade den!!!

Igår var det att besig av hemmåt igen, efter några timmar på tågen hämtade bror upp oss i Skövde och hem kom vi. trötta och jag är så jävla förkyld igen. Det kommer och går så jag vet inte vad, kan någon tala om för mig vad man ska göra för att slippa detta? Kan väl iaf få vara lite piggare! 

Ny favorit.

Jag har hittat (eller jag och jag, genom facebook) en ny fotoblogg. Den är underbar! Så naturnära, ärlig och varm, kika in du med!

- HÄR -


Imorgon väntar Sthlm.

Då har det återigen gått tre bra dagar med Nötköttskursen. Tycker verkligen den är toppen bra! Långt över min förväntningar vilket gör det hela mycket enklare :) Har idag haft en bra dag på Götala herrgård där vi har fått så god mat och massa bra information! Nu blir det hemma arbete innan nästa kurstillfälle i mars.

Längtar så till imorgon, då åker vi till Stockholm och spnderar helgen för oss själva. Ska bli så skönt!! strosa, äta god mat, bo fint, bara vara med varandra och självklart se på Hairspray.. Ska som sagt bli skönt!

Försvinna från det verkligen en stund.

Yaey, jag är så pigg, not. Fattar itne varför det är så svårt att sova under en hel natt :( Men så är det, kom iväg till skolan dock och har haft en spännande föreläsning om djurhälsa. Nu är det en grå gubbe som pratar om ekonomi, börjar bli trött på ekonomi och dåliga diagram hit och dit.. Fast ikväll blir det köttprovning, coolt!!

Tror även min tankar virrar iväg idag. Har svårt att hålla fokus och jag vill inte ha det så. Längtar tills helgen då det blir storstaden och bort från allt som kan krångla till vardagen.

Dags att återgå till verkligheten!

Marknadsinriktad nötköttsproduktion.

Vad trött man blir efter en hel dag i skolan, åkte redan vid 7 iorse och var inte hemma förrän efter 6.. Imorgon blir det inte riktigt lika tidigt men betydligt längre på kvällen. Ska på köttsmakning på kvällen, smaka på den ni. Ska bli riktigt kul och jag hoppas verkligen det ger någonting! Annars har denna dagen varit bra, har varit en halvdag på slakteriet och lärt oss om  slaktmogndsbedömning, fick även bedömma flera djur själva innan de gick till slakt och sedan se dem slaktade slaktkroppen med expertklassning. Kul och vi hade inte så grymt mycket fel, bara ett steg upp eller ner på de flesta, hade även några exakta och få som var helt åt skogen.
Fick denna gången gå in i ankomsthallen vilket vi inte fick sist jag var på scan, tack nu vet jag hur det är och jag tycker det är mycket bättre än att vara helt ovetande, ja sån är jag även om det är hemst/obehagligt och rätt äckligt.

Har även räknat kalkyler igen, liknande agriwise men mycket sinplare. I alla fall känns det så efter alla veckor med det riktga programet. SKa även göra ett projektarbete med en gård. Jag ska göra det tillsammans med Helena, så kan man diskutera sig igenom :D det gillar jag. Ska bli skönt att ha hela nästa vecka hemma och ägna till plugg och få undan massa olika saker som ska in. Sedan drar bygg och inomgårdtekniken igång. En kurs som jag ser fram emot!

Nä, ska fortsätta kika på tv, innan jag hoppas på en natt med ordentlig sömn!!

Igång.

Nu har jag kommit igång med att räkna om foderstater (redan skickat in de nya) Skriver cv, beställt klipptid osv. Ska ta tag i ännu mer saker snart, ska bara ha en kopp kafft först :D


Helgen som gick.

Nu är denna helgen också slut. Tänk att det alltid ska gå så fort.. :p I fredags blev det dans till Date i Fkp. Jag är sp glad att vi åkte fast det bara var jag och Anton. Vi fick lite egentid (om man nu får kallade de det fastän det var ngra hundra till som dansade) Verkligen behövligt och det var riktigt bra dans! Dansade de flesta låtarna både med nya och gammla bekanta. Svettig som tusan då vi kom men men en svalkande dusch innan sängen gjorde gott.

På lördags morgonen var jag uppe och tog hand om djuren. Konstigt att man kännde sig pigg efter 4h sömn men så var det. Somnade dock om gott efter 45 min i ladugården. Senare på dagen kom A´s släkt på mors sida hit och vi hade lite kalas igen. God tårta och mycket skratt :) Härligt med två ungar i huset, allt blir mycket mer livat då. fast det var rätt skönt då de åkte hem också så vi kunde slappa i soffan för jag var så trött! Såg på A´s nya film och bet på naglarna.

Idag blev det restar med mamma och farmor, ja det var så myckt tårta kvar så vi var tvugna att ha hjälp med den. Sedan var vi med mamma till ladugården. pappa ligger med ryggskott så det var lite som behövde fixas, köra in halm, stöa, köra in ensilgae, mocka skrapgången osv. Mycket lastmaskin körning! Kul att kunna hjälpa till och skönt att komma ut och göra något.

Imorgon ska jag ringa massa, plugga hullbedömning (ska göra det på tisdag) mm. Kanske skriva en rad här så det inte blir massa dagar emellan.

Ta hand om er!

En såddan lättnad!

Det är så skönt att våran arbete är färdigt då det gäller driften och att redovisningen är gjord. Den gick hyfat till och med -Vi fick vårat lån :) (vilket det hela gick ut på) Men vi ska komplitera vissa saker som inte stämmde i rapporten och det var inte så konstigt då det blev väldigt hastigt i onsdags. Har två veckor på oss att göra detta så det ska nog gå, lätt!

Är för övrigt på betydligt bättre humör om jag håller taknarna på rätt plats Känns bra. Hoppas på dans ikväll!

Känsla.

Enkänsla av att hela kroppen rasar ihop snart. Vad är det som händer?

Färdig pluggat.

Puu, idag har vi gjort klart våran presentation och det ska bli så skönt att redovisa det imorgon så vi slipper det sen! Är verkligen trött på delar av gruppen och jag blir väldigt irriterad vilket oftast går ut öer stackars A.

Annars känner jag mig upp o ner. vet inte vad det är eller vart jag ska ta vägen, får ta tag i det! Typ igår.

Var på stan en sväng med Petra efter vi hade pluggat imose, fick föresten suveränt god frukost som Hanna och Petra fixade med sig hit. Mysfaktor, möjligt några vuxenpoäng också. TIllaka till stan, hittade masa roliga saker och hade jag bara haft pengar så.. Men nästa helg åker vi till Stockholm, de lär ju inte ha mindre grejjer där :)

Natti

En segis dag.

Man kan inte annat än skratta åt våra katter då de far rundor här inne. De tycker det är för kallt fortfarande att gå ut. Funderar på att slänga ut dem men de kommer snart in genom källaren igen.

Dagen idag går segt. Mest pill framför datorn, har svårt att riktigt komma igång och göra något. Ikväll blir det plugg med drifts gruppen och likaså imorgon. Handledaren kommer imorgon till skolan så då får vi passa på.

Får försöka ta tag i mitt liv nu då, diska, baka kanske? Tvätta behövs iaf!

Dansat så svetten rann.


Har precis duchat bort svetten som var på hela min kropp efter kvällens dansträning! Var väldigt otaggad på att åka då vi har dansat varannan dag i en vecka nu men iväg kom vi - Tur var det! Mycket piggare då vi åkte hem än dit.

Tränade med Johannes idag. Han har så rolig musik, en rosa helikopter och allt konstigt ni kan tänka er. Rullade på bra. I slutet körde vi rundor där vi skulle dansa själva inför de sex paren. De skulle stå allvarliga tills vi hade flörtat in oss hos dem och fått med dem i musiken. Då alla klappade var vi klara. Jag och A hade bäst tid. haha, dansen under den minuten eller vad det tog var verkligen inte den bästa men det känndes som att det inte gjorde någonting för övningen gick ju bara ut på att få med sig de andra. Kul var det tyckte jag. Körde även en övning på två par, hann inte fler påstod Johannes. Ett av paren dansade, vi klappade, stojjade, hejjade allt vi kunde en stund. Sedan blev vi knäpptysta och backade från paret. Oj vilka miner man fick se då, de var ju inte berädda på det alls. Men de fortsatte dansa iaf, jag hade nog stannat, haha.

En väldigt kul träning iaf där man verkligen fick leva ut allt och själva danstekniken inte var det viktigaste.

Design till Therese

Förra veckan hjälpte jag min söta klasskompis med hennes design till bloggen. Det var väldigt kul! Här ser ni hur den ser ut och vill ni se den i sin helhet klickar ni bara på bilden!


Ett avstamp i pluggandet.

 Ja nu har jag skickat in foderstaterna till kursledaren i nötkursen. Hoppas det blev hyfsat. Är inte riktigt nöjd men har ingen aning om hur jag ska göra för att det ska bli bättre. Hoppas det blir godkänt, annars kanske jag kan komplitera iaf. Skrev lite förklaringar också, hehe, det kasnke men inte får men jag kände att det behövdes.

Nu vet jag inte vad jag ska göra mer idag. Får ta och gå en sväng i eftermiddag. toror A kommer hem på lunch snart. Pappa var här och skottade undan massa snö åt oss, vet inte vad som har farit i honom så dt slipper jag göra iaf - Jätte skönt för det har ju kommit över 1dm igen. Nu har vi massa, massa snö :) De flesta klagar men jag tycker det är mysigt. Det blir så mycket ljusare och hellre snö och minus än några plus och bara grått väder. Våren kommer ju inte än iaf oavsett om det är snö eller inte. Kasnke helt enkelt ska ta med mig kameran ut sen :)


RSS 2.0