Inget utan er!

Efter en toppen helg och en seg måndag som slutade bra är det dags. Ja sommarlovet är slut och kl 11 börjar återigen skolan. Fast det är ju sista året och sedan blir det ut på arbetsmarknaden.

Helgen körde igång på riktigt i lördags eftermiddag då jag åkte till ridskolan och tog massa kort på ponnyryttare som flög över fina hinder. Roligt och en mycket bra stämning där uppe. Em, Sanne, Jossi och Sandra var jättesnälla och kom sedan och hämtade mig. For och köpte taccos grejer och krftskiveutstyrsel. Inga kräfthattar fanns så det blev hattar med bilar på, gick ju lika bra det ;)
Vi drack vin, åt tills vi sprack och spelade spel, allt ihop med mysigt tjejsnack. Tycker det är spännande hur jag har kommit med i den gruppen. 4 teaterapor som sjunger som gudar, kan massa om musikaler och låtar, och så jag! (kan bara stoltsera med mina jordbrukskunskaper som kasnke inte alltid är vad de vill höra om ;) ) Men tjejsnack kan man alltid prata :)

Söndagen gick också åt till att ta kort. Då ute på terrängbanan och A var också med. Han tyckte det var lite kul fast också lite långtråkigt tillslut. Igår fick jag laddat upp alla kort på hemsidan vilket var skönt. Bara vänta på storbeställningarna nu så jag kan köpa en ny kamera sen. Den höll självklart inte batteriet hela dagen och jag upptäckte att objektivet hade gått sönder (!!?) Mycket konstigt, möjligt att man kan göra något åt det men det tog lite musten ur mig....Underbara tjejer <3


Städdag..

En så här daga vill man hellst krypa upp i soffan med en bra bok men jag har inte riktigt ro till det. Kanske i eftermiddag. Jag har insett att det jag ska fördriva min dag med är att städa! (ja det är därför jag sitter här) Det är ju sååå tråkigt men också väldigt välbehövligt och man mår ju riktigt bra efteråt då det är rent, snyggt och frächt. Får för mig att sätta upp massa nya tavlor och grejer också. Men det kräver lite mer jobb än vad jag har lust med just nu...

Längtar till helgen! Tävlingar, massa foton att ta och tjejkväll på lördag! Ska bli mysigt!

Söndag

Vet ni vad? Om en vecka och en dag börjar skolan igen , hur fort gick inte sommaren? Vart tog den vägen? För fort gick den, för kort för att tjäna ihop alla de pengar jag hade hoppats på för att sedan leva som slösaktig student.. Jaja, så är det! Skolan är ju bara ett år till..

Visserligen har jag jobbat lite idag med. Har kört runt i Jans gamla gråle och samlat in halm så mamma lätt kunde plocka upp balarna då hon kom. Det gick myckte fortare än vad jag hade trott. A är iväg och hjälper till med tröskningen på deras gård. Imorgon börjar han jobba igen. Fast han har haft semester i 4v tror jag inte han har varit helt ledig mer än 6. Fast å andra sidan blir han ju tokig på att gå hemma men allt som vi skulle göra i huset, så som måla de sista dörrarna kommer ju inte bli gjort denna sommaren. Inte heller staketet, sätta upp postlådan eller göra iordning gräsmattan. Ja vi får väl se när våran tur kommer.

I veckan får jag hoppas på att pappa har lite pyssel till mig, blir ju långsamt att gå hemma själv annars.

Föresten, fick för mig att färga håret förut, får se hur resultatet blir då det torkar.

Hejsvejs

Trött...

Nu är jag trött. Men ändå rätt glad över dagen. Den har gått i ett! Har byggt provisorisk ficka där pappa kan tämma all vete som de ska tröska av fortast möjligt. Har harvat ca 9ha två gånger och sedan fått så några ha. Stolt! Första gången jag ens fick titta år så maskinen och jag tror det gick rätt bra. Fast det syns väl inte förrän det kommer upp, om det kommer upp.

Nu väntar jag bara på att A ska komma hem.
Hoppas även att katterna kommer snart för nu drar de igång med tröskan här utanför, är så enormt orolig för katterna då. Fast de springer väl om det låter så som tröskan låter, hoppas jag!


Bilder


En vecka i korthet

Åå alla era stackare som klickar in här utan en enda uppdatering på evigheter... Kan man ta allt i en mening? Nää...

Inte jobbat på en vecka, alltså en veckas semester och jag fattar inte vart den har tagit vägen, hallå, veckan, kom tillbaka. Ge mig lite mer ledighet och sommar! Kommande vecka vet jag inte om det blir jobb, kanske, om det är bra väder vill säga. Pappa hotar med dygnet runt körning, jag föstår honom, det finns en hel del att göra om bara vädret hade tillåtit. Igår fick vi 30mm på en timma i åskeskur som drog över, toppen kul! Inte.

I lördags tog jag och A och packade ihop oss poch åkte till Södertälje och underbara Therese. Hon tog emot oss med öppna armar och vi såg mycket av Järna i två dagar som vi var där. Vi for under måndagen vidare till Söderköping där vi bodde en natt i en lite stuga och såg lite av den staden, fortsatte sedan söder ut under tisdagen och spenderade sista natten i Västervik innan vi drog oss hem igen. En mysig semester!

Idag har vi firar A´s mormor som fyllde 80. Plockade 6L blåbär på förmiddagen och gav som present, tror hon blev glad, och lite snopen.. =)

Lördag kväll och vi sitter här hemma. Inte mycket att göra, ingen dans.. Olstorp lockar inte heller. Får helt enkelt bli lunt.

Näst sista dagen

Snart är mina veckor här slut... 7veckor som har gått väldigt fort! Det ska bli skönt att få komma hem och just nu längtar jag efter allt som finns att göra! Röja i huset, måla de sista dörrarna, måla staket, fixa rabatterna och se på när morötterna växer. Aa, ni fattar, jag vill helt enkelt komma hem och sedan vara hemma. Men på lördag redan ska vi åka igen, på semester! Ska bli enormt skönt att komma iväg och få umgås med A!! Längtar! Första stoppet blir hos Therese i Hölö/Södertälje sedan har vi bestämt att ta det som de kommer. Antingen upp mot Stockholm eller ner mot Nyköping och Norrköping. Vet inte vad som finns att se runt där men det löser sig väl!

Nu är det dags att dra ifrån datorn och till mormor och morfar, sista natteen där.

RSS 2.0