Nystädat o bakpotatis :)

Det sprider sig en härlig doft i vårat lilla hus just nu. Det är en blandning av nystädat, rengöringmedel och bakpotatis som är i ugnen. 3h tog det och nu skiner de flesta rummen vilket är sååå skönt! Vet inte när det var så välstädat här som det är nu sist.

Kristina bjöd på lunch idag så vi tog bilen och for till Skövde innan dess. A skulle ha batteri till sin leksak och jag var ännu en gång på MediaMarkt och "kännde" på kameror. Är så sugen på att köpa en ny nu! Hann även en runda på Maxi och jag hittade en kul topp, givetvis lila, som blir bra att dansa i. Kul med lite nytt. Rea dessutom! Lunchen var god och mycket trevlig. Imorogn går vi in på veckan då det är mycket att göra. 2 uppgifter som ska in senast fredag, två dansträningar, en danstävling och hela veckan avslutas med Blender i Parken Götene på söndag. En mycket bra avslutning på veckan!

Pluggadag med Disco

Jomen visst, idag skulle jag plugga, har ju över en halv rapport att skriva färdigt. Men jag skulle också vara vakt åt Disco då mamma och pappa åkte till Sthlm och syrran jobbade några timmar. Plugga ihop med en hund var inte det lättaste och mycket av tiden har gått åt till att hålla koll på honom, sysselsätta honom och skratta åt honom. Några stunder har han sovit och då har det gått hyfsat. Fast någonstans på rapporten har jag ju inte kommit. Kommer även få mata djuren under helgen så vi vet ju vad vi ska göra. hoppas det inte blir för många minus inatt så vi får problem med vattnet till dem som fort går ute.Elmia

Igår var det elima för oss :) Jag är glad att vi inte skulle er idag så som vägarna ser ut efter snön som kom inatt. Uppdraget var att stå i BYS´s monter men givetvis hann vi gå runt och kika lite också.

Det var mycket folk och vi fick en kalas plats brevid LRF´s stora monter. Där kom det förbi massa folk och många var intresserade av vad vi höll på med. Vi hade också 7 olika sorters sädeslag med oss som man fick gissa på. Det var poppis och många gånger glömde vi bort att infomera om skolan för det var så kul att diskutera sorterna, men jag tror många kommer ihåg oss :)


Therese och jag i våra fina BYS tröjor dagen i ära


Camilla och Therese i våran monter


Dans!

Ååå, denna dans! Idag gick det så bra så bra! A fick lite ordning på sina armar vilket gav ett rejält pepp och vi dansade över 2h. Jag har blåsor i mina fötter :p

Minus att vi inte har träffat Disco idag.


Ny medlem i familjen Källgård

Idag fick vi en ny medlem i familjen, en liiiiiiten Disco. Mamma hade sett ut denna underbart söta valp och idag var det dags att åka och hämta honom. På hemvägen stannade vi hos kusinerna i Grästorp och kikade på Kusins häst, som hon haft över ett år men jag inte sett än :p Verkligen på tiden.

Bilder:Tadaa, Disco!


Jag med Discos pappa i knät och mamma framför


Disco hälsar på kusinernas hund, Frasse, eller ska vi säga tvärt om?


Fin bild på syrran och voffsen


Makro bilder - katt

I färg eller svartvit? klicka på bilderna för att se dem större.


Plugg, pluggar!

Plugg, pluggar.. har fått en stor uppgift i mjölkproduktionen och det är bara att bita tag i den.. Lite roligt är det och jag har nyss snurrat in på foderrelaterade sjukdomar hos mjölkkor. Svårt att släppa det och gå vidare för det är ju såååå spännande! Borde ta kontakt med en gård också så jag kan jobba med den också. Arbetet ska ju främst handla om uppfödning av kvigor.

Däremot funderar jag på hur det ser ut hos er då ni pluggar, lika rörigt som hos mig (fast det råder organiserad oordning!) Kolla bara:- Präm från föregående år ligger framme
- Mjölkkoboken, under den ligger kosignaler
- Föreläsningsmaterial från dessa två veckor vi gått
- Kollegeblock där det finns oändligt många små kommentarer om saker jag ska komma ihåg att ta med
- Små notislappar här och där med bra hemsidaor och uppsatser som jag tänkte att jag skulle läsa
- Samt TVÅ kaffekoppar, haha, den ena står kvar sedan igår..

 


Makro bilder

Igår kom Therese förbi en sväng då hon var påväg uppåt i landet... Hon hade med sig sin makrolins som jag  snodde och testade lite. Inte jätte lätt var det att få fokus och skärpan på rätt ställe men några bilder blev det... 
 


Helg med ledighet

Jag kände sug efter att skriva här, det var ett tag sedan...

I torsdags gjorde vi sista redovisningen på Säkerhet och Ledarskaps kursen. Den dagen var trevlig fast den inehöll 6 redovisningar och tog mycket längre tid än väntat. Det trevliga var att vi var oponenter och hade en oponentgrupp på det vi hade gjort. Trevligt inslag och en väldigt bra stämning hela dagen. Vi blev godkända vilekt var skötn och på måndag drar mjölkkursen igång. Har varit helt ledig i några dagar och sovit och bara varit. Läst en bok, vet inte när jag gjorde det sist..

Igår var jag med Malin o Therese på Sötåsen för att såt i monter för BYS, trevligt var det :) Idag blir det möte i parken Götene och sedan ikväll dans :)

RSS 2.0