Yeay

Jag äger på Monopol. A tyckte vi kunde spela en omgång och jag vann :) Det var riktigt kul. Hihi

Ingen vanlig dag.

För det är A´s födelsedag. Idag är jag så trött!! Tävlingen igår tog verklgien musten ur mig. Idag har vi firat A ihop med hans far, farföräldrar och mina föräldrar. Hoppas han är nöjd :)

Igår var det då våran debut tävling. Det var väldigt nervöst. Vi trodde att vi skulle in i tredje heatet men ropades med in i det andra vilket gjorde att vi inte hann tänka och hann inte bli sådär jätte nervig precis innan ingång. Dock vet jag inte vilken låt vi dansade till eller hur det såg ut. Känslan är att det var övertaggar, jag bara körde vilket kasnke inte var så bra. Fick ingen känsla i dansen. Fick dåliga poäng och gick inte vidare. Väl på läktaren då vi kikade på semin fattade vi väl varför vi åkte ut men tyckte det var lite hårt med så enormt låga poäng. Fast tydligen kunde det ha att göra med att vi inte har syns förut, domarna har inte sett oss och då är det svårt att få poäng. Tycker inte att det ska vara så men men.. Väl på läktaren försod vi varför vi hade åkt ut och vi har MASSA att träna vidare på. Spec att våga släppa loss lite. :)

Blev lite kluven dock. Att tävla var enormt kul och vi får träna och satsa på det i år men sen vette tusan. Det skiljer sig så mycket mellan socialdans och tävlingsdans, frågan är vad man hellst gör... Då vi kollade på de som gick vidare i våran klass kändes det som vi hade så enormt långt dit och det känns som vi inte har mtivation, varken jag eller A, för att lägga all den tiden. Vi har ju andra intressen också och vill hålla dansen på den roliga nivån. Ja vi får se vad som händer efter denna tävlingssäsongen.

Slapp och skönt nu ikväll.. Skönt!

Torsdag med dans.

Idag är det åter igen en plugg dag, den tredje denna veckan. Tror jag fick iorning på foderstaterna igår så jag ska kolla igenom dem en gång till och sedan göra lite finlir på driftsplaneringen. Imorgon hoppas jag att vi blir helt färdiga med den så man kan släppa det. Vore så skönt, men jag tror inte riktigt på det.

Idag måste jag åka till stan också. A fyller år på söndag och jag måste fixa något bra. Har en ide som jag hoppas på! Men jag säger inget.... än.

Nerverna börjar svikta inför lördag också, är verkligen jätte nervös! och sen kom vi på igår att vi har lite mer att göra till på söndag. Då kommer folk och firar anton och vi måste städa massa! och handla och laga mat. Haha, på lördag kommer vi inte hinna något så det får bli att börja med det idag och imorgon. Idag är dt också sista träningen innan tävlingen!

En inspirations dag.

Igår var det en toppen dag nere på Elmia konferens. Mjölkföretagar dag stod på schemat och jag är glad att det var igår och inte idag då det i stort sett är snöstorm ute! Dagen bjöd på många bra föreläsningar med mycket variation. Men de flesta påpekade att år 2010 kan bara bli bättre än 2009 och att allt tyder på detta.

En bra föreläsare var också Stig Wiklund. Han är mentalcoatch och  hjälper bla skidlandslaget med mentalträning inför os. Han sa många bra saker och var väldigt rolig.

Det första han frågade var: Vad gör dig possitiv just nu? Ja vad skulle du svara på det? Min tanke var att få vara på en välordnad dag och lyssna på denna inspirationskälla! Det som han kom fram till efter att ha frågat några ur publiken var att vi svenskar försummar den lilla lyckan för att söka den stora. Fundera på den du!

Han berättade också hur vi lagrar fel känsla. Har det hänt någonting under veckan som var dåligt är det ofta det vi tänker och grubblar över på fredags kvällen, inte de tio andra sakerna som skedde som var väldigt bra. Så alla ska se, upptäcka och lyfta fram det som är bra!

Han pratade också om hur våra tankar ligger kvar i huvudet på oss under natten. Oftast grubblar man på kvällen då man ska sova vilket gör att då man väl somnar ligger dessa tankar kvar och dagen efter vaknar vi oroliga och nagativa vilket kan förstöra hela dagen! Så avsluta och starta varje dag med psoitiva tankar!

Han gav även föslag på 4 punker man kan göra och tänka på i vardagen:

  • Lyft fram det bra!
  • Beröm dig själv
  • Fokusera positivt
  • Ge tid till återhämtning

Måndag var dagen.

En dag hemma idag. Skönt! Slöade hela dagen igår, sovit bra inatt och huvudet är inte lika tungt idag. Ikväll blir det träning, lite lätt dansträning. Får ta det lungt, vill inte att detta ska hänga i längre än nödvändigt!

Har suttit lite med driftplaneringen nu. Kladdat på lite pungter. Ska försöka gå ut en sväng och sedan räka foderstater som ska vara inne på måndag.

Gillar ni designen? enkel  tycker jag, snygg, är nöjd för stunden..

Söndags snuva.

Ja min förkylning blev inte bättre under natten och näsan rinner nu i ett. Är även slöare idag. Som tur är det inte många dagar i skolan denna veckan vilket känns skönt idag.

Pappa kom upp vid 11 och började plocka ner träden som står utmed hagkanten här. Meningen var att det vara skulle gallras ut lite för att vissa träd hänge oroligt mycket över huset. Men efter lite fundering konstaterades att de flera träd var ruttna och det var bara att plocka ner allihopa. Bättre att göra iorning kanten så vi kan klippa den och sedan sätta nya träd. Nedan ser ni bilder. Jag var ute en sväng och kikade men gick in snart och fixade fika. Lite kaffe mpste man ju ha då man jobbar :) Mamma gillade tavlorna och plancehn vi fårr upp. Kul!

Alla träden ryker.En dag i Skövde.

Idag har vi varit en hel dag i Skövde. Inget har gått våran väg och det var riktigt tröttsamt. Men, tro det eller ej så fick vi tag i det vi skulle. Danskläder. A köpte svart "snygg byxor" och en lila t-shirt och jag lila strumpbyxor som jag ska matcha ihop med min svarta klänning. Hells ville jag ha ett lila skärp (glittrit så klart) men affärerna hade inte det till mig så ev blir det ett svart glitrit till detta. Har ju en vecka på mig att fundera ut vad som är bra..

Har även fårr upp planchen! Tog ett tag innan vi hittade så stora planch hållare och väl hemma räkte dem inte ändå. Sedan fick vi bara med en hake, ska ha en till så kommer det bli kanon!! Har även satt upp tre andra tavlor i hallen med bilder som vi beställde samtidigt som planchen och igår satt jag och valde ut yttligare 5 som sitter uppe på väggen i hallen...


Dans i alla bemärkelse.

Dans träningen igår gick så bra!! Min lilla förkylning är redan påväg bort och kunde inte stoppa oss igår! Som vanligt på torsdagar är det back to basic som gäller. Trampet, hållning, armar och puls. Efter utbrotet i måndags var det skänt att träna allt från början igen. Det går inte att ta miste på att Åke kan sin sak. Dock blir det lite stelt, men vill så gärna att det ska bli bra då de står och granskar. I måndags var det mer "skratta med" från tränarens sida. Jag hoppas och tror att kombinationen mellan detta kommer göra susen och att vi kommer våga släppa loss lite.

Nu är det bara en vecka kvar till våran första tävling! Imorgon bär det av till Skövde för att kika efter bra kläder, ev lite detaljer bara, iaf från min sida, kan nog plocka ihop något jag har här hemma :D

Glömde bilen.

Haha, jag glömde ju nästan det viktigaste igår,. Anton var och hämtade den nya bilen och nu åker vi automat diesel.. Körde hem från Skara vilket gick hyfsat.

Ida har nästan rätt om dagen igår, årsdag är det, årsdagen då vi förlovade oss.

Ett år går så fort.

Hemma igen. Hemma, trött och mätt. Varm kanske man kan lägga till eftersom det har varit en bristvara idag. Började med två studiebesök på förmiddagen idag. Bara jag Helena och en klok man till som hade tagit termobyxor på sig, det var skönt!! Frös inte på plats, vi rörde oss rätt mycket ochblev inte stilla långa stundr vilket hjälpte till att hålla värmen uppe. Fick se massa massa djur på ena stället, rikigt köttdjur. På det andra stället var det mycket mindre! Ca 40 dikor som endsat avnändes för avel. De djuren hon födde upp gick de flesta som avelsdjur innom köttraserna. Fast jag inte kan så mycket om kött raser så fattade även jag att de djuren var något speciellt så fina som de var.  Kasnke kan man ha bara en liten besättning, om det handlar om köttdjur.
Gillade upplägget på dagen då vi åkte till den stora gården först och den lilla gemytliga efter.

Har föresten gillat upplägget på hela detta kurstillfället. Det har varit intensiva dagar och jag är verkligen super trött nu men det har varit bra och givande dagar. Kul att träffa dessa underbara människor som är med och jag hoppas det kan komma igång lite disskutioner på vårat forum..

Idag är det den 20 januari, en speviell dag. Ja fundera på varför ni :)

Långa dagar, givande dagar.

Jag är så trött. Har inte kunnat sova ordentligt de senaste nätterna. Tror det är så att jag ät lite stressad över Driftplaneringsuppgiften och att det är långa dagar i nötkursen.

Ja, nötkursen föresten, ångrar då inte att jag valde den! Än så länge är det bra och mycket nytt som jag kan behöva lära mig och kan ta med mig då det även gäller mjölkraser. Har även börjat umgås med Helena som också kommer härifrån stan och vi åker ihop. Väldigt trevligt med nytt folk. Har även härligt folk i "klassen". Idag har det varit foder och foderstats beräkning vilket har varit jätte kul (men hjälpå vad trött man var vid 5 så man hållt på den 8!!) Imorgon blir det studiebesök halva dagen och mer foder och fodermedel imorogn.

Ikväll ska vi se på handbollen och äta semla, sedan hoppas jag verkligen att jag kan sova!

Det finns ett svar.

Åter en kväll då jag är så trött så jag inte vet vad jag heter, men inte kan sova.

Fick ett svar igår, gammal vänskap rostar aldrig! Jag har fått tillbaka en vän!

Vinterslapp.

Denna dagen har varit som så många andra varje månad. Upp, äte frukopst, proppa i tabletter, gå och lägga sig igen och hoppas värken förwsvinner. Upp igen, små segt, laga mat, äta och sedan slappa.. Sitter i soffan och kikar på skidor. Så kuö är min dag. Vill snart ha någonting att göra, en häst eller så.. Men det kommer väl, får försöka ta till vara på dessa dagar då man faktiskt bara får vara.

Medans jag låg i sängen för andra gången fick A gå och kika på Ivans bil som inte ville starta. (Konstigt med tanke på att den har stått här ute i över en vecka) Han höll på säkert 1h och till sisst startade den visst. KH kom med två trisslotter som tack för hjälpen, vilket han absolut inte hade behövt, men kul var det. Skälvklart vann vi inget.

Ikväll däremot blir det utgång i Skövde, Ska bli kul och spännande, var så längesen jag var ute på krogen så det ska bli kul. Ihop med Therese, Hanna, Petra och Malin.


Hemma fredag.

Hemma dag idag också. Satt och pillade vid datorn, som allt för ofta innan A kom hem från jobbet. Handlade och badade cheescake som vi ska mumsa ikväll :) Har även gjort en varriation av tacor. Med kyckling och pitabröd. Gott blev det och jag är proppmätt :D

Imorgon blir det utgång i Skövde med underbara tjejer från klassen. Ska bli najs. Vet inte när jag var ute så sist om man bortser från de två pubbkvällarna i skolan nu i höstas. Men det är imorgon det, nu blir det mer mys i soffan.

Planch är beställd.

Nu har jag gjort något som vi pratat om länge att göra, nämligen beställt en bild på planch. Det är en bild jag tog i höstas här ute och den ska sitta på kontoret och vara stor och maffig. Hoppas det blir bra. Valde att beställa från en hemsida för fotogafer, så det är bara vänta och se. Beställde även tre vilder som ska sitta i ramar i hallen. Färgglada bilder på blommor och en humla. Ska bli kul att få hem och upp dessa.

Igång med nötkursen på hemmaplan.

Nu börjar jag känna mig nyttig idag. Har tagit tag i nötkötts kursen, skrivit ut lite material, läst på uppgiften och studerat på egen hand helt enkelt. det är kul att kunna plocka fram de gamla arbeten man har gjort och faktiskt ha hjälp av dem. Även lite hjälp av Anna-Lenas gammla lektions anteckningar. Ska bli kul att läsa kursen. Det är ju faktiskt en till möjlighet till gården här hemma.

Har tränat idag också. Det var det jobbigaste jag gjort på länge! Vet inte om det bara var för att jag är ovan eller om det ligger något och gror i kroppen för verkligen ingenting fungerade. Ingen balans, ingen styrka eller kondis. Kan bara hoppas på att det blir bättre nästa gång.

Nä, nu ska jag återgå till pappren och planerandet av foderstater. Känns bra att vara igång som sagt!


Mitten av veckan.

REdan mitten av veckan, tänk vad tiden går fort bara man börjar plugga och göra saker på dagarna. Räknar driftskalkyler för fulla muggar och när det släpper lite är det väldigt trevligt. Det enda man kommer lära sig detta på är att göra det, göra det och göra det. Fundera, ändra och pilla. Änsålänge har vi bara lagt in nuvarande driften och ska börja räkna på alternativet på papper. Ska bli kul att få det färdigt och visa ett resultat för gården.

Ska iväg på möte snart, dressyr. Första för året så får vi se. Jag hoppas det går hyfsat fort. Vi får väl planera lite för året..


Härligt sur & irriterad.

Igår då vi åkte hem från Götene efter dansen var det "bara" -7, men imorse var det kallt igen, nedåt -18grader. Trodde nog det skulle få bli lite varmare. Har jobbat med atbetet i skolan idag och jag är härligt sur och irriterad. Vet inte varför, det bara är så. Kan man inte få ha sånna dagar? Jo jag vill det. Orkar inte driva folk hela dagarna, det kan vara därför jag blev sur...

Ikväll blev det träning och jag tog nog i lite för mycket med magen, den lär vara seg imorgon!Även inne i magen är det rörigt, vet inte varför men den är inte bra. Hoppas den inte blir sämre.

Så kallt så att vattnet frös.

Äntligen fick jag mig en kopp kaffe, det och en treo ska förhoppningsvis göra så att huvudvärken försvninner!

Idag ringde pappa och väckte oss, inte så jätte tidigt men vi sov båda som stockar. Varken farmor, vi eller kossorna i ladugården hade vatten och det blev ett himmla stress innan vi fick reda på var felet var. Vi testade propparna, rev upp brunnen och kollade pumpen och till slut kom det fram att det hade frysit i slangarna in, här i källaren. Fick värma med kupeefläktar. Så fick vi igång det här iaf. Pappa åkte hem och rev i ladugården där det var på vippen att frysa ihop alltihop. Vi åkte och hämtade grejer åt han och sedan var vi nere på torpet hos Karl-Henry för att se om vi kunde få igång hans vatten också. Det gick tillslut och frammåt 4 kom mamma och pappa -Då fungerade vattnet överallt. Tur som sagt att det inte frös ihop helt i ladugården med alla djuren! Nu får vi ha fläkten gående i källaren och hoppas att det inte händer igen!! Får även hoppas att vattnet snart är såpass klart att man vill dricka det igen. Antagligen lossnar det massa skit i slangarna då det blev så här...

Ska dricka upp mitt kaffe, blåsa håret och sminka mig innan vi sticker till Götene och dansar. Äntligen, är verkligen jätte längesedan vi dansade!! Och om några veckor ska vi göra våran första danstävling.

Vi hörs

Bilen är bytt.

Det har varit e vacker dag idag, kall men så fin då solen har skinit på frosten på träd, grenar och blad. Imorse då vi stack till Alingsås för att kolla på bilen var det dimmigt. A fick köra och jag sov halv vägen, så snällt. Kikade på bilen han hade fastnat för och ja visst, den kan bli bra, jag kommer sakna växlingen då det är diesel automat. Det blev den. Han bytte in den vi har nu och snart åker vi automat. Med dieselvärmare, najs!
Är alltid lite vemodigt att byta bilar juh, den vi har nu har ju trods allt varit med från början av vårat förhållande. Men jag får nog vänja mig, kommer inte vara sista bilen som bytts detta. Sen får man ju testa på automaten också.

Vackra vinter.


Ursäkta.

Ursäkta om det ser lite konstigt ut. Jag letade reda på de gamla årsresumeerna och ville lägga in dem i ordning, i en egen kategori och jag tror inte man kan ändra publicerings datum på inläggen, eller?

Årsresume för 2009

Januari:
 -> Farmor bjöd med oss på solterapi i början av året, varmt och skönt!
 -> Jag får vikariat som syslöjdslärare på mellanstadiet.
 -> Vi packar och åker till Teneriffa.
 -> 090120 Vi förlovar oss!!
 -> Vi drar igång och tränar buggteknik igen.
 -> Anton fyller 23.

Februari:
 -> Billy får åka till veterinären med ett haltande ben.
 -> Jag rider en hel del på Marilla.
 -> Denna månaden var ridskolan ett stort irritation moment!
 -> Jag rider klubbtävling och tar min första placering på häst! 
 
Mars:
 -> Anton får ett kusinbarn till, Benjamin.
 -> Mitt vikairiat tar slut.
 -> Vi dansar mycket.
 -> Är på studiebesök på Vadsbomjölk.
 -> Är på öppethus på SLU - Uppsala. Det rör till allt i mitt sökande och jag visste inte alls hur jag skulle göra då.
 -> Vi träffar Benjamin för första gången.
 -> Månaden bjuder på många sena och sömnlösa nätter då ja tänker, och tänker på skolalternativ.
 -> Får vik på Leksbersfritids som ska vara fram till juli vilket jag inte vet då....

April:
 -> Är på scrapbookingkväll och blir fast.
 -> Vi får reda på att vi får flytta till solbacken!
 -> Blir placerad på en fjärdeplats av 17 på klubbtävlingen vilket gav oss en röd rosett och ett ärevarv!
 -> Postar alla ansökningar, intyg och betyg till skolorna.
 -> Em, Hanna, Lida och jag åker till Lkp och dansfestivalen. Det var årets danskväll!
 -> Vi packar och städar på torpen..

Maj:
 -> 1 maj flyttar vi våra saker till Solbakcen och för börja med att städa överallt!
 -> Vi tapesterar, målar och köper in nya grejer till huset.
 -> Jag jobbar fort på fritids.
 -> Tjejmiddag hos Em som bjöd på mycket skratt!
 -> Gocart körning i Jkp för att fira pappas 50-års dag. Jag kom med på topplistan och fick en fjärdeplats av 21st.
 -> Samma kväll åt vi gott och badade tunna på campingen på Hökensås.
 -> Vi tog oss ann rabatterna ute och grävde och rev tills vi var blå, men bra blev det!
 -> Firar morsdag vid Blommbergshamn.
 -> Kusin Pontus konfimerar sig.

Juni:
 -> Vi får våran snyggs soffa till storarummet.
 -> Jag köper en ny mobil.
 -> Tapetserar färdigt storarummet.
 -> Linda tar studenten!!
 -> Firar midsommar afton hemma i lugn och ro men bra gäng och spel.
 -> Rocky är borta över en vecka från oss.
 -> Har inflyttningsgrillning med A´s släkt, en mycket lyckad kväll!
 
Juli:
 -> Jobb jobb, sommaren är varm och vi gör så mycket utflykter vi kan med ungarna, bla åker och badar på Ekudden och ett besök hemma hos kossorna.
 ->  A köper ny tv som kommer upp på väggen (erkänner att det blev bra!)
 -> Gör sista dagen på fritids.
 -> Målar lister och river tapeter i hallen.
 -> Åker till Uddevalla på semester!
 -> Plockar rekord mycket blåbär!
 
Augusti: 
 -> Vi har inflyttningsfest på solbacken.
 -> Pappa fyller 50 och det firas med öppethus.
 -> Vi åkerr på yttligare semester till Varberg.
 -> Njuter av att vara ledig innan sklan börjar.
 -> Åker och träffar Malin I som jag inte sett på jättelänge. Fick en härlig ridtur med henne!
 -> Jag och mamma följer med Linda till Kristinehamn och tapetserar och installerar henne i det nya rummet.
 -> Plöjer åt pappa.
 -> Rikard får körkort.
 -> Jag börjar på BYS, At09 i Skara!

September:
 -> Flyttar upp Kristina till Strömstad.
 -> Skolan knallar på och jag vet inte vart jag ska ta vägen.
 -> Jag är med kusinerna till Trossnäs då de rider fälttävlan.
 -> Är på skördefest i skolan med mina nyfunna kompisar!
 -> Är med på fototävling i Skara.
 
Oktober:
 -> Börjar med klassfest med bowling och mat.
 -> Mjölkkursen drar igång ordentligt och nu har vi mycket att göra!
 -> Jag träffar Totte efter 2½ år! Han var fort totte vilket var en lättnad!
 -> Det blev mycket dans och träning!
 -> Skriver rapport om Månsagården.

November:
 -> Åker till gbg, kikar på Jerry Williams, äter gott och slappar på relax.
 -> Besöker Degeberg där vi fick klättra upp i ett vindkraftverk!
 -> Linda klarar uppskrivningen och får sitt efterlängtade körkort!!
 -> Vi går på sittning i skolan i fin kläning och kostym.
 -> Vi river utr badrummet för att få nya våtrummsmattor.
 -> I skolan är det ekomomikurs.
 
December:
 -> Vi får nya våtrumsmattor i badrummet!
 -> Åker till Ullared och handlar massa julklappar.
 -> Bakar mumsiga pepparkakor!
 -> Badrummet blir färdigt med nya möbler.
 -> Jag ägnar mycket tid åt julkorten som jag gör själv.
 -> Julavslutning med skolan  Varnehem.
 -> En julafton som bjöd på mycket fina paket och mycket släktningar!
 -> Åker till Örebro med mamma och Linda, en lyckad dag!
 -> Firar in det nya året här hemma med trevligt folk!

Och jag som inte skulle skriva så mycket....

Årsresumé för 2008

Årsredovisning

januari
* vi bor första månaden i torpet och får det mesta iordning
* familjen åker till Sätra bruk och firar farmors födelsedag
* jag och A hämtar hem två underbara kattungar som får namn efter RockáBilly =)
* vi firar A´s 22-års dag

februari
* katter, katter och katter
* vecka 7 spenderas i Idre och blir en fantastisk vecka med snö!

mars
* det kändes som det blev vår, efter den dag snöade det igen
* vår fest i Götene

april
* A blir bjuden på resa till tyskland med jobbet, jag blir kvar hemma själv i tre dagar
* våren kom på riktigt
* jag fyller 21
* de första kvigorna från Engdahl kommer ut i hagarna
* vi har påhälsning av hjortar i trädgården

maj
* A tar med mig på rally i fkp den första
* går på rasmus janssons konfirmation
* åker en dag på utflykt till silverfallen och har det underbart
* åker till gbg och spenderar dagen på stan innan vi tar plats på ullervi och kollar på speedway

juni
* bland de första dagarna blir det brölopp mellan Hanna och Robert, var vackert!
* A´s kompanjoner sätter in våran nya spis (som vi fort inte har någon fläkt till)
* jag blir kvar på komvux med matte D och fysik B
* firar midsommar här hemma med underbara vänner
* Billy rymmer ut genom fönstret.. 
*
 
juli (favoritt månaden detta året)
* månaden börjar med en semester på öland och ett besök på dansbandsveckan
* semester i Laholm med familjen
* LARS WINNERBÄCK konsert i M-stad. Tyvärr utan Miss Li
* en underbar semester i Uddevalla bara jag och A
* tillsammans med släkten på mammas sida firar vi mormor och morfars 50-åriga brölopps dag i Blombergshamn med enormt god mat på Kinnekulle

augusti
* fortsätter jobb med pappa och plöjer en sjukt massa
* vallar kvigor med bilen, det var en härlig syn. Vi före och de efter
* två filmer på bio denna månaden, mamma mia och arn
* den nya tröskan går sin premiär
* jag hittar kalven bland kvigorna och ställer mig frågan om man får ta det man hittar (hon var söt!)
* matfestival i skövde med A och Em

september
* jag skriver in mig på kraft källan och börjar mitt nya liv :p
* börjar rida Marilla =)
* äter fin avskeds middag med jossi innan hon stack till grekland
* hösten kom men grymt fina färger
* rullade tredje sködren av ensilaget

oktober
* rider en hel del i början av månaden. tre olika häster på tre dagar
* jag får mitt första vikarie jobb på leksbergs skola
* går på bio och kikar på rallybrudar
* är och ser Little Shop Of Horrors
* åker till elmia med inrikting inomgårds

november
* Jobbar två eftermiddagar hos Olle
* tävlar dressyr för första gången på två år
* ett besök på Ullared
* mikaela färgar och lägger effekt i mitt hår =)
* snö!
* är på observatioriet i lugnås och kollar på stjärnor

december
* mycker arkiv jobb på lrf
* spenderar en hel dag med Em innan hon åkte till idre
* bjuds på fina dagar med snö och solsken
* beställde och fick mina nya budggskor =)
* firar en mysig jul och träffar mycket släkt
* avslutar året hemma men A, Jona, Jossefin och J´s syster

Årsresume för 2005

Då ska vi se om vi kan få ihop något av från det året som gått...

X| JANUARI
x| Började de första timmarns i Lidköping. hade en trevlig kväll och natt.
x| Allt börjar bli sämre och sämre!
x| Det var nu magen började krongla ordentligt och vi var inne på akuten.
x| Skolan åkte till sunne och vi träffade massa fotografer i backen ;)
x| Hanna och ida hade en underbar tjejkväll där vi skrek på handbollen.
x| Hade även en härlig kväll i Falköping med Main och vänner..
x| Årliga korvgrillningen id dammen :)
x| Hanna fyllde år även i år, och Carro såg dubbelt :p

X| FEBRUARI
x| Jag blir klar med matte B kursen, en kurs där Simeon, Jocke och jag har skrattat hur mycket som hellst! Jag fick även ett bra betyg
x| Har även min sista engelska lektion (thanks Gud)
x| Det var denna månaden det hände någonting mellan Hanna och mig...
x| har flera veckors praktik.. Hos Karolin (vi har så kul ihop) och sen hos Ulf och Sofia Broo.. (najs)
x| Jag och mamma tapetserar om i mitt rum under min lediga vecka (kanon!!)
x| Jag och Stefan traglar min körning.
x| Skolan åker till Mila-djurmässa. Jag konstaterar att martin inte bara är en toffel utan en känga.. -Tycker om dig vännen! Vi hade djupa samtal.. Jag hade även feber.
x| Ida och jag planerar en helg här. Tjej flumm med vaxning (inget vidare) ena dan och lite folk här nästa! Det var en underbar helg!!

X| MARS
x| Praktiken fortsatte och jag trivdes!
x| Jag var med karolin i Lidköping då hon var tävlingisveterinär, en mycket kall dag!!
x| Skolan åkte på komästerskap i Skara och Uddetorp. Olyckligtvis slog dom oss och vi blev 2a.
x| Jag fick se Melker och Rasmus helt knacke fulle och dagen efter var det Elmia och bilmässa. (MASSA folk)
x| Spenderar en helg hos Ida och rider Ardenner och känner mig mini liten. haha.
x| Jag och linda utnyttjar våra biljetter på Skandinavium. Gbg Horse Show.! tycka om!!

X| APRIL
x| Vi bilar vårat UF- företag (jag, simon, daniel, jocke, martin, anders och johan)
x| Jag skriver högskoleprovet (svårt!!)
x| Orkestern har jubeleums konsert med Bach som tema.! (bäst live)
x| Jag fyller 18.
x| Klarar uppskrivningen! (överlycklig)
x| Vi börjar träna fotboll inför Cup i Värnamo. (mycket känslor och knabb)
x| Vi börjar bygga bro på viltvården (kul!)
x| Gammelfarmor dör i slutet av denna månad. Gammal...

X| MAJ
x| Skolan har jordbruk även i år och vi fick vara med :D
x| Emelie fyller 18 och har en roig fest! Träffar tapper och de gänget från skövde för första gången.
x| Vi kidnappar även Emelie och åker i över en timma i bil, knäpptysta. hon fattar inget. Spelar Laserdon! (KUL)
x| Det blir även brölopp mellan Karl.Lennart och Bettan. jag är tärna. =)
x| Mariestad har Crusing och det kommer många från skolan. Väldigt kul!
x| JAG KLARAR UPPKÖRNINGEN 25e
x| Hjärtat sprack då jag såg dom två.
x| Tävlar hassan och vinner första gången för i år (L:B)
x| Anita har även sadlat Spirit och jag rider honon för första gången. är den första som sitter på honom. =)
x| Skolan åker på studiebesök på Bjertorp och Viken.

X| JUNI
x| Anna tar med sig klassen hem till henne på grillning.
x| Det är skolavslutning... Känslor, men tack martin!
x| Jag tävlar min första tävling på Totte! Himla nervöst!!!
x| Ska tävla Totte i Mariestad men han skadar sig =( Rider istället Hassan med framgång. Maristadslaget blir tvåa tillsammans med Skara i Allsvenskan Div III
x| Jag och Lasse tar en kväl och åker motorcykel och äter glass :)
x| Midsommar...
x| Första gången jag ligger på sjukhus. För magen ett dygn.

X| JULI
x| Jag jobbar för fullt.. har 4 veckor hos Olle och karolin. Tre vckor hemma med kossorna.
x| Jag och ida spenderar en helg tillsammans med min familj i varber. helt undebart! Sedan åker vi till gbg och går på Green Day (helt jävla underbart!!)
x| Jag åker till Marin och vi har en trevlig dag med mycket bad.
x| Jag åker till ida och går på fest. träffar roberth (L)!!
x| Musikalen grease kommer till stan och hela familjen ser den!
x| jag, Emelie och sanne går på lars Winnerbäck. underbart!
x| Jag är även själv hemma detta året

X| AUGUSTI
x| Hassan och jag ger oss ut på den första L:A tävlingen.
x| Roberth och jag tar en Road tripp till Karlskoga. han skulle lämna grönsaker för jobbets räkning. =)
x| Vi planerar att åka till Brommö.. Börjar planera hemma hos Melker, hamnar tillslut inne i Falköping på Crusing. KUL
x| Vi kommer iaf iväg till Brommö, länge sedan jag hade en sådan härlig helg! Helt underbart!
x| Skola igen... sista året

X| SEPTEMBER
x| Allsvenskan Div II drar igång och vi tävlar för fullt.
x| Många drömmar denna månaden.
x| Jag får inflammation i visdomstand och mår skit.
x| mycket sjuk över huvudtaget denna månaden, eller hela hösten.
x| det är Kick-Off i Mariestad.

X| OKTOBER
x| Det är stressit i skolen. mycket att göra.
x| jag, mamma, ida, mormor och Linda åker till Ullared. mamma tappar hakan då jag och Ida kommer med en tröja hon ville ha till rikard. Med fjästr funkar allt.. :p
x| Det snöar (missar dog detta själv)
x| Vi har konflikthantering i skolan, nyttigt..

X| NOVEMBER
x| Ligger inne igen för magen. Tack och lov att Robban kom och höll humöret lite uppe. Jobbiga dagar!
x| Jag och Ida har förmansvecka på skolan. Går fin fint!
x| Vi får faddergårdar i kursen Mjölk och nötköttssproduktion.

X| DECEMBER
x| 1 år sen...
x| Konsert. Roberth och victor kom och lyssnade, Tack!
x| pappa börjar bygga om i torken, sätter in en utlastningsficka.
x| Vi spelar inka golf på Fame World med Elevombud, kul!
x|Skolan har tradtionella julfesten.. jobbigt!
x| får ett mycket mycket efterlängtat jullov. =)
x| jul. först hema med mormor och morfar. på kvällen var vi hos farmor med kusinerna.
x| Träffar Roberth mycket!!! =)=)
x| Nyår, fest i Mellby.

tack för mig å Gott Nytt År!


Årsresume 2004

Årsredovisning :D :p

haha, jo men, ska man gå igenom Året som va nu då.

X| JANUARI
x| NYÅRSAFTON va la d första då, Tom som ringde :) Carro och Rasmus va här..
x| D va rätt kallt så d va en hel del pula å skridskor :D
x| Hannas 17års fest! :) den glömmer man inte! tom som va full och våra söänglar och snöbolls krig. Hur dom skratta när dom hitta oss och hur vi fortfarande får höra d..
x| va bara en vecka i skolan i januari. men de va dem veckan Simon inte va simon ;) haha, me min topp å så.. fina bilder sen d :p
x| tre veckor me praktik. både på Odal och hos Kalle.
x| träffen me Tom i skövde ;) ojoj, saknade honom så mycket då.


X| FEBRUARI
x| Då va vi i gbg Madde, Rasmus, Ida, Fredrik. och så Carro. :) haha, d va nice. Sen dan efter åkte vi ju direkt till Madde. det var då det kom fram att det finns vilda marsvin i Tyskland och att man mäter händer per kvadrat ;) haha
x| Första dressyr tävlingen på Hassan då.
x| Skoaln va i Sunne och vi hade skit kul! jockes komentar klingar fortfarande i öronen ”Tyngden på dal skidan älskling” haha
x| Det var även denna månad Carro och Tom hade vattenkrig och min garderob blev attakerad
x|
x| Tror det var denna månad Tom var här för första gången och jag även hos han.

X| MARS
x| Denna månaden va vi i Lindvallen med Famliljen Törnberg.
x| mycket ridning i den fina solen..
x| jag och Hanna åkte te falköping och översakade Tom. och överaskad blev han. ojoj, va kul vi hade då!! Bio å så me sen!
x| mer tävlingar ;)


X| APRIL
x| Tjejkäll hos Lilli, haha, den glömmer man inte heller ;) Töser.. :p
x| Toms besök den fredan, trodde aldrig du skulle komma. men ljudat av din mopet fick mig att sväva.
x| Första doppet (i kanalen) den 15. brr.. haha
x| min födelsedag och fest då. Den va lyckad. Å Tom va me :D
x| vårbrukat på skolan. Det var ju och en upplevelse ;) KUL!
x| Vårkonserten me blåsorkesterna. jaja, va ska man säga??
x| Jossis fest sista dan i månaden, och Tom va me. ägde alla me sin gitarr!!

X| MAJ
x| Bowlingen me klassen :D haha, va kul vi hade! Simoen, varför gör ma armhävningar mitt i Tboda? :p
x| Linda komfimeras i början av månaden, ho blir stor ho me.
x| Första och enda gången ja varit hemma hos Tom.
x| Mer tävlingar..
x| Ko utställnings SM! Fan va bra vi va! ojoj, vilka minnen! :D Vann!!

X|JUNI
x| Liseberg tå dar irad. Försyta gången ja träffade Malin :) Glad för d du! ;) Vi hade KUL! Å liseberg klarar man två dar irad har ja kommit fram till!
x| Studiebesöket hos alla i falköping :) d va mycket trevligt vill ja minnas. Kommer ihåg d som d va igår. :)
x| Skolavslutning och tårar..(?)
x| Alla mina besök på skolan när Tom å dom andra provade! Var det bara eller inte, det vet ja inte.
x| Jobb... Hos veterinärn förrst. Trivdes, och bra tider ;)
x| Midsommar! :D va ju hos räcer me madde, jossi och linus.

X| JULI
x| Ängelholm och vatenkrig med Emil, Andreas och Annie, d minns man mest ;) Å så ullared på vägen :p
x| Uppehåll med Tom..
x| mer jobb, och jobb :p
x| Fest hos Ida, träffade Robban, tessan å alla första gången :)

X| AUGUSTI
x| Malin här första gången :D
x| Själv en hel vecka, mycket åska då. (brr)
x| Praktik på Semin..
x| Svertvik den kvällen, så fint!
x| Kanevalen i Falköping, återföreningen me Tom.. De va bra!!
x| Skolan igen!
x| Speedwayen på ullevi!! Gött mos! Bra den!
x| mer fest i Lidköping ;)
x| Började spela badminton!

X| SEPTEMBER
x| Totoot i Globen! Grymt!!
x| Skörden på skolan och fastkörningarna ;) ojoj.
x| Clear round hoppning på tote och han va gör duktig!


X| OKTOBER
x| Öppet hus på skolan och tom me hit en freda, den bästa på året!
x| Gymnasie dagen i gbg ,me Ida ;) aha! :p
x| Ett års dag!!
x| FRILUFSDAG! den va såå kul! ojoj, bästa dagen den månaden!! :D
x| Fest Falköping och, ja, blev som d blev :(

X| NOVEMBER
x| Falköping me Tom, den kvällen va bra! :)
x| Börjar trasslet...
x| Första dressyr tävlingen me Totte. Blev ju placeringa!! 2a! Glad!!

X| DECEMBER
x| Fösta december. Allt slut!!
x| Ullared me mamma, linda och malin me familj :D
x| Julkonserten me blåsorkestern, tänk va lyckad den va!! :)
x| Vänner iaf!
x| hemska lucian på skolan :/ Blä!
x| Fins natten på skolan. Som förr fast ändå inte.
x| JULLOV!
x| Ett år sedan Linnéa gick bort! RIP! :’(
x| Julafton. farmor midda. mormor å morfar här på kväll. va bra ändå. :) biljetter till gbg å pengar dominerade!
x| Kornas julbad!
x| Nyårsafton som firas hos Ida!!

allt :P men d har vare at bra år ändå. Kommer minnas det som Toms år :p Vi gjorde så mycket kul!! och mycket annat me :p :D

Puss&Kram

Torsdag.

Idag kom jag iväg och tränade, stolt över mig själv! Blev närmare en halvtimma på cykel och sedan ett 30min flex pass. Känner mig rörlig och fräch. Tills nu... Satte mig i soffan och kikar på skidskytte och ögonen är svåra att hålla öppna och jag fyser så konstigt innifrån. Har gjort det sen i början av veckan då jag hade lite feber. Men filten är skön och mitt goa fårskinn ligger om ryggen.

Vid halv 6 kommer gruppen hit och vi ska plugga. Hoppas att få en liten stund med A då han kommer hem innan de kommer.

Var inne på expert och pratade med dem om min kamera och hade jag stått på mig i början då den började krångla och inte fungerade efter reparationerna hade det nog gått bra och jag hade nog till och med fått en ny men nu har det gått så lång tid (kameran är 3 år och reparerades över 1 år sedan) dumma mig som inte tog tag i det. Men man tycker inte att det är så kul att klaga och klaga utan att det händer något. Fick ett tips iaf och det var att maila direkt till smasung och bre på. Får väl göra det och se vad jag får för svar..

Ska jag sluta ögonen nu?

Tisdag.

Ännu en slapp dag är slut. Har inte hänt så mycket idag heller. Var borta på gården med A på eftermiddagen, vägen var som en isbana och det räckte att kika på gasen så slirade det. Slängde inte lite ved och fikade innan vi åkte hem.

Ikväll blev det en film och nu väntar durchen. Imorgon är det plugg med gruppen som gäller. Hade föresten en mycket trevlig kväll hos Rasmus igår, tack! :)

Min.


Min kamera.

Surfade runt lite. Kom på att jag skulle söka och läsa lite om den kameran jag har. Klickade fram flera recensoner och de allra flesta var nöjd med kameran. De tycker den är lättanvänd, tar klara bilder med mycket färg och jag instämmer. Något som flera skrev var dock att betterierna krånglade. De trodde det var batteriindikatorn som var problem och flera hade sökt för detta utan resultat (likt mig) var nog bara en som hade fått det fixat.

Äntligen vet jag att det inte är betterierna det är fel på och jag får nog gå in och prata med expert igen för det är ju så trist då man inte kan ta så många kort man borde kunna med en kamera!


Tisdag.

Sitter i soffan och har faktisk pluggat lite. Det går inte fort fram men på torsdag ska vi träffas i gruppen igen. Det jag fort undrar över är när arbetet ska in... Är det nästa vecka är det knapert, då kommer vi få jobba natt som dag.

A var i Alingsås idag och kikade på en bil han hittat. Den var tydligen mycket intressant och han tycker vi ska åka dit på fredag. Det är svårt, jag delar inte det intresset då det gäller bilar, hehe, så jag kan inte fatta varför han ska byta den han har (som är bra). Men men.

Ikväll ska vi åka till Rasmus och kika på hans nya hus. Ska bli kul att träffas igen.

- Vinter.

 

 


Besviken.

Efter att ha spenderat en tid vid daorn ihop med kameran och Photoshop bestämde vi oss för att åka till stan en sväng. A vile visa mig en bil eftersom han imorgon ska åka till Alingsås och kika på en bil. Jag ville även gå in på bokhandeln och köpa mig en almanacka för året, sagt och gjort. Visste vilken jag ville ha, en som man kan fixa egen framsida på :) Nu har jag gjort det och då jag öppnade för att skriva lite i den var det dagar på längen iställer för på bredden som det var i den almanackan jag kikade i. (tog en längre in i högen för jag tänkte att den kasnke inte så m¨ånga har kikat i, utan att titta efter) Är besviken, jag gillar inte den som den är nu. Men, men, får leva med det ett år och jag lär ju inte göra om misstaget!

Då vi var i stan hämtade vi även ut biljetter till Göta kanal 3 som vi ska gå och se ikväll ihop med Jonatan och Richard.

Svart eller vit?
Fototips..

Då jag satt här på morgonen trillade jag in på NEVNARIENs blogg och hittade inlägg som handlade om fototips. Hon förklarade de olika sakerna med bländare och slutartid. Vad hände, jao jag fick plocka fram min kamera och börja exprimentera.

Tog massa kort, ändrade, tog massa kort igen. Det svåra är att jag inte kommer komma ihåg allt detta så jag får nog plugga på och läsa hennes inlägg om och om igen. Får även plocka frm min egna manual till kameran och ge det ett försök.

Här ser ni 4 bilder, det är samma motiv, samma bakgrund (ett fönster) men olika inställningar. (Jag har inte gjort någonting i Photoshop utan bilderna är orginal!)
Motivet kasnke inte är det bästa, finaste och det man kan ha användning för men jag tyckte man så de olika inställningarna bra här. Önskar det var gnistrande sol ute så man kunde ta bilder på snön och verkligen exprimentera men det får bli någon annan dag.

För att läsa hela Nevinariens inlägg om fototips klicka här!


Söndag

Tredje dagen på nya året. Idag är det segt. Det började redan igår och tro det eller ej men jag hade feber då jag gick och lade mig igår. Var uppe hos farmor och åt gott på kvällen och kikade lite på kort. Men vi gick rätt tidigt hem. Det är något bättre idag.
A är iväg till sina kompisar och jag har varit nere på gården ett tag för att få fram lite uppgifter då det gäller arbetet i skolan. Har fått en hel del och ska nog sätta mig och skriva lite snart.. Ikväll blir det lugnt och A lovade att ta med en pizza hem, mumms!

Nyår 2009!


Daniel, Andreas och Anders :)Jag och Simon sjunger.Simon och Anders gör också ett försök.Kasnke sjunger de emot Malin och Carro.Alla är ute för att kika på fyverkeriet vid 12.


Fin dag.Det är en vacker dag idag. Bilden tog jag då vi gick hem från gården efter en god lunch ihop med familjen och mormor och morfar. Alltid kul att träffa dem och man får ta till vara på tillfällena.

Nyårs kvällen hade vi det riktigt kul och bra. Trevligt, god mat och mycket skratt. Jag tycker det är så kul att träffa de gamla sötåsarna. Carro och Gustav stannade över natt med deras lilla dotter och vovvarna. Såg på film och moffade lite chips igår innan de åkte hem igår kväll. Det var en riktigt slapp nyårsdag - precis som de ska vara, eller hur!


Imorgon...

.. Kommer bilder från nyårskvällen och den påbörjade årsresumén, orkar inte nu :p

RSS 2.0