Katten är hemma

Jag kan knappt tro att det är sant, men då vi somnart ifrån våra fönster helt vidöppna igår så började det jama och skrika utanför. Jag fick på något sätt in det i min dröm men A vaknade tillslut och bokstavligttalat for upp ur sängen. "är det där vår katt" och "det där är inte Billy" hann han få ur sig innan han öppnade dörren. Jag fattade inget, mummlade lite och vände på mig. Då kommer han tillbaka och ber mig tänkda lampan och i famnen har han Rocky!!! En kelig, blöt och hungrig Rocky. Det ser inte ut att ha gått någon nöd på honom mer än att han är så enormt kelen. Fast nu vill han gå ut igen, jag får ta mod till mig.

Tycker för övrigt att jag har satt i mig en bra frukost. Jogurth med musli, knäcke macka med skinka, ett glas jouce och några färska jordgubbar. Dags att cykla till fritids. Slutar halv 5, förhoppningsvis 4 om jag inte tar någon rast.

Helgen tog slut för fort!

Ingen katt, nu är det exakt en vecka sedan jag stod här i fönstret och skrattade åt honom då han spang över gräsmatten.. Sen dess har vi inte sett honom. Jag och A gick en sväng nu ikväll men inget napp. Deam, jag saknar honom.

Dags att ksmörja in brännan ocg krypa till sängs. Kommer bli en jobbig vecka!

Värmen håller i sig!

Det är så varmt så jag tror jag storknar, det måste vara ännu varmare än igår, eller? Kalaset igår blev lyckat! De sista åkte vid halv 10 och hela tiden hade vi vart ute och haft det skönt på gräsmattan. Det var skönt att kunna vra ute för det märktes på små ungarna att de trivdes där. Gamlingana satt också bra i varsin stol i skuggan! Fick ett boul spel, en flaska vin och en glasburk fylld med godis, tack snälla!

Föresten, den här blomman fick jag av Marianne i fredags då jag kom. Fick den som tack-för-hjälpen under dessa veckor som jag har vickat. Blev väldigt glad :) Ska jobba heltid denna vackan som kommer + att jag har hand om kvigorna i laggårn. Hm, inte direkt vad jag känner för då det spås över 25grader varje dag i veckan. 

Köpte mig föresten en ny bikini igår då jag och A var inne i stan för att kolla på Resident Rallyt. Var inte meningen at det skulle bli så men jag fastnade helt enkelt. Fin va!?   

Ikväll ska vi vara tväremot alla andra kan jag tänka mig, hämtmat och film. Ska hyra nya Wallander - hämnden.

Vill ni se bilderna längre ner lättare
- Klicka in på min bilddagbok!

Bilder från inflyttnings-grillningen























Det är varmt, det är sommar!

Nu är det verklien hett ute, väldigt hett! Sitter faktiskt inne både jag och A vid varsin dator. Har städat lite, det tog endast 1h sen var hela huset iordning. Kl 5 kommer släkten på A´s sida. Då ska vi grilla korv som "inflyttninsfest" Jag hoppas innerligt värmen har lagt sig lite tills dess. Iaf att det har blivit ordentligt med skugga på baksidan!

Rocky är fort borta. Jag fick en nytändning igår då grannen kom och sa att han hade sett honom, ja han var helt hundra på att det var våran katt, vid K-J´s plansilo. Har varit där jätte många gånger och ropat men ingen Rocky ville ge sig tillkänna. Sen kom det fram att de som bor precis brevid där har en grå katt. Fast den är verkligen grå och inget spräcklig som Rocky är. Jaa, är han där så kasnke han kommer när vädret blir sämre? Kanske! Är jobbit, hoppet överger mig inte. Fast jag önskar att det kunde göra det och bara inse att han är borta. Hur länge kommer vi gå ute och ropa på honom? Kommer han komma en dag då vi minst anar det? Eller har det hänt honom något? Han lär ju inte klara sig länge utan vatten i denna värmen fast han är katt....

Ingen katt

Nu har jag traskat runt byn och frågat folk ifall de möjligtvis, kanske hade sett våran katt men NÄ... Inte en kotte hade sett en tillstymmelse till katt som liknade våran. Vad tysan är det som har hänt honom!? Jag är ledsen. Väldigt ledsen nu, tänkte jag skulle sola eftersom jar är ledig på eftermiddagen men jag känner inte för det. Ska på grillkväll på ridskolan ikväll -känner inte för det heller + att jag har huvudvärk. kan inte bara någon plocka fram min katt så allt blir bra igen?

En liten glimt är iaf att jag och Em ska på bio imorn kväll. Helt själva ska vi åka och ha mysigt.

Efterlysning

Efterlysning på våran katt Rocky! Han är int tillbaka och nu tycker jag att det har gått för lång tid! 4dygn... Tyvärr är det väl ingen som läser den här bloggen som har sett honom men då jag kommer hem efter jobbet idag ska jag gå en sväng i byn och prata med folk. Någon kasnke har sett honom någon dag. Känner mig väldigt ledsen för hoppet börjar ge sig.. Fast å andra sidan är det ju så med katter att de går sin egen väg, man kan inte styra dem som en hund. Vi skulle satt gps på dem...


onsdagen slut

Idag blev det inget solande efter maten, det var helt ekelt för varmt och mitt huvud var som en bomb nära att explodera så jag tog med barnen in.. Var faktiskt riktigt skönt! Kom hem, hjälpte pappa, tog typ 10min, hehe. Sen åkte jag med syrran in till staden för att betsälla ett nytt armband till henne. Det hon fick utan oss i student-present var påtok för långt!

Måste även säga att vi har ett bra kök. Ett kök som man känner för att plocka iordning i och hålla rent. Allt för att det är mycket trevligare då. har även bakat kakor. Havrekakor med choklad. Tror de kommer bli väldigt goda då de får stelna lite till. Även sånna saker är väldigt roligt nu då man har ett ordentligk kök. Och jag älskar våran ugn, inbyggnadsung som man inte ens behöver kröka på ryggen för att kika på maten. Bra helt enkelt.

Dags att sova.

ps. Nej, ingen katt än :( A är ute och ropar nu.

Sommar

Ja nu har verkligen sommaren gjort sig påmind, nu vet man varför man har korta shorts och linnen i garderoben och heölt plödsligt får man plocka fram och damma av dem igen! underbart! Har ett så bra jobb också denna veckan, 4h på fritids var dag. Idag åker jag dit, åker med till simmsokolan vilket betyder att jag sitter brevid basängerna på Ekudden och kollar i 40min, sendan tillbaka till leksberg där det blir mat och sen har jag bara 1h kvar.. 1h i solen! Dock ska jag hjälpa pappa lite idag igen då jag kommer hem så solande och slapp då jag kommer från jobbet kan man inte räkna med.

Är även väldigt orolig nu! Rocky har varit borta sedan söndags kväll... Han har inte visat sig och vi har ropat och ropat. :( Tycker inte att det är roligt alls. Visst är det bra väder och han brukar ju vandra då MEN han borde ju komma hem och äta och sova en stund.. Knuten i magen är tillbaka och denna gången tror jag inte att han kommer. Vi kommer nog bara ha 1 katt framöver.

Scotts - Olstorp

Japp i lördags var det då dags för den årliga midsommardagens dansen på Olstorp. Iår hade arrangörerna skippat Casanovas som alltid brukar spela och istället dragit dit Scotts. Och inte bara Scotts utan 2500per till. Tror det var rekord, iaf de gånger jag har varit där. är ju verkligen massa folk!! Träffade en hel hög från Sötåsen och jag blev så glad när jag såg dem. Frächa snygga killar som jag vet jur mycket som hellst om och saknar många gånger. Fast man behöver ju bara ha en liten dos av dem så klarar man sig ett tag till. Kul var det iaf! Och hyfsat bra spelade de. Ok, jag ger mig, de skulle väl inte vinna dansbandskampen för ett Dansband-Dansband är de faktiskt inte. Liknade mer en konster det sista i lördags. Fast en bra sådan.

Dansfolk: Mycket mer dansfolk än vad jag hade förväntat mig. Så första delen av kvällen gick det riktigt bra att dansa tro det eller ej.
Golvet: Hm, nja, det är ju en utomhus bana så då är det väl lite sisådär med golvet, tyckte för min smak att det var sträft och jag ahde stora blåsor på fötterna tack vara det!
Spelandet: De får ett lite - från mig, de höll sig inte till traditionella fox-bugg utan det var många bugg på raken. De spelade också samma låt flera gånger under kvällen, fy skäms! lär er något mer!
Min dans: Kan knappt med att räkna den denna gången. har varken dansat eller danstränat på evigheter och pga mycket folk m.m så bliev det hattit. Men kul var det.
Slutbetyg: 4

Ny design

Imorse var det väldigt seg att ta sig ur sängen och jag kan nog påstå att hela dagen har varit väldig seg. Har iaf suttit mycket framför datorn och fått ihop en ny design. Är riktigt nöjd för jag trodde aldrig att jag skulle kunna ha en header. Kasnke kommer det ett kort också, alla ser nog var det ska vara.

Imorgon tänkte jag analysera Schotts spelning på Olstorp igår.

Dumma tankar och känslor

Jag har så svår då du tittar å mig på det sätt du gör.
Ena stunden känns det som du granskar mig, uppifrån och ner,
lyfter lite på ena ögonbrynet och jag kan banne mig inte
komma på vad du tänkter just då. Andra gånger möts blickarna
på golvet, vi på varsin sida av det och då känns det  som
du granskar hur jag har det. Finns det någonting innom dig som
bryr sig om mig? Har du fort minnen och kanske en känsla
kvar av det som engång var oss?
Jag har gjort mitt val och skulle aldrig i hela
världen ändra på det, men man undrar ju..

På ett sätt är det skönt att se dig, jag vet
att jag har det bättre än vad du har och det
ger mig skadjeglädje med tanke på vad du
gjorde mig. Jag slipper fundera på vad du gör,
vem du är med och hur du har det,
jag ser det.

Midsommardagen

Igår kväll kom tjejerna och Richard hit. Efter de värsta regskuren på hela dagen fick vi tillslut fart på grillarna och kunde äta gott :) Efter det spelade vi ett parti "Rappa-Kalla" och "Med andra ord". Konstaterade att man borde träffas och spela spel oftare :) Idag blev det en sen morgon, åt frukost frammåt 11. fast sen satte vi fart. jag har fått sy färdigt gardinerna till stora rummet och A har ränsat rabatter och grusgång. Det blev verkligen kanon bra, han är bäst!

Nu ikväll ska vi iväg till Olstorp. Scotts spelar och vi planerar att få dansa lite. Em kommer snart och hämtar, så snällt!


Midsommarafton

Det blev midsommar i år med. Självklart med det rikitgta midsommar vädret, halvklart och regnskurar så fort man kommer på tanken att gå ut. Hoppas det varken blåser eller regnar då midsommarstången ska resas vid 4., vore tråkigt.
Ikväll kommer 4 grada prickar hit och jag hoppas vi får det trevligt. Ska iaf äta gott och ev spela lite spel :)

Glad midsommar


En tur till Moholm

Då jag slutade halv 4 fick jag mamma att vilja följa med till Moholm för att kolla på tyg till gardiner. Vi gick där och trampade i säkert en halvtimma utan att komma någon vart. Fanns enormt mycket men det stämde inte rikigt här, och det var inte helt bra där. Men tillslut kom vi på en bra idée och fixade helt plödsligt gardiner till storarumet och till köket. Då var det bara sovrummet kvar och även det gick ju tillslut. En svart genomskinlig och en limegrön som jag sydde ihop med den svart över. Då det kom upp lyser det liksom grönt igenom mönstret på det svarta, skitsnyggt!  Köpte metervara så jag får sy själv, är ju roligt! Fast det blev dyrt ändå. 1100:-! Fast då har jag ju faktisk gardiner till alla rum sen. Kalas!




Tankar från fritids

Det är konstigt vad barn är rastlösa. De tjatar i över en timma på att få se på sommarlovsmorgon men sen klarar de inte av att kolla i mer än en kvart. Någonting måste ju sprätta runt i kroppen på dem. Tänk om man hade den energin och inte var som ett vandrande lik titt som tätt. Kanske kunde man fått maskinen med tvätt upphängd igår istället för att egna en timma framför tv och dator. Kanske hade man fryst in maten i tid och fått en matlåda på köpet. Vem vet. Om inte om fanns, eller kanske. Tror man är hemst lat helt enkelt.

Sen kan man även fundera på varför luft ute är farlig att andas. Till den mildra grad att de knappt kan vara ute i 5 min och man är världens elakaste då de får gå ut ändå. Nu har jag lyckats att ha dem ute i hela 30 min utan tjat vilket kan klassas som ett kors i taket.

För övrigt skulle jag vilja gå hem nu men det är ett mellanmål som ska klarar av först. Hur segt är inte det då?

Mobil blogg

Sitter på banken utanför fritids. Är bara 2 ungar kvar och hör o häpnad men de vill inte vara kvar inne utan gräver i sanden. Tänk vad bekymmers löst allt va då man var liten som dem med sina 6 o 8 år. Vi funderar på vad som händer på midsommar. Har försökt bjuda hem folk men det verkar som alla redan har något planerat som inte inkluderar oss. Jaja, vi får väl grilla gott och supa oss fulla själva. A är ju inte så jätte förtjust i midsommar alls så. Traditionen i persgården får bli iaf. Nä nu är det dags att se till så de inte slår ihjäl varandra med spadarna.

Måndag

En vecka går så fort! Var bara ledig förra veckan ju, tapetserade och gjorde iordning och nu är det en ny. Ska börja jobba idag. Vid halv 12 och sen stänga. (hoppas det inte är några sena barn alls!!) Har schemat klart två veckor frammåt och sen är det två till.. Sammanlagt fyra veckor på fritids. Jag jobba flera veckor undera april och maj så detta kommer gå i räcer fart. Det som är lite jobbit är att då veckorna är slut har jag beskeden om iaf jag kommer in på skolorna och jag måste ta mig en funderare och bestämma mig.


Var ju en sväng till Anderas igår vilket var riktigt roligt! Det var vekligen en jätte fin laggård med mycket ljus och luft. En väldig skillnad från en uppbunden. Samtidigt var det lugnt, jäte lugnt. Korna traskade runt i sina gångar och bås och pratade mycket med oss. Fyra av de kvigor de köpte har kalvat in och mjölkade bra. Efter turen hos honom åkte vi förbi Johans nybygge också men där var vi aldrig framme. Sen blev det en pizza i Skövde.

Lindas student och helgen

Har visst inte varit så bra på att uppdatera här under helgen. Fredagen bara försvan. Vi åkte till Skövde vid 1 och tog emot Linda då hon sprang ut, sen kollade vi då de åkte iväg i kortegen och så. Vid 4 var vi hemma och började med maten. 5 hade alla samlats och vi åt gott!  Fattar inte riktigt men sen var vi inte hemma förän vid 11 på kvällen och då hade verkligen hela dagen gått i il fart! Linda var glad och nöjd med dagen och det är ju viktigt då man tar studenten. :)



I torsdags städade jag hela huset, ja det blev verkligen gjort! Hur skönt som hellst! Nu ska vi sättta upp lite hyllor och så. Denna dagen har gått åt till att klippa gräs. Nu är det fint ute med. A står och lagar mat, skönt att slippa det ibland. Är så enorm slö och trött... Linda ska iväg på sin bal sen så då ska vi åka iväg till skövde och sen till Fkp där vi ska kika in Andreas nya laggård :) Kul!

Soffan

Här kommer bilden på vårat vardagsrum som vi nu kan kalla mer än halvfärdigt. Tänk när vi får upp hyllan på väggen, en större tv, en plomonfärgad matta och gardiner komemr det bli kalas!


Nyfikna?

Är ni nyfikna på hur vårat rum ser ut nu då det kom in en soffa? Vänta bara, det kommer kort då jag har städat. Kasnke kommer det ett kort från varje rum idag. Har tänkt städa denna dagen hela veckan. Torsdag är städ dag så det känndes inte så tungt att gå upp och veta att man skulle städa. Ska bli så skönt att få lite iordning. Men jag vet inte var jag ska börja. Kasnke i sovrummet, eller i hallen eller toaletten... jaja, vi får se. kasnke springer runt som en yr höna och får inget fjort iaf.

Idag ska syrran till frissan inför studenten imorgon. Så då hon har varit där ska vi åka ut och ta lite kort på henne. Studentkort. Är så enormt kul att se henne ta studenten och jag längtar tillbaka till min student. Finns inte ord. Kommer förmodligen gråta imorn....


vårat vardagsrum

några bilder från vårat vardagsrum som jag och mamma tapetserade igår. Blev så bra! nu har jag skurat mattan och ska vaxa den. Sen ska vi åka och hämta nya soffan. :) känns verkligen som om det kommer bli kanon! Anton är och jobbar så Rikard ska fälja med mig. kasnke får ni se ett kort på det också :p


Bilder från dagen

Joy


Rebecka hoppar Tornado

En helg med tävlingar

Ja, denna helgen var det dags för Juniaden. Det har vait massa jobb veckan innan men nu har jag gjort klart allt och konstaterar att jag inte ska ha hand om en tävling till. Annie får ta över! Tre av fyra kusiner har varit med, kul!

Martina var med på Joy. LA:1 dressyr där hon blev tvåa sen hoppade hon LC och blev trea
Rebecka på Tornado hoppade också LC utan plac men knep en fjärde plats i LB, de vann även båda klasserna i den lokala dressyren de ställde upp i.
Frida på Milton kom tvåa efter Becca i LB:0 men utanför placering i LB:1.

Så kan det va..

Jag och Anton däremot har målat taket i storarummet idag. Känns hur bra som hellst. Imorn ska jag föröka hinna med listerna och fönstren för vet ni vad, då kan vi tapetsera på tisdag vilket vore underbart!!! Sen är det verkligen bara hallen kvar och det vore väldigt skönt att få plockat iordning ordentligt till Lindas student.

Det blev en ny

Jaa, det blev en ny mobiltelefon eftersom den anadra varannangång jag har öppnat den hängt sig i skärmen idag. Orkade inte mer, imorn hade den väl ändå lagt av helt. Kändes sådär att köpa en ny eftersom jag har trivts rätt bra men min samsung men dnu blev den en sony ericsson. Tror inte jag kommer bli besviken men.
Visst är det konstigt då man känner att man sviker en sak, jag menar det är en telefon! men ändå känns det som jag sviker den då jag stänger av den och tar ur simkortet och sätter i de i en annan telefon. Marodör!

Igår började vi riva tapeterna i storarummet, ska fortsätta slipa och tvätta imorn så kasnke kankse vi kan måla där på lördag. Vi ska även till Karlskoga och dansa imorn kväll. Ska bli kul att komma iväg! Och egentligen skulle jag iväg till Bettan ikväll men min kropp pallade inte efter en dag till på jobbet. Det är jobbig miljö och jag mår dåligt av att försöka vara till lags och vara på rätt plats hela tiden. (idag och igår gick jag som vikarie för 2st) Men nu har jag semester till den 15e, kommer inte ta en dag till om de så tigger på sina bara knän, jag är ledig! (och jag ska måla och tapetsera)

letar ny mobiltelefon

Då jag slutade jobba igen ida, efter bara ett 3h pass lurade A iväg mig till Norlanders för att kolla på en ny mobiltelefon. Min samsung börjar ge vika i skärmen, den blir rätt som det är randig. Än händer det bara då och då och har aldrig skett i skarpt läge men man vet ju aldig. Hittade en sony ericsson som jag blev lite förtjust i. Men den var dyr. Känner mig snål, som en riktig snål apa men just nu är det rätt så mycket annat som måste betalas (jag har väl talat om att soffan har kommit!?) Hade ju tänkt skaffa mig en ny dator då jag börja läsa också, men vi får se var jag hamnar och så. Den jag har kanske får hänga med ett tag till, fast den har också gett sig i skärmen kom jag på nu. Typist.

har för övrigt gjort klart startlistorna till tävlingarna i helgen. Skulle ju se till att Kusin Frida fick sen tid men det sprack totalt då hon skulle rida LB:1 först i laget. Japp, där rök hennes sovmorgon. Sorry! Tror att jag ick ihop det bra annars. Lär ju märka det på inkorgen på mailen imorn annars. (ok, hade redan fått ett nu som jag vidarbefodrade till Anita för jag kan inte svara på det!)

Borde sova nu, jobbar hel dag imorgon! 8 - 16,30, Natti

Bilder














Måndag

Ibland förstår sjukan att man blir frustrerad då man ca 4dagar i veckan går med huvudvärk som liknar migrän (idag är inget undantag) Så idag då jag ringde för att få svar på proverna som togs i torsdags frågade hon om det känndes ok med de svar jag fick jag tur som det var svarade jag att jag inte alls var nöjs. Inte heller vad jag nöjd med att doktorn ena gången skyllde på lågt blodtryck och anda spänning.. Nu ska jag in för tredje gången och lyckades tjata till mig en tid hos "ordinarie" läkare..  Får se vad som händer och fötter.

Slänger för övrigt i mig en pirog nu, dags att sticka på dressyrmöte kl 18, ingen kotte vet när man kommer hem då och får något i magen..

RSS 2.0