Valborsmässoafton

Hemma idag. Det var ingen som skulle jobba i Skara idag så jag stannade hemma. Efter den sega dagen igår också kändes det mest motiverande. Pappa ringde och väkte mig vid 8, irriterande då men skönt att komma upp. Pappa och Rikard gick här ute och fixade staket också så vid 10 kom de in och fikade. Riktigt trevlig stund då alla var på bra humör. Bestämde efter det snabbt med Therese att möta upp henne vid silverfallen. (som tur var hade det inte börjat regna då) Fick några härliga timmar där med gott kaffe och macka. Kom hem med 160 kort igen. Denna gången var jag hård och bantade direkt ner till 90. Inte illa :p

Ikväll blir det familjemiddag och fira systeryster. Najs.

Underbara vår, del 2



 


Torsdag, eller?

Jag är hel veckovill!

Jag var nog i väl kaxigaste laget idag då jag drog iväg till Skara. Jag borde någongång på mina år lära mig att ta det lugnt till man är helt frisk men inte heller denna gången lyckades jag. Fast det är klart, sista dagen jag är här på LIA så då är det väl bara att åka. Har verkligen inte fått någonting gjort men om en stund ska jag har ett nytt möte med handledaren och då får vi se om det löser sig lite mer.

Åt lunch med underbara klasskompisar ida och fick några härliga skratt. Mys!

Underbara vår

Jag tog en fotorunda efter jag fått i mig lite mat, en kopp kaffe och två panodil (kände mig som en människa igen då!) Cylkade en kilometer bort där det brukar blomma enormt mycket blåsippor. Det gjorde det också idag :) Underbara, fantastiska vår! På hemvägen höll jag på att cykla på en halvmeter lång orm. Blä.

Tycker min kamera resulterar i fantastiska färger!








Måndag hemma.

Det var längesedan jag var sjuk. Men nu ligger jag hemma med feber, halsont och en grym huvudvärk.. Orkar inget alls så soffan är en bra vän nu! Pillar fort en hel del med bilder och ska försöka ladda upp dem på något bra ställe. Har ni några tips?

Photoshop redigerade

Eftersom A inte är hemma har jag roat mig med att redigera bilder. Tog bort en hel del nere på båda dessa, la till lite himmel och gjorde dem svart/vita. Fina hästar!




Söndag

Helgen är slut! Ni ser ju vad jag har ägnat början av den med :) Alla dessa bilder jag tog i fredags, ca 350st. Var väldigt roligt och jag är glad att jag åkte med fast jag tvekade då regnet (hagel och snö) stod som spö i backen. lördags drog vi ner till Jkp =) Fick åka V70 eftersom damasken var trasig vilket han på mekonomen trodde. Detta gör att vi inte ska köra för långt med den innan de hinner byta för då kan drivaxeln gå sönder, vore inte bra! Men iaf, var nere vid 11 och 1 startade våran klass. Återigen hade vi mycket mycket tur som fick gå ut i första heatet. Skönt! Det gick super bra och det var verkligen toppen kul denna gången också. Vi hade en bra känsla då vi gick av golvet och trodde nog nästan att vi skulle gå vidare (hoppas kan man ju alltid göra) Men icke, blev 26a och 25st gick vidare. Ja, så kan det gå. Fick 4-3-2-4-2 denna gången och det är ju mycket bättre än förra och första =)

Idag har jag suttit på budget möte för MRK. Ja det har ju gått hyfsat. Blir lite irriterad då alla inte spelar på lika vilkor men det är ju bara att göra det bästa av situationen!

Bestämde mig för att stanna hemma här imorgon också. Ont i huvud och hals.. inte allt för kul! =(

Terrängträning 23/4

Här kommer några av alla de kort jag tog då jag var med mina kusiner på deras terrängtävling i fredags =)

























Regn


Fredag

Ännu en dag hemma. Är skönt att inte stressa iväg till Skara på morgonen men segt att aldrig komma igång med något vettit här hemma. Borde göra någoting istället för att sitta här. Men jag vet inte vad... Ska åka in med våran bil till Mekonomen kl 11 för det var massa fett/olja vid drivaxeln i fram. Ja jag vet inte så mycket men han på mekonomen sa direkt "damasken" (vad är det?) Ja, vi får se.

Ska ev med mina kusiner och kika på deras terrängträning i em, ta massa kort var tanken. De hotar med regn och då är det ju inte så kul men det är ett bra tillfälle att öva på att ta kort.

Ny, egen design

Känns bra att göra den själv!

Veckorna går

Nu var det länge sedan igen. Tiden går vansinigt fort och denna vecka är snart slut också. Jag skriver på min rapport om proteinfodret, åker rfam och tillbaka till skara och gör träckprover. Hoppas att jag hinner klart till nästa vecka då det ska lämnas in alltihop. Ska bli skönt att bli klar och jag är sååå sugen på att börja läsa växtodlingen!!

Ni minns jobbet på Logården!? Jag tog det. Först skulle jag inte göra det eftersom jag låste upp mig så bara under 5v och då jag sa det till dem så fixade de så jag fick 7veckor. Jag slutar skolan, är ledig 2 veckor (som jag ska föröska jobba hemma!) Sedan jobbar jag 7 veckor på logården i Grästorp, kvar är 3veckor på sommaren. 2av dem har A semester och den sista kan man ju alltid fördriva i traktorn och plöja. Känns bra, är bara att ligga på så man får jobba så mycket som möjligt och tjäna så mycket pengar som bara går. Får bo hos mormor och morfar under veckorna, kommer bli bra. A jobbar ju ändå och jag kan ju åka hem en dag under veckan och sedan är jag ju hemma hela helgen. Ska bli kul att jobba med det jag tycker om!

Jaja, på lördag är det dags för tävling igen. Vi var och motionsdansade i söndags och det kändes mycket bättre än förra gången det var träning. Skönt att det var så. Ska bli kul att göra det igen. Det dumma är att det är dansfest i lidköping på fredag. jag har ju sagt att vi inte så åka, nu vill A det. Vi får väl se. Det funkar väl.... Eller?  Vor kul!

Inne i en svacka

Vi har en svacka, en rejäl svacka då det gäller dansen just nu. Inte mycket stämmer då det gäller snurrar, samdans, drivet eller taktande. Det är så tråkigt men det är väl såhär det är i alla sporter. Ena tiden upp, andra ner. Nu är det ner!

Fick så mycket inspiration efter förra tävlingen med då vi kommer till träningen faller det igen. Men nu är den en träning kvar och sedan kan vi ta lite sommarlov och bara dansa för att det är kul. Fast det borde man ju göra jämt...

Blogg enkät

om du har en egen blogg, lägga upp en text på din blogg i stil med följande:
"Bloggen Media Culpa genomför sin femte årliga undersökning av svenska bloggare och bloggläsare. Svara på enkäten genom att klicka på länken och uppmana gärna fler att delta: http://cli.gs/D9td1B."

Nu har vi

Nu har jag och min fantastiska sambo bakat pannkakor, chokladkakor och två sortes cheescake. En med jordgubbar och passionsfrukt. Ska bli väldigt soännande att smaka på den på lördag :)

Starten på denna vecka.

Då var veckan igång igen och min stackars blogg hamnar utanför mina prioriteringar just nu.

Idag känns det som jag bara har pratat i telefonen. Är det för att jag har haft headsetet i eller bara för att allt har krånglat? Eller allt och allt, det mesta. Det började imorse då jag var så trött så jag somnade om och kom inte upp förrän sent. Var inte i Skara förrän halv 9. (då hade jag redan pratat i telefonen två gånger)

När jag kom ner i källaren till mina prover började strulet.. Vågen hade "ballat" ur totalt och resulterade i att jag inte kunde börja med mina prover förrän efter 10. Segt alltså. Till lunch hade jag bara gjort 2½ tester och jag hade räknat med att hinna med 4 stycken. Dumt.

Lunchade med mina underbara klasskompiar på Kråks, släppte proverna lite och fick några goda skratt.

Då jag återgick till källaren kännde jag mig uppgiven, så kul är det inte med träckprover. Självklart ville jag att det skulle gå snabbt och smidigt nu men icke då. Telefonen ringde i ett! Fick bla ett samtal från Hushållningssällskapet om ett jobb erbjudande.. En månad på Logården i sommar. Blir helt kluven. En månad? Bara? Resten då? Korna som jag hade tänkte jobba med? Bo hemma? Ja, allt löser sig ju och jag vet ju att jag trivs med jobbet så bra som jag trivdes på Bjertorp. Undra om de känner igen mitt namn därifrån så de var därför de ringde. Många funderingar.. Blir helt matt. Efter det samtalat fick jag tre till + ett som jag ringde till mamma. Ni fattar att prverna tog mycket längre tid än förväntat!?

Nu är jag iaf hemma, sitter på trappan i solen vilket är underbart. Ska baka inför lördagen sedan, men först en sväng till affären för att införskaffa grädde, passionsfrukt, philadelphia.. Gissa vad det blir?

Får fundera mer på frågan om man vågar tacka nej till ett jobb!

Nytvättade fönster :)




Mitt dagsgöra, iaf några stycken av våra fönster har jag fått tvättade. Jisses vad smutsiga de var. Men det är klart, det syns ju att man har gjort något då.

 


LIA vecka.

Denna vekcna har varit full av LIA, då jag kommit hem har jag inte känt för att sätta mig och skriva här också så ni har snällt fått vänta :) Har kommit en bit på rapporten och handledaren har gått igenom det jag skrivit hittils, blir massa att rätta. Men det var skönt att hon gjorde det nu så jag slapp all rättning i slutet! Jag har även grejjat för fullt med träck proverna. Är lite stressad över det för det är en som har bokat alla torkskår som finns på forskningshuset. Bara hoppas han inte behöver alla som ahn skrivit upp för då kommer jag inte hinna klart med proverna innan LIA perioden är slut. Det vore ju dumt..

Börjar bli vår nu! Underbart väder några dagar. Andra är det riktigt april väder, regn, blåst och sol. Tror min kamera har lagt av helt för så fort jag vill ta massa fina vårbilder är batterierna "slut" spelar ingen roll om de laddades dagen innan. Trist trist! Får se om jag orkar göra något med den, kasnke köpa nya batterier, igen. Ingen som har en systemkamera (jäkligt billig) att sälja??

Ännu en dans bild! (med en underbar min!?)

Ni börjar väl tröttna på dansbilder nu men här kommer ännu en som är tagen under tävlingen i måndags.. Fråga inte när under våran runda för det har jag ingen aning om men kika in min min... haha.



Bilden kommer från Beanz & Bönans danssida!

Våran andra tävling - Uddevalla

Nu har vi gjort våran andra tävling ihop jag och A. Denna gången i Uddevalla. Kul var det! Känndes mycket mycket bättre än sist och kommentarerna efteråt löd bla: 100gånger bättre än i Vara. Ja, vi var riktigt nöja med oss idag och det blev verkligen en kick, igen! Kom inte ens sist :) Blev 17 av 25, men vi gick inte vidare från kvarten till semi. Spelar ju inte så stor roll då man känner sig nöjd med det man presterat. Tyvärr var det ingen av de vuxna som tog sig vidare till semi så vi kunde snart åka hem igen utan att känna oss dumma som inte var kvar och hejjade. Inte heller gick någon annan känd/träningspar vidare som vi "känner" (dvs de från skara) Tråkigt, inte dessa klubbars  dag.

Kan också säga att vi av en domare fick en 2a, dvs han ville se oss i semin. (dock ville inte de andra två det...) Här är det inte den som har mest poäng som vinner utan den som har minst, skalan är 5-1. Knasigt? Japp.





Fotostjärnor :p

Hittade två bilder till på oss igår, hehe.




Gamblers - Götene!

 Hittade bilder från dansen i fredags. Kika in här om du vill se om du käner igen några fler ansikten!

     


Påsk dagen

Idag är jag själv hemma. A stack imorse iväg till jönköping med sina polare och ska kika på bilar hela dagen. Jag valde att vara hemma :p Har filat lite på LIA rapporten nu men det är inte så motierande, får ta tag i det i veckan igen :) Skulle behöva skriva lite om mina proteinfoder också så Elin får det sen.

Imorgon blir det danstävling i Uddevalla. Börjar bli nervös! Förstår inte riktigt varför för dansa kan vi ju och jag hörde i fredags att det ska vra massa folk med som man känner och de har ju  redan sett oss dansa ett oädligt antal gånger!
Håller ni tummarna för oss? Kan ju inte gå sämre än sist! :)

Ska ner och äta lunch på gården snart, sedan blir det att plocka pinnar och vårröja i trädgården lite till. Började ju igår men Anton körde mest med jordfräsen (han tyckte det var jätte kul!) men det finns en hel del kvar att göra.

Bilder från idag!

Underbar dag med massa solsken!


Bild från igår (fredag)


Anton ihop med kusinbarn Embla!


Morgon.

Hemsk huvudvärk idag! kan det vara för att jag inte gick upp innan kl 7? Knappast! Smällt i mig huvudvärks tabletter och ska göra mig i ordning. Ska åka till staden och hämta handtag, glashylla mm. kika efter gardiner och kasnke lite fjädrar? :) Lite påskmys behöver vi ju! Ikväll är det dans träning, sista inför tävlingen på måndag :s

RSS 2.0