En bra dag!

Idag har det varit en bra dag! Imorse fick jag lite sovmorgon vilket var skönt. Åkte sedan iväg till Skara och Götala. Där fick jag vara med dem på deras dagliga arbete vilket var utfodring, ströning och vägning. Både av tjurar och lamm. Fick bra beröm och skötte tillslut vägningen på egen hand. Eller nja, givetvis var det en som föste fram dem. Kul var det eftersom jag verkigen kände mig behövd!

For hem, bytte kläder för att sedan åka ner till kvigorna här hemma. Då jag öppnade dörren till laggården fick jag syn på två stora ögon. Det stog en kalv i gången där den inte skulle vara så det första blev att försöka få tillbaka henne dit hon hörde. Ingen var hemma men med hjälp av lite bärbara grindar gick det fint. Risken var ju att få ut 12 stycken kalvar istället för 1 ;) Grejjade en bra stund där nere.

Dagen avslutades med en lagom tur på Hassa. Mysigt och skönt! Har precis duschat och det var den skönaste duchen på länge för jag var verkligen smutsig! :)

Bilder efter en bra dag!


Allt går lättare om solen skiner!




Visst blir det härliga känslor av dessa bilder? De är tagna för många år sedan, rättare sagt 2007, den 12 mars.


Inflyttningsfest hos Malin 27/3


Ny vecka, nya utmaningar.

Åå, jag var så duktig i morse. Fast klockan igentligen bara var halv 6 pallade jag mig upp och iväg till Skara. Har varit duktig i att sätta mig in i LIA´n nu, läst mycket material (får nog läsa om en del för det är skrivet på ett sånt hemst sätt så man inta fattar) Känns bra, ska bli kul att se vad jag kan åstakomma av detta. I eftermiddag kan jag diskutera mer med handledaren och se hur jag ska strukturera upp det.

Vi har ju djuren också, helt själva är vi hemma då¨Linda är hos mormor och morfar och resten i fjällen. Hoppas det inte kommer krångla någonting! Får åka ner så fort jag kommer hem i eftermiddag.

Mors.

Har man tråkigt så har man.

Då får man hitta på något kul
Jag tävlar:

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Tränings dags!

Igår var det dansträningsdags! Vi ladde upp och for iväg till Götene där teknikträning med Åke och Rosita stod på scehmat. Sist vi var iväg funderade vi på våra vänster snurrar. Då var det Göran och tyvärr fick vi inte riktigt den tiden vi kände att vi behövde så nu var vi inställda på att reda ut vad som var fel med våra vänster snurrar. Sagt och gjort, efter 1h hade vi kommit på det med mycket slit, några arga miner åt varandra och mycket hjälp från Åke. Nu är det bara att träna gärnet på dem så de sitter sen. Antagligen är det då A inte flyttar på sig, jag vet inte vart jag ska ta vägen och kommer jag med lite för myckt fart då blir det väldigt konstigt! Får slå mig själv på fingrarna då jag tar fart och verkligen lyssna på vad A vill! 

Detta får vi högsta prioritet på träning fram till annandag påsk, då är det tävling igen!!! 

Ledig fredag.

Idag är det en skön dag! jag har inget som hänger över mig! inget plugg, inget jag måste gör, ingenting! Jovars, städa behöver man allid göra men det kan jag ju göra sen och bara lite grann. Efter redovisningen igår känns det toppen bra och nu är det bara att ladda om på nytt inför måndagen! :D Snart kommer A hem och vi ska äta lite, ev blir det god mat och bio ikväll om det finns något bra att se.

Har varit ute på Torsö en sväng och ridit ihop med Petra och  Jessica. Länge sedan jag red och det blev en härlig (lite skumpig) tur på en fjordning. Skönt att komma ut och skönt att rida. Blev ingen jätte lång tur och inte heller så jätte snabb vilket är skönt för nu kommer jag nog kunna gå resten av helgen också utan att ha träningsvärk i benen! :)

En bra dag, för dig med?

Läste precis ett underbart inlägg från StinaLee, har ni inte läst det, klicka in hos henne och njut av hur hon beskriver dagen!

Tillskillnad från sist:
Idag tror jag det är en bra dag. har lämnat in min byggrapport och i samma stund som jag gjorde det lättade mycket från axlarna. Efter redovisningen imorong är jag bara ledig! Ända fram till måndag då det börjar en ny utmaning nämligen min första LIA.

Tänkte på en sak då vi åkte till skolan idag. Imorong är det sista dagen vi åka på hela 5 veckor. Nu ligger det lite snö, det är grått, träden står kala, mycket vatten överallt. undrar hur det ser ut om 5 veckor då vi faktiskt är framme i maj månad. Då är det väl vår? Varmt? Kan man ha plockat fram alla sköna sadaler och ballerina skor ur garderoben? Fylls klädvalet av skönta tunikor och leggins? Åå vad jag längtar! Ska bli så skönt!

Det ska hända mycket innan den tiden också, jag ska fylla 23, det ska bli påsk, syster ska fylla år och brorsan får allt börja planera inför sin student. Alla blommor i rabatterna hemma ska börja blomma och vi får nog börja rensa i trädgården!

 Känns som det är en härlig tid som väntar och idag känner jag att det imorong är ett avtramp inför våren, iaf för min del!


Trötttttttt.......

Jag är så trött så trött så trött så trött!!!! Skulle kunna tänka mig att gå och sova. Men då blir det inget arbete gjort! Får snällt försöka skriva ihop något till byggrapporten. Orka? Hörde att han hade släpt på inlämningsdagen, vår handledare vilket gör att jag inte är sist då jag lämnar in imorgon!

Hej

Fredags mys?

Jag skrev ett lång inlägg, tryckte på publicera och allt försvann!!

Börjar om....
Det blir inte så mycket skrivet då det är skola hela dagarna. Tisdag, onsdag och torsdag har varit fullspeckade med skola! De två första dagarna var det Nötkursen. Sista träffen i Skara och nu är den slut. Skönt att ha en sak avklarad men lite tråkigt också. Tycker den kursen har varit bra och jag har lärt mig så enormt mycket! Blir mer och mer säker på att jag valt rätt inriktning. (Inte skola, utan utbildning)

I torsdag tog vi bilen och for ner till Jkp på betesdag. Alltid kul att höra om nya saker men det var nog inte riktigt vad jag trodde det skulle vara, eller så vet jag inte vad det skulle vara. Nja det har nog inte smält in riktigt än. Men jag fick massa ideer till LIA och nya saker! På tal om Lia så är det snart dags. Just nu håller jag på med den enskilda uppgiften till byggkursen och nästa torsdag då den är klar och jag har redovisat går jag på min första LIA period. Efter den är det bara en period kvar och sedna ska det vara sommar!! Har fort inget jobb, men det löser sig väl, eller?

Nu ska jag fort kika på Lets Dance medens A snusar i soffan brevid. Har inte hjärta att väcka honom!

Bild från helgen.


Pluggisen hittar inte inspiration.

Jag är inte den som brukar beställa massa saker från nätet men jag får snart ändra den inställningen. Skickade idag efter en klänning, en bikini, en bastopp och några trosor. Ska bli så kul då det kommer hem och jag hoppas det sitter bra och är lika fint som det såg ut att vara.

Idag är det massa plugg som står på listan. Känner mig inte helt taggad och det går ju fort ut över det jag gör. Har gjort klart en uppgift hittils men jag får nog kika mer på den imorgon eller senare idag för det känns inte riktigt bra. Tänk om jag bara kunde koppla bort allt annat fast jag är hemma! Typist...

Ikväll blir det dans träning för Johannes, hoppas det blir bra :) Ska försöka komma ut en sväng också innan solen försvinner för dagen för det är visst en lika fin dag som igår! Underbart!

Underbar dag.

Idag har det varit en underbar dag, sånna dagar kan jag ta flera av! Blev lite handling i förmidags, kikade på dörrhantag, fix till toan och det ena med det andra. Lunch hos mamma och pappa eftersom mormor och morfar var där. Kul att träffa dem och man får ju passa på så länge det går. Efter det tog vi oss en tur på skidorna vilket var jätte skönt! Solen sken och det gled bra i spåret. Fikade på trappan då vi kom och och njöt verkligen av solen, underbart! Mer slappa soldagar efterlyses. Veckan som kommer kommer innehålla mycket plugg. Läst fel på en uppgift så nu när jag har gjort halva får jag i princip börja om men jag lärde mig något på vägen iaf.

Nu blir det pizza, ha en fin kväll!

Sista dagen själv, för denna gången

Idag kommer Anton hem igen! Ska bli skönt men jag tycker denna veckan har gått väldigt fort! Jag hoppas det kommer gå bra för dem att köra hem och att han är hemma innan det är mörkt :)

I torsdags vardet dans i Skövde, helt ok, lite för mycket damer och lite hög medelålder men lite dansat blev det iaf och en hel del prat med folk. Igår var jeg hemma och pluggade, gjorde bla Nötköttsprovet och det gick bra. Skönt att ha en sak ur världen. Ska sätta mig lite nu i em igen och sedan har jag måndagen på mig. Imorgon hade jag inte tänkt plugga så mycket..

Igår kväll blev det en kväll med Sanna, Sandra och Emelie. Tusen tack för det, är så kul att träffa dem och bara få umgås lite. Har blivit mycket sånt denna veckan och jag hoppas det kan hålla i sig. Behöver ju inte bli så bara för A är borta heller..

Ska som sagt plugga lite och sedan ta mig ut, är ju så fint väder idag igen. Våren är på väg! Fast det sägs att det ska bli ett snöoväder till innan det släpper. Tydligen gammal bondepraktika som hade att göra med soltimmar under julhelger osv, ja fråga inte, hörde det av någon.

Måla kors i taket!

Måla kors i taket!! Våra garderobsdörrar till toaletten är här och det verkar som det är rätt längd på dem. Dock behövde jag hjälp med att få dit dem, måste borra nya hål till gångjärnen (varför nu inte de gammla kan stämma) Sen är det äntligen klart! Så skönt.

idag har vi haft våran fall redovisning, skönt att ha det klart.Dags att sätta tänderna i den enskila uppgiften som ska göras. Nästa vecka är det nöt kursen och tills dess är det tre yttligare saker som ska göras. Men sen är det dead line och v 13 drar LIA perioden igång. Var och pratade med min handledare igår och det kan nog bli lite intressant, känna lagom stort också att hinnas med på fem veckor.

ikväll blir det dans!! Wei, konstigt att åka utan Anton men så kul att Emelie ska med!

Onsdag.

Man vänjer sig snart vida tt vara själv, nu går det rätt bra. Nej jag skojja bara, det är tomt! Klart att katterna blir glada då man kommer hem men de vill ju bara ha mat! Kul, man känner sig verkligen behövd då.  Har varit en dag om grisar idag i skolan. Allmänbildning som några säger då jag klagade på att jag kan alldeles för lite om grisar då jag inte riktigt hängde med på allt. Hehe, men det blir nog bra, snappade upp en hel del iaf.

Åkte efter skolan till underbara Ida! Oj vad jag hade saknat henne kom jag på men man kom snart in i den gammla stilen och tiden gick verkligen fort! Kikade på kort från de åren från Sötåsen och det var med blandade känslor! Skulle nästan ge vad som hellst för att ta tillbaka en tid där samtidigt som jag bara vill glömma. Sötåsen påverkade mig mycket och gör fortfarande! Hugger i hjärtat! Kasnke skulle jag behöva ordna upp vissa saker fort, fast det har gått så lång tid... Någon som vet hur man gör? Kasnke kan någon tala om framtiden, om jag ens behöver reda ut saker, glömmer man? Ojdå, det blev visst bara rörigt!

Jag hoppas det inte tar så lång tid innan jag och Ida träffas igen!

Måndag.

Måndag idag. Det var ett studiebesök i Hällekis som stod på schemat. Där kikade vi på hur man gör isolering av sten.. Haha, ja det var så jag fattade det, någon annan hade säkert sagt något annat. Kul att se iaf. Trodde vi skulle göra färdigt vårat fall på eftermiddagen då vi hade ledigt men så blev det inte. Fort inte så glad i grupparbeten! Men imorgon måste det vara klart!! Therse skrev ett så bra inlägg om grupparbeten som jag kännde igen mig i (läs det här)

Då vi var färdiga i Hällekis fick vi en god lunch och sedan begav jag mig till Therese och sedan vidare till Silverfallen. Tog massa kort och bara njöt av naturen och tysnaden. Så skönt!! Sedan hem till henne en sväng och kika på lite plugg. Fick klart mitt projektdel 2 som skulle vara inne idag vilket var skönt. Hoppas det blir bra. (könns sådär)

Ikväll skulle jag träna men passet jag hade kikat in var fullt.. Dumt! Får lära mig att boka tidigare. Får göra ett nytt försök imorogn!

Silverfallen i bilder.





 





 


TEMA: Omatchande

  

  

  

 

 


Tack för igår!

En kul kväll blev det igår :) God mat, gott vin och trevligt sällskap! Tack Sanne, Sandra och Erika! Bilder kommer snart... Först ska jag plugga lite! En uppgift innan lunch och en efter förhoppningsvis! 

Lördag avslutas med tjejkväll

Det har knappt gått 12h sendan A åkte och jag saknar honom redan. Det är väl för att jag vet att jag inte kommer träffa honom på en hel vecka! De hade kommit upp ordentligt och fått bra stuga. Skönt det!

Själv har jag ägnat dagen åt en tur till Skövde ihop med mamma och pappa, fick passa på att hänga med då jag hade chansen. Tur jag gjorde det för då gick dagen rätt fort. Har sedan hjälpt faster med datorn och lite sånna grejer, pratat en stund med farmor ute i solen och sedan gjort mig klar  för kvällens tjejkväll. Sandra fixar med detta och det skulle bli mat och vin. Tema för kvällen är omatchande så jag sitter här i några färgglada kläder. Imorgon kan ni få en bild ;)

Trevlig fredag.

Fredagen bjöd på en kort dag i skolan. Sällan vi går i skolan en fredag så det var riktigt märkligt.. Fick en föreläsning i djurskyddsregler av en från SLU. Spännande vad mycket det finns och vad det skiljer sig från land till land.

Kvällen började med en tur bort till gården där A plockade in sina skidsaker inför morgon dagen. De åker till Idre imorgon bitti och lämnar mig hemma. Nej skämt å sido, det är helt frivilligt! Jag får vara hemma och plugga och rå m mig själv. Nu avnjuts ett glas vin annan maten är färdig.

En snurrig torsdag.

Nu börjar det kännas som vår, iaf om man sitter inne och kikar på solen som skiner ute, kommer man ut är det bestämt inte lika skönt som det ser ut. Fast det har sin tjusning det med, snö och en värmande sol!

Jag är trött, slö, snurrig, ja allt. Ögonen flammar och rummet snuraar. Vet inte var det är med mig, en huvudvärk som ligger och mal fast jag käkat tabletter och kunde den bara bryta ut i ett ordentligt anfall kanske kan sedan försvann... Får ta det lugnt i helgen och hoppas den försvinner då!

Nästa vecka blir jag själv här hemma, då blir det mycket plugg eftersom det är massa grejer som ska in då. Rå om mig själv och göra massa andra saker, haha. Har hela kvällarna fulla om jag vil...

Nu ska jag ta mig an en fråga i nötkursen innan A kommer hem. Ikväll hoppas jag vi kommer iväg och dansa, kasnke blir bra av att röra lite på sig! :)

Onsdag.

Yeay, veckan går så fort då man har mycket att göra. Därav dålig uppdatering. Igår gjorde jag något kul, jag stod på arbetsmarknadsmässa för BYS i Skövde. Gunnel behövde hjälp så jag ställde upp, slapp därmed studiebesöken som jag absolut inta var taggad för och kunde läsa nöt hela förmiddagen. Dock var det inte så mycket folk så det var rätt sega 2h. Men kul att se andra ute och spec Sötåsen. Kikaade på deras nya informationsblad och fick syn på e bild som jag hajjade till ör, det var jag och Hanna som hade djursjukvård med en av Jennys Tollare. Tänk vilka gamla kort de måste använda sig av ;) Säkert taget för över 5 år sedan.. Haha

Kom på igår att jag är väldigt glad att jag gick den praktiska utbildningen istället för naturvetenskap. Då hade jag ju inte kunnat hoppa på den utbildningen jag läser idag utan att först gå basår eller liknande inom naturbruk. Hade nog inte pallat det och trioligtvis inte jobbat alls med jordbruk eller djur. Kasnke hade jag hamnat inom vården, det är nog där jag hamnar om jag tröttnar på jord och kor... Men jag är enormt glad att jag var så skoltrött som jag var och inte envisades med naturvetenskap då.

När jag ändå var i Skövde passade vi på att besöka Bejnamin med familj eftersom han fyllde 1år igår. Fick goda pannkakor och eftersom vi var själva där var det lugnt och man kunde prata mycket med hela familjen.

Nu är det mycket plugg som gäller, vatten, nötkreatur, oppisitioner osv.
Hejsvejs


det snöar/regnar igen.

Frukosttajm i stugen. Utanför kommer det ner något vitt (igen) fast det ser ut att vara uppblandat med regn. Kommer vara slaskit och halt på vägen till skolan idag, tur vi inte har en föreläsningstid att passa. Åker i god tid om man säger så, 2h innan den börjar. Ska gå och skotta av bilen, sätta värmare på den och sedan fixa färdigt det sista med mig själv.

Ha den bra dag!

RSS 2.0