Alla helgons dag!

Antagligen är de flesta på väg till en fest, kasnke ne maskerad någonstans. Jag sitter hemma, är rätt nöjd med det. Har varit en sväng på kyrkågården hos farfar, blev ett tungt besök men det känns bra att ha traditionen att åka dit.

Senare ikväll ska vi ut och åka igen, ska hämta ett släp som A ska ha med sig till Strömstad imorgon. Han ska till sin mor där. Jag blir hemma och pluggar. Börjar nästan bli klar nu. Skönt!

Orkar inte skriva mer, har suttit här i stort sett hela dagen redan. Förutom en stund då var och handlade och krattade löv.. massa löv hade vi att kratta, mysig höstgöra tycker jag, spec då det är så bra väder som det har varit idag.
Ska mumsa på bakpotatisar och god röra nu.

Tillbaka i gymnasiets tecken

Jomen, det är fredag natt och jag sitter här och försöker få ihop en beläslig text om kossorna. Känns som på sötåsen tiden då man kunde sitta upp halva natten för att skriva, ändra, sudda och skriva igen. Oftast blev jag nöjd och offtast var det då jag jobbade som bäst. Lite av den känslan har jag fått nu då jag har skrivit om en bit ooch känner mig nöjd med det. Bara massa annat kvar att göra på rapporten.

För övrigt har jag världens bästa sambo som stöttar mig i det här. Hur lätt hade det inte varit för honom att försöka få mig ligga kvar i sängen stressad och rastlös. Istället körde han upp mig för han märkte att jag skulle må bättre av det. Älskar honom! Det lilla betyder så mycket för mig!

Fredag

Fredag igen.. Sov som vanligt för länge, kan inte fatta hur svårt det ska vara att ta sig upp. Pluggat och varit en sväng på gården för att ta lite bilder. Fort svårt att få ihop rapporten. Klurigt att hitta vad man ska skriva om. Svårt att radda allt..

Blev ett gött träningspass under eftermiddagen, känner hur trötta musklerna är just nu, sååå gött! bokade även in en lavastensmassage nästa vecka, ska bli spännande!

Spinn träning

Oj jisses, det blev ett pass som va till duga men speciellt svett blev man inte då det var rekord kallt i lokalen idag. Tjocka tröjan fick vara kvar på så gott som under hela träningen. Mycket fokus på rörelse med överkropp idag. Jag tycker det är rätt så lätt, blunda och låta musiken röra sig igenom kroppen, men jag vet att inte alla delar den åsikten. Jag vill röra mig så fort jag hör musik, både i fötter, kropp och armar.

på tal om armar, fick en annan svår övning där armen skulle pendla ut från kroppen på 1, 5 sedan tillbaka på 3 och 7. Javisst lätt då man står och trampar men efter en snurr då? Jo då flyger den lätt ut igen men inte på ärtt taktsiffra. vet inte hur noga det är men då man ska göra som de har sagt var det svårt.

Dagen sista uppgift att bita i var att spinna. Hujeda mig, jag kan inte! Snurrar, för slapp i armen och snurrar antagligen för sagta, tror jag. Hamnar då fel i utgången. Då jag har gjort det några gången trror jag att jag alltid ska hamna fel vilket gör att efter halva spinnen lägger jag av. Ajabaja! Får träna, träna, träna....

Torsdag

Nu har jag kommit igång lite med mitt skrivande. Börjar få kläm på vad man kan skriva i resultat resp diskussion. Diskussionen är riligast att skriva. Där är det bara att låte tankarna flöda vilekt ger fingrarna härlig energi. Ska stoppa någonting i magen sedan fortsätta.

Ikväll blir det dans, äntligen, var på tok för längesedan! Åke och Rosita står för träingen idag och jag räknar med att det kommer bli hård träning.

Höst mogron bilder

  

Höst bilder tagna på morgonen.
Tack snälla!

Ringde runt till lite folk för att höra om någon själ var kvar på skolan men utan napp. Jag och A tog på oss och gick 7km rundan då han kom hem, det var så skönt att röra på sig och luften ute var underbar! Under tiden ringde telefonen och en snäll klasskompis som bor i Skara hade cyklat tillbaka till skolan för att kika efter mitt minne och hittade det! Så underbart snällt, får bjuda på fika imorgon eller nått ;)

Tack vare detta med mitt minne får jag åka till skolan imorgon igen, passar på att gå på föreläsningen jag hade planerat från början..

Arg på mig själv!

Kommit igång med mjölkarbetet, hämtat de sista infon m.m och så har jag antagligen glömmt USB-mittet i en dator i skolan. toppen, verkligen! med min otur lär det ju vara borta då jag kommer tillbaka. antagligen får jag åka imorgon igen till skara, hade hoppats på att slippa det tills nästa vecka..

Känslor så otillräckliga

De va då f*n, varför kan inte denna känsla av otillräcklighet bara fara åt pipsvängen och aldrig infinna sig hos mig igen. Vad var det du gjorde med mig som fick mig att må så här, så långt efteråt? Varför ska det påverka i den mildra grad? Jag vill bara ge upp och gråta ut men när du inte tillåter det, hur gör man då?

Min trötthet har tagit överhand. Denna dagen kommer inte gå att reparera.

trött...

Trött så trött! varit en lång dag med mycket bilåkande i inte allt för roliga förhållanden (då tänker jag mest på vädret) Massa regn dit och en hemsk dimma hem, skönt med egen chaufför i det läget! Fast det har varit en jätte bra dag med presentatio av LG-Husdjurs tjänst och en fin rundvandring på Öjeby gård.. Väldigt kul att se! Ska bli kul att se Thereses bilder, måste bli bättre på att ta med kameran!

Söndag

Söndag! Det är segt med söndag. Kasnke skulle man försöka plugga men det är inget inspirerande. Jag orkar inte. Är väldigt konstigt för vissa stunder under dagen känner jag mig hur pigg som hellst medens andra fryser jag och är helt slut. Tycker jag kan vara helt bra nu!

Imorse hade vi laggårn sista gången innan mamma och pappa kom hem. Jämför med igår då det inte gick bra alls gick det smidigt och tog inte mer än 40min. Det bästa var att då vi kom hem ifen drog vi tillbaka klockan 1h, för det har ni väl gjort? På såvis fick vi sova 1h extra och kunde gå upp utvilade och pigga fast det inte blev så sent. Bra det! Fick lunch hos A´s mor. Sedan åkte vi till Skövde för att hämta mina föräldrar.

Imorogn bär det av på studieresa, kommer bli en lång dag men det ska bli kul! Får plocka med mig papper m.m så jag kan studera på bussen. Rycktas om att det kommer ta 2½h enkelresa så jag lär ju ha tid på mig...

Dansbandskampen

Idag drog det igång, Dansbandskampen 2009. Och ena stunden älskar man det programet, andra hatar man det!! Date gjorde två grymma låtar och hur bra var inte Ledin temat?? Va? Underbart om ni frågar mig. Det är kul att se nykomlingar på dansbands senen, för inte hade jag vågat åka på Shame om jag inte visste att det var en karl som stod där och sjöng... (Han var mycket likt en tjej och hade han/hon börjat sjunga utan att jag visste könet hade jag nog flabbat!) Sen vet jag nu att jag aldrig ska åka på Von Hovstenz, ledsen killar, inte min stil!

Nä, Date var bra, jag ser fram emot den 12 dec, då kommer Blender!

Lördag

Nu har vi varit i Skara =) Idag var det vernissage av fototävlingen som jag var med i ihop med Therese bla. Var jätte kul att se allas bilder och hur man hade tolkat de olika orden.Jag vann inget, hade inte räknat med det heller, men jag är nöjd. Det var bra för alla bilder var klara och det syndes tydligt vad det förestälde. Det är jag nöjd med!

Känner mig lite piggare idag, skönt. På måndag är det studiebesök planerat och jag vill inte missa det! Vi ska även försöka grejja lite i trädgården nu, serva gräsklippar bla. Sedan är det snart dags att ge kossorna mat med, mamma och pappa är ju i storstaden och lämnar då över till oss. Ska få ge mig på den nya lastmaskinne nu så får vi se hur det går.. hehe.

Fredag, soffliggande

Sitter här under en filt framför tv´n. Borde ta tag i pluggandet och börja skriva lite men det är så sårt att komma igång. Ska få en rapport av Lisa och läsa för att se om jag kan få förståelse vart informaionen ska stå. Resten av klassen är på studiebesök och går igenom Genvägen lite mer.. Jag skulle kasnke åkt men som mamma sa att man får väl tänka lite på hälsan också. Inte så kul att bli liggande länge. Ska gå och plocka iordning i kök och hall sedan sätta mig med alla papper vid köksbordet, kanske får jag något gjort då.

Igår var det genomgång av fruktsamhet. Åkte innan dagen var slut, orkade inte mer. Ikväll blir det taccogratäng. Syrran ska komma hit och käka sedan ska vi nog kika på film, låter lagom slappt!! Eller hur!? :)

Hälsoläge

Mitt hälsoläge är inte så bra just nu, man kan kalla det ordentlig förkylning! Så trött i huvudet, det värker, ögon och näsa rinner och halsen kittlar. Skulle kunna somna på sturt om jag bara tillät det.

Idag var det inte så lång skoldag men den har varit intensiv så när vi slutade kvart i 1 var man totalt slut. Spec efter 2½h med massa siffror och diagram. Dock var det rätt spännande och kasnke fick man en liten inblick i vad det går ut på att vara rådgivare.. Det är absolut vad jag kan tänka mig. Fast det skulle vara roligt att rita ladugårdar.. Men, men, man har ju tid på sig, kan byta jobb många gånger ;)

Hem och började med rapporten som vi ska göra i kursen. Känns bra att ha börjat men det är riktigt svårt att veta var man ska sätta in alla uppgifter. Ska vara så många olika delar med inledning, mål, metod, resultat, diskussion och slutsats. Jaha, och var ska vad in!?

Måste bara uppmuntra er till att gå in på Thereses blogg, hon har grymt fina bilder på den fina hösten upplagda!

Mysig kväll

Kvällen avslutades med tända ljus, bra film och två katter i varsitt knä. Livet är härligt avslappnande ibland! imorogn bär det av till skolan och exteriörbedömning av kossera!

Söndag

Söndagen är snart slut, helgen är slut igen. Kan inte förstå vart dagarna tar vägen. Önskar det fanns fler på en vecka, eller flera timmar på dagen! Idag var det ridskolan och tävlingar som gällde. Lugnt och skönt var det och allt flöt på som det skulle. Blev avbytt vid 2, precis som planerat. Tror det är första gången det sker! Skönt att inte behöva känna irritation över det. fikade lite mer mormor och morfar som var hemma innan det blev soffan framför hästhoppning. Som A sa, har du kollat på hästar en helv dag och så sätter du dig och kollar lite mer, yes! Mysigt för han satt med och kikade, var kul!

Igår vaxade vi bilden, 5 h kärlek fick den och jisses så fin den blev! Kul, bara hoppas den håller sig, länge! A åkte ihop emd två kompisar till Jkp -Holmgrens och kikade idag, en lagom tripp...(?) Bra att han hittar på saker med de sina.

Inväntar resultaten från dagens tävling sedan blir det en film och sängen! Den är efterlängtad!

Fredag

Idag är det fredag och vi är lediga från skolan. Jag och Petra har dock pluggat och fått ihop en text om våran PBL-falls fråga. Känns bra -skönt att ha något konkrekt att komma med även om det som vi har skrivit behöver renskrivas och på många ställen formuleras om.  Ikväll blir det god mat, någon cider och en hyr film. Passar bra till höst rusket.

Igår var det dans träning igen. Så kul var det. Vi tränade på kroppsspråk och lite mer show dans. Fick även höra att vi hade fått enormt massa berömm av Göran, tävlingsdans tränaren, efter förra träningen. Han ville också att vi skulle börja tävla.Det berömmet värmde verkligen! Jag ser upp till Göran, han är enorm duktig tränare och jag tror han har "koll" på hur det ska se ut och vara. Kul!

Deprimerad

Jag vet inte varför jag går här och känner mig deprimead. Kanske är det för att hösten gör anspråk, fast å andra sidan är det enormt fina dagar nu då solen skiner och det är kallt. Kasnke är det för att skolan inte riktigyt blev som jag hade tänka, fast även där kan man ju göra någonting åt det själv. Kasnke hänger det ihop med skolan då jag är osäker på om jag har valt rätt. Är det detta jag ska göra? Att jag kan tänka mig arbeta som rådgivare är självklart men det har kommit gram lite saker som gör att det känns som jag inte kan bli det. Skolan stöttar inte till det vilket känns väldit jobbigt. Jag brukar kunna stå på mig men jnågonstans på vägen har jag tappat det, kasnke för att jag inte vet hur det ska gå till. Som tur är finns det en ljusglimt i klassen, hon har samma mål och lite mera drivkraft än vad jag känner mig ha. Det är väldigt skönt! Det gäller väl att välja rätt LIA annars så man får in en fot någonstans. 

Jag hoppas bara att det är lite av en höstdeprission, då går den nog snart över. Annars får man väl göra det bästa av det helt enkelt.  

Fullproppad!

Oj, detta har varit ännu en dag där jag knner mig proppad med information och inspiration. Har varit på Ulvhlts säteri. Ett fint ställe där vi fick inblock i deras mjölkproduktion på 500 kor. De hade gått från robott till grop mjölkning, en lite ovanlig tur, annars brukar det ju vara tvärt om. Fick även kika in i laggården på Hjordnära. Jag hade nog trott att det skulle blir mer inblick i mejeriet men där hade jag fel. Fick nog svar på några av frågorna iaf som vi har i fallet.

Imorgon blir det föreläsningar om fruktsamhet. Ska bli intressant, ska frsöka ring Bengt också och hära om han har fått fram de papper som saknades. Hoppas jag kan sätta mig på fredag och komma igång med den enskilda uppgiften.

För övrigt är det startlistor i dressyren som gäller nu. Jobbigt värre för det är verkligen en massa strul, men det ska nog lösa sig. Är skönt då söndagen är lver för då är det inga mer tävlingar! Inte så stora iaf, två klnbtävlingar bara.

Tisdag

Man blir inte så inspirerad att uppdatera då Blogg.se segar ihop och man knappt kommer in, men här är jag och skriva ska jag!

Viking genetics och viken var det som gällde idag. Helt ok fast dagen börjad tidigt. Lyckades nog nicka till en snabbis på Genetics dock men jag var så pigg resten av dagen :p Åkte även fram till Andreas och hälsade på då vi var i Fkp, alltid kul att träffa honom och klappa på lite kalvar. Saknar korna, trodde nog aldrig att jag skulle känna så. Sen saknar jag Andreas också, dumt att det så många mil till fkp, han är en mycket god vänn!

Hemma lite efter 5 och sedan har vi varit och tränat, känner mig mör, varm oh nöjd. Riktigt skönt var det, hoppas vi kan hålla i det nu!


Totte är alltid Totte

Äntligen kom den dagen då jag skulle få se Totte igen efter dessa år. Var nervös då vi åkte upp till ridskolan och fick känslan av att han skule vara struken och inte finnas på plats. Men han var där och Anna red honom jätte fint. Det var verkligen blandade känslor då man fick klappa på honom igen, men det bästa av allt var att han fort var Totte. Han var verkligen den ponnyn som vi hade i 5 år. Han vände på huvudet på samma sätt, tog ett steg fram då de grejjade med sadelgjorden eller täcket, ja alla dessa små små detaljer som gjorde Totte till den har var fanns kvar. För allt detta gjorde hans personlighet. Kan slappna av då det gäller honom.

Eftermiddagen har gått åt till en storstädning och det tog sin tid. Både jag och A har sprungit runt här som höns men nu är det verkligen jätte fint här. Till och med torkade golc =)

Nu blir det reprisen av Greys innan vi ska till Kristina och äta taccos men A´s familj.


Nu är det slut på veckan..

Ja nu är veckan slut och idag är det lördag. Jag har inte skrivit på långe så jag tror jag tar lite om dag för dag..

Onsdag
Hela dagen handlade om klövar och klövvård på kor. Christer Bergsten föreläste hela förimddagen och man lärde sig mycket nyttigt och många frågor och funderingar kom upp. Tyckte han verkade ha ett roigt jobb där han testande och undersökte nya sätt att få bättre klövar. Senare på eftermiddagen fick vi testa på att verka döklövar. Tyvärr kom vi lite i andra hand och fick inte den feelbacken som iaf jag hade önskat. Hade hoppats på att han skulle kolla vad och hur man gjorde och visat bra/dåliga saker, men han stack rätt fort.

Torsdag
Då blev det diskussin mellan Arla och Falköpings mejerits styrelse. Båda tog sig tid och var hos oss en hel dag. Fick inblick i hur världsmarknaden påverkar mjölkpriset, fattar mycket bättre nu än förut är helt klart. Då jag kom hem på eftermiddagen ringde jag direkt till Bengt och fick ihop en träff med honom. Ska kolla på hans gård under mjölkkursen så nu har jag fått lite material. Spännanade ska det bli. Tyvärr har jag nog tappat plugg intresset för jag känner mig slö och slapp, tar inte tag i det! Vi har ju lång tid kvar, eller?

Fredag
Då var det kokontrollen i skolan som gällde, gick igenom allt som kan vara bra att veta och mer blir det på måndag. Spännande, kul att kunna läsa av vad siffrorna säger. Fick även härlig kvällsmat hos faster!

Idag har jag och A hjälpt farmor med hennes äpplen, har plockat massa kilon från hennes träd och nu ligger de inne i hennes garagr. Hon verkade väldigt nöjd. Ikväll blir det mat och bio i Skövde, vi ska fira lite för tidigt. På måndag har vi varit ihop i 2år..

Imorgon är det dressyrtävling i Mariestad och jag ska fö en gång skull inte sitta i seketariatet hela dagen utan lyckades klara mig undan det, fast det var med nöd och näppe. (ska ta hand lite mer om nästa tävling tänkte jag) Har varit lite irriterad för jag gjorde verkligen klart för dem att jag inte ville vara med på denna, tycker det är så mycket arbete men ändå hade de tagit för givet i stort sett att jag skulle vara där uppe imorgon bitti. Nepp, jag gör det inte! Jag ska däremot åka dit och kolla på Totte. Få klappa på honom efter 2½ år, tror ni jag kommer kunna hålla tårarna borta?


Trist..

JA det är lite trist, jag skulle gå in här igår och skriva av mig en hel del, men då segade det ihop totalt och jag kom aldrig in :( Idag är det redan fredag, väldigt skönt så jag ser fram emot helgen! =) Genomgång av Kokontrollen är det som står på lisatan..

Skriva

Vill skriva, känner för att skriva, orkar inte skriva!
Vi hörs imorn! Gonatt!

Jag skulle ju...

Jag som skulle träna :( Nu ligger jag och jag tror jag har feber, illa! Trött och ont i hela kroppen. Vaknade inatt av att huvudet värkte, halsen kittlade och näsan rann. Hade även "klibb" i ögonom. Inte alls kul. Men nu ligger jag här i soffan och hoppas på att det försvinner illa kvickt! Vid halv 5 har vi introduktion i fallet, det måste man ju åka på i alla fall. Får ta en värmande dursch innan så ska det nog gå.

Var inne i stan och åt lunch med älsklingen, alltid lika trevligt. Är konstigt. Trivs så bra med honom, så är det bara, vill inte vara utan honom någonsin! Hepp, ska fixa lite annat nu, om jag kommer upp...

Måndag

Hm, som ni kanske ser har jag fortfarande inte fått iordning på andra menyn, har tagit hjälp i Dbd´s forum, hoppas det hjälper ;) Ni får läsa bäst ni kan så länge.

Snart dags att åka till skolan, Hanna kör oss idag. Uddotorp är det som gäller och introduktion i mjölkkursen.
Ikväll är det dressyrmöte och jag har förberett lite nu på förmiddagen. Hoppas det inte tar för lång tid ikväll. Ska försöka hinna åka och träna också efter skolan, innan mötet. Ska bli skönt att ´komma igång med det igen. Har varit alldeles för lat under sommaren!

Dags att dra sig ut!

Totte!

Gick precis igenom laganmälningarna till Ponnydressren som vi ska ha nästa helg och såg att Totte,älskade Totten skulle vara med och tävla! KUL! Måste verkligen träffa honom!

Slö och slapp

Hm, ny design som jag har gjort idag, slängde upp den nu MEN, ni får ursäkta då andra menyn hoppar runt lite som den vill, Får försöka ordna till det imorgon, just ni orkar jag inte. Fråga inte varför för jag har verkligen inte gjort mycker idag. Sov på tok för länge. Klockan var nog nästan 11 innan vi kom upp. Slappat och slöat sen, var och storhandlade och grävde upp några blommor, det är väl allt som har hänt idag.

Imorgon är det kurs introduktion, blir najs! Nu väntar det en kladdkaka i ugnen, mumma!

Slö dag!

Det regnar och blåser ute, riktigt ruggigt väder. Är skönt att vara inne och inte göra någonting! Tror jag börjar bli förkyld så det är tur att det inte är massa planerat. Vill verkligen inte vara sjuk nästa vecka då Mjölkkursen börjar. Ska bli kul!

Igår kväll blev det mat och bowling ihop med AT och BT08. Lyckat och kul var det, trevligt att träffa dem och prata lite skit. Fick höra lite mer om kurser och så. Fler av dem lär man väl träffa då mjölkkursen drar igång som sagt.

Dans är kul!

dansa är så kul!! Ikväll blev det träning, träning i Götene för Göran. Vi var bara 5par så idag fick vi mycket hjälp. A fick mer feelback på sin hållning, hade jobbat bra med den men än var det en bit kvar. Även jag hade lite att jobba med. Visa lite mer attityd. Det är inte så lätt. Man dansar så mcyket till låten, är inte låten bra med gött tempo i så är det svårt att uttrycka sig. Skulle nog behöva kika på lite bättre dansare för att se hur de dansar och uttrycker sig. Lite att öva på, kul! Bra konditions träning är det också... och härligt att göra något ihop med A, det är nästan det bästa, våran stund, våran grej!

Imorgon är det redovisning av Vitkålen, ska läsa igonom vad jag ska säga en gång till..

Godmorgon!

Hinner med ett litet inlägg nu på morgonen. Ska snart gå och plocka ihop lite mat och alla papper till dagen. Ska träffa Petra och Hanna kvart över 9, rena sovmorgonen ju! =) Skönt var det. Ikväll blir det dans träning, längtar!

RSS 2.0