Fina Therese & Maya


Ännu en bild som är tagen i lördags på fina Therese och Maya
Canon 550D Tamron 28-75/2,8 1/125 F/2,8 ISO 100


Det nappar dåligt!

Om jag lyckas bli rådgivare ska jag bli en rådgivare som snabbt svarar i telefonen eller på mailen! För hjälp vad svårt det är att få tag på dessa personer. Fast det är klart, respekt mot sina kunder måste de ju ha så alltid svara i telefonen är nog svårt, men de kan ju svara nu då jag ringer? Har över 10nr på min lista till olika rådgivare på olika företag, har fått tag på 2 via telefon och 1 på mail. Inte så bra utdelning, men jag hoppas verkligen jag kan få tag på flera denna veckan och få nästa vecka full. Än är bara fredag bokad. Och imorgon ska jag med Freja Husdjur, ska bli spännane och riktigt kul. Ser verklgen fram emot det och hoppas hon är lika trevlig som hon var i telefonen.

Dags att ta upp telefonen igen!

Tisdag

Helgen var bra! :-) I lördags kom Therese och vi spenderade hela dagen med att dricka kaffe, ta kort och utforska Photoshop. En lagom slapp men mycket trevlig dag. På kvällen kom Andreas och hans fina Johanna. Åt gott, kikade på film och myste. Kul att träffa dem!

Just nu sitter jag med mitt projekt, en vacka har redan gått och ja, jag brjar få smått panik!!Svårt att få tag i folk och ännu svårare är det ju när jag tycker det är så jobbigt att ringa. Men, har iaf pratat med två redan idag och bestämt vidare.. Bara några stycken kvar att ringa :/

Maya

  
Canon 550D, objektiv Tamron 28-75 2,8 1/160 F/3,5


Lantbruksdebatt

Efter att måndagen kändes helt hopplös är denna dagen mycket bättre! Håller på och arbetar fram en LIA, en LIA om rådgivning och jag har vågat ringa och fått tag i en fantastisk person som redan imorogn ska hjälpa mig. Tack för det! Jag tror det kan bli bra och jag tror att jag kan dra nytta av detta och lär mig nått, kasnke mer än på de andra liorna. Det är verkligen en sten som lättat!

Gårdagskvällen däremot var spännande. Då var det Lantbruksdebatt i Skövde med några tunga namn, bla Eskil Erlandsson, Helena Jonsson och Annika Bergman. Mycket snack blev det om vart politiken var på väg och vad som kommer hända men det var också snack om attityden. Attityden hos konsumenter, handlare, politiker och bönder. Frågan var om man verkligen var tvungen att imoptera så mycket mat som idag görs och varför den svenska konsumenten inte är beredd att betala för djurvälfärd och dess kostnader. Varför är det svenska köttet yrare än det danska, någon som har funderat på det? Jag blir nästan arg bara jag tänker på det och snälla (!) se till att köpa svenskt kött.

Det var också prat om attityden hos bonden. Attityden hos bönderna går från att vara bonde till att vara företagare. Det handlar så mycket idag om företagande på en gård och i framtiden ännu mer. De menade på att om några år kommer det krävas vidare utbildning för att driva gård, inte i det syftet att kunskapen inte finns utan för att man ska kunna låna pengar och få igenom ändringar på gården. De svenska gårdarna kan inte se ut som de gjorde för 50 år sedan.  

Attityd förändringen hos handlar bör ändras genom att visa den svenska bonden utåt, visa var maten kommer ifrån både på mejeri och köttsidan. Ja, Hjordnära är väl på god väg häromkring och Falköping och Skånemejeri har också reklamfilmer där de visar en levande gård, men snälla, mer, mer, mer! Men handlare var det ju nu, ica butikerna, coop, hur marknadsför de de svenska, närproducerade köttet? Coop butiken vi handlar i gör det inte. Det första man går förbi i den butiken då man kommer till köttdisken är oxfilé, en vakuum förpackad oxfilé med fin etikett (jag reagerade på den) med en stor skylt om vad den kostar, det som inte står stort och tydligt är ursprunget. I detta fall var det Brasilien eller Argentina, jag minns inte vilket. Kan man inte lägga fram det svenska köttet först i butik? Och allra först det närproducerade!? Ändra attityden!

Jisses, nu går jag snart upp på högvarv för detta tycker jag är stora frågor och man kan ju verkligen fundera på vad som händer framöver. Jag hoppas och lite tror att det närproducerade får ännu större framgång och tillslut inser även konsumenterna vad de faktiskt betalar för då de betalar mer för det svenska, närproducerade… Jag gissar att det finns många tyckande och tänkande runt detta men dehär är vad jag känner efter gårdagen.

Jag ber alla, kolla efter ursprunget och välj det svenska!

Renovering

Efter att ha gett bort en renovering till A´s mor i julklapp var det dags att börja med den och i söndags var vi klara... Här kommer bilder från början till slut :-) Det blev så frächt och fint. Ska bli kul att se henne möblering och helt färdiga resultat framöver och jag hoppas hon ska trivas.


 


Tapetsering

Oj vad roligt det är att tapetsera :-) Idag har vi dratt igång med Kristinas vardagsrum och det blir så bra!! Har lite för och efter bilder som kan läggas in inom kort! Ska göra klart imorgon, hoppas vi :) Ikväll blev det lite god mat, vin och film.

Systeryster

Syster fick ställa upp då jag fick hem mitt nya ojektiv idag. Vi tog inte så många bilder men här är två som belv fin fina!
Återigen måndag

Oj, idag är det en seg dag! Det är tur att jag har telefonen mellan mig och bönderna så de inte ser hur ofta jag jäspar... (Hoppas de inte hör det heller) Det är ju inte deras fel utan den dåliga sömnen inatt som gör det. Blåse så in i bängen så det var svårt att sova och helt plödsligt vaknade man till igen för då var det tyst istället.. Ja, ni fattar, dålig sömn helt enkelt men jag lyckades komma med 7tåget och ta mig till Lidköping i tid. Betar sakta men säkert av min lista. Inte jätte många kvar nu vilket känns bra. Har skrivit en hel del resultat som Knud nu sitter och går igenom (nervös för domen).


slipning, spackling, slipning, slipning, målning...

Oj vilka dagar!! Jag och A gav hans mamma i julklapp att göra iordning hennes vardagsrum, ja arbetet alltså, slipning, spackling, målning och tapetsering och nu har vi börjat. I torsdags var vi där och rev ut allt som fanns i rummet, tur hon har stort hus! Började riva loss tapeten där den hade släppt och slipa tapet. Sedan var den en hel del spacklin eftersom rummet inte är gjort någonting med på ca 30år. I fredags, igår, var jag med henne på stan och beställde tapeter, kikade på soffa mm och sedan slipade vi och spacklade lite till. Idag har vi åter slipat (gissa hur trötta vi är på det!?) och började måla, det var desto roligare! Nu är det taklist kvar innan vi kan börja tapetsera, tapeterna kommer inte förän på tisdag så det får nog bli till helgen vi gör det. Ska bli så kul att få upp de nya tapeterna och riva bort täckpappen samt ställa in lite möbler igen, det kommer bli så bra! Var en riktigt rolig julklapp att ge bort och snabbt går det ju trods allt då vi är tre stycken som grejjar.

Annars slipar jag på rapporten, sista lia veckan som kommer...

Hemkommen: makrotub

Tidigare idag hämtade jag ut ett paket på posten, en makorub. Efter lite funderande fick jag tillslut på den på kameran och tog lite bilder. Upptäckte snabbt att det var stativ som gällde!


Ps.
Så här såg tillställningen ut ;)

 


Super foto tagg!

Oj vilket fotosug jag har. och inte har det blivit bättre genom att kolla igenom nevnariens blogg och fotosidan.. Jag är verkligen super taggad. Om det inte vore nog med en kamera som bara är 2månader så är längtan efter nya objektiv är super stor, hoppas kunna köpa något i vår iaf. Vad vill jag ha då?

Tamron 28-75/2,8 ett normalzooms objektiv som jag skulle vilja ha istället för det orginal som sitter på kameran idag
Canon EF 50/1,8 ett fast obketiv för att kunna ta porträtt


Inte nog med det, skulle också vilja ha ett rejält zoom objektiv för att kunna ta härliga bilder på hästtävlingarna, men ett sådant ojbektiv kan man kasnke hitta begagnat..Årsresumé 2010


 Det nya året firades in här hemma ihop med Carro, Gustav, Malin, Simon, Daniel, Andreas, Johan och Anders
 Nyårsdagen spenderas med Caoor och Gustan :-)
 Anton hittar en ny bil och bestämmer sig för att byta
 Kylan håller i sig och vattnet i källaren fryser, ägnar en hel dag åt det
 Plugget rullar vidare med driftsplanerig och marknadsinriktad nötköttskurs
 Vi beställer en planch av ett av mina kort som nu pryder våran kontorsvägg
 Går ut i Skövde med härliga människor
 Pappa tar ned alla sötbärsträden på tomten
 Anton och jag gör våran första danstävling!
 Anton fyller 24
 Frukost
pluggar vilket ger en hög mysfaktor :)
 Gör klart driftplanerings kursen vilket har var enormt skönt!
 Vi danstränar var och varannan dag
 Vi åker till Sthl och har en underbar helg och ser på Hairspay
 Vi åker till Torsö och åker skridskor och grillar korv :)
 Snöskottning sker på vårat tak, taket på gården och överallannanstan.
 Sista helgen i månaden spenderas i gbg och vi kikar på Maggnus Ugglas revy 


 Anton åker till Idre en vecka och jag blir kvar hemma
 Åker på tjejkväll med tema omatchande, värt att kika här
 Therese och jag fotar vintern vid silverfallen
 Träffar Ida efter aldelses för många år!
 Har klarat av nötköttskursen
 Är ute och Torsö och rider med Petra och Jessica :)
 Jag börjar min första LIA på forskningshuset SLU
 Vi åker på inflyttningdest hos Malin  Vi gör våran andra danstävling
 Får sommarjobbserbjudande från Hushållningssällskapet Logården
 Fotar min första hästar i språng
 Gör min egen hemsida
 Fotar mycket hästar, blommor och natur  A
köpen en ny leksak -audin
 Rider islandshäst i Undernäs med Jossi, Emelie, Sanne och Sandra
 Gör klart LIA perioden och börjar läsa växtodling
 Fotar mer terräng
 Therese och jag åker till Bankeryd och är med på fotokurs
 Samma kväll åker vi till Rasmus och sedan vidare till Olstorp
 Skolan slutar och vi firar detta med spökhus i Grästorp samt grillning
 Jobbar med pappa de tre första veckorn
 Brorsan tar studenten 
 Jag leker fotograf och tar massa massa kort på Emelie
 Midsommar firas i goda vänners lag :)
 Börjar jobbet på Logården


 
 Har en underbar helg nere i Halmstad ihop med mamma o pappa
 Jobbar och jobbar, åker hem minst en dag i veckan
 Är med morfar och hämtar honung :)
 Åker en kväll till Rasmus och träffar underbart folk! Jag
slutar jobba på Logården
 A och jag åker till östergötland och hälsar på sköna Therese. Trods ös regn så var den super trevliga dagar
 Åker vidare till Söderköping - Västervik - Jkp - Ikea - hem
 Firar Britas 80-års dag
 Hjälper pappa mycker under tröskningen
 Jag tar massa hästkort på fälttävlan i M-stad
 Har kräftskiva med underbara tjejer!  Skolan börjar igen
 Jag tar fina bilder på kusin och hennes Joy
 Jag jobbar två dagar extra på Logården
 Vi läser arbetsmiljö och ledarskap i skolan
 Vi dansar tävling i Ulericehamn och går för första gången vidare
 Står
i BYS monter på Sötåsen
 Fotar med makrolins för första gången
 Börjar läsa mjölkproduktion i skolan
 Anton och jag går på ett fint brölopp mellan Carro och Gustav
 Vi åker och hämtar Disco som visade sig vara en Dixi
 Står i BYS montern nera på Elmia
 Vi dansar tävling i Götene

 Månaden börjar med två toppendanskvällar
 Åker på maskerad hos Sanne i Karlsborg
 Panik då jag tappar bort mitt usb, men det kom ju tillbaka
 Jag köper min nya kamera <3 
 I skolan läser vi teknik
 Vi dansar R-tävling i Götene och tar oss till final!!!!
 Är på kurs på Dingle och har en toppenkväll med klasskompisarna
 Det snöar tok mycket
 


 Vi åker och danstävlar i Karlstad
 Teknikkursen tar slut 
 Jag börjar LIA på Lantmännen i Lkp
 Vädret bjuder på snörusk men också flera dagar med underbart vinterväder
 Julen kommer... 
 Juldagen blir en toppen kväll med Mackan, Jossi, Lilli och Em 
 Nyår firas hemma med mamma och pappa eftersom våran fest blivit inställd pga hjärnskakning.


Nytt år, nytt 2011

Tiden gå så fort, kan någon tala om var den tar vägen? Inte jag heller.... Kändes så avlägset med 2011 då skolan började i höstas. Detta är året som jag slutar skolan igen, förhoppningsvis för sista gången. Detta året hoppas jag få ett riktigt bra jobb och sedan leva livet vidare.. Vi har ju alltid pratat om allt vi ska göra efter jag slutat skolan och fått ett jobb, får se hur långt vi hinner detta året med de planerna.

Nyår som skulle firats i Grästorp blev inställt eftersom Carro hade fått en rejäl hjärnskakning. Alternativet var att sitta själva här hemma eller gå ner en sväng till mamma och pappa där farbror+fru och faster+man var. Vi givck ner och hade en riktigt trevlig kväll. Självklart kändes det lite att inte fira med sina egna kompisar, spec då man såg hur kul de hade ihop. Men kvällen blev bra och mamma hade gjort grymt god mat! :-)

Nu ska jag slipa det sista på årsresumén

RSS 2.0