En behaglig dag

Jaa idag har det varit en behaglig dag. Inställningen då vi klev upp imorse var att städa! Haha, vid klockan 5 kom vi igång med det.. Först var vi nere hos pappa en sväng och hjälpte honom lyfta dän lite grejer. Han skulle byta lager på gösselspridaren som står i ladan. Tog inte så jätte lång tid så vi var hemma lite före 9. Grejade lite då, fikade en sväng och sen la vi oss. Jag kände mig verkligen inte pigg, mådde dåligt. Men efter 30min sömn var det mycket bättre! Då ringde pappa igen, han hade fått bytt lagret och vi skulle nu lyfta upp allting igen. Sagt å gjort.

Sedan var det dags att dra in en sväng till stan. Skulle till systemet inför morgondagen. Fick gått till banken och handlat lite också. Då vi kom hem ringde, tro det eller ej, min far igen! Då hade det gått ut lite kvigor så det var bara att ge sig iväg ut i regnet. Regnkläder och stövlar på. Släppte även ut lite kvigor som Bengt kom men sammtidigt, då vi ändå var blöta liksom. :p

Hann även med en trevlig fika hos faster och kusiner. Kollade in Tias nyomgjorde rum vilket var skit snyggt! Det hade hon verkligen fått till. Ska bli kul att se hur Becka får det sen. Efter allt detta var klockan 5 och vi kom igång med vår städning. Haha. Jaja, vi blev klara iaf. Imorgon är det dags att laga mat och grejja. A åker till Mantorp och kikar på bilar. Vilken stil eller. haha.

Borta bra men hemma bäst

Återigen har det visat sig. Nä men skämt å sido, vi har haft det jätte bra. Det var helt underbart att komma iväg och bara få vara med varandra. Har verkligen inte tänkt på skola mm något. Fast jag borde verkligen. Då tankarna drog åt det hållet förut såg jag mig själv gå i Skara. Har en känsla av att det får bli så. Kommer aldig få veta om jag gjorde rätt eller inte. Antagligen kommer båda alternatien kännas rätt ena stunden eller absolut fel en annan. Hur man än vänder och vrider på det så har man alltid rumpan bak..

Jaja, skit samma nu. I lördags åkte vi ialla fall till Uddevalla och mötte upp mamma och pappa som var där. Grillade med em på kvällen och hela kroppen slappnade av. Var skönt! Unnder söndagen sken solen lite och vi fick en liten stund i brassestolarna utanför förtältet! Var även en sväng på Torp. Måndagen bjöd bara på regn så då kikade vi inne i Uddevalla. Tisdag drog vi till ikea och igåe ut till smögen/kungshamn. Så vi har åkt mycket bil. Men vad annat gör man då det bara regnar? Hoppas verkligen solen kan tänkas komma lite mer denna sommar.

En annan sak jag har  gått och tänk på. Vi ska ju ha inflyttningsfest.. Bjöd en hel del folk för ett tag sen, försökt välja ut en bra hög, var väldigt svårt för man vill ju bjuda alla men kan ju inte riktigt. Tyckte iaf vi fått ihop ett bra gäng som vi meddelade och de flesta var positiva, då. Nu har det droppan den ena efter den andra och vissa har inte ens haft mage att meddela detta förrän nu. Nu då det inte är mpnga dagar kvar.. Är rikigt besviken på vissa av dem. Hade verkligen sett fram emot denna kväll men ack, så fel man kan ha. Fast å andra sidan, skjunker mina förväntningar kanske det blir kul iaf!

Dags att sova.. Känner mig inte riktigt fräch.

Förberedelser

Puu, nu har jag gjort massa förberedelser innan vi sticker till Uddevalla och Unda imorgon. Jag har fixat A´s kamera. Minneskortet hade gått sönder, hur knasigt som hellst, det gick inte att fixa. Fick köpa ett nytt. Som tur är fick jag det billigt! har aldrig hört om något liknande förut. Men nu har vi iaf ett stor minne i den kameran. Håller på och laddar deras batterier för fullt =) var äen och fixade en adapter åt pappas radio, var på systemet, postade brev till Oslo, köpt skruv och handlade på Coop. Känner mig rikigt nyttig. Om ca 30min har A semester =) härligt! Ska gå ut och plocka vinbär. Vill koka gelé och jag har en känsla av att då vi kommer hem är de övermogna. Får slänga dem i frysen föst, måste väl då? Eller? 

Det är mysigt att ha en känsla i kroppen att det är massa grejer man måste fixa innan man kan ge sig av, jag gillar det. Har även beställt lunch hos mormor och morfar imorn, kanon!

Hejsvejs 

Hoho, underbara inlägg

Jag är fort kvar i dansbandskampensa anda. Surfade nu in på SVT för att kika om det var klart vilka dsnabands om skulle vara med men det var det ikke. Hittade istället Vett & Etikett, på och utanför dansgolvat. Läs får ni se. Kasnke dans är något för er!?

1) Man dansar alltid till två låtar, vanligen två långsamma eller två

snabba, med samma partner innan man bjuder upp någon annan.
Den absolut viktigaste regeln!


2) Fotriktiga skor är extremt viktigt för de som är ute och dansar.

Skorna ska tåla många timmars svängom samt ha en sula med

lagom mycket glid. Dansgolv som är alldeles för hala eller tröga

går att åtgärda. På för hala golv används harts, och på för tröga

golv används kaffepulver eller potatismjöl.
Hihi, jag har bra skor!


3) Man kan håll sin danspartner i foxtroten på många olika sätt.

Vissa dansar i traditionell dansposition (ung tangofattning) medan

andra dansar tätare ihop. I den tätare dansen placerar damen sin

högra hand runt nacken, på bröstet eller på höften, medan den

vänstra handen oftast placeras runt nacken på mannen.
Mm, kramas lite!


4) I vissa delar av landet gäller herrarnas och damernas. Då sätts

skyltar upp i lokalen som talar om vems tur det är att bjuda upp

till dans.
Bara demokratisk i min del av landet!


5) I de södra delarna av vårt land (Gävle och söderut) är det

däremot fritt fram för alla att bjuda upp (demokratisk dans). Då

männen är i minoritet gäller det för kvinnorna att vara på hugget.

De män som är bland de bättre på att dansa hinner sällan av

dansgolvet förrän de blir uppbjudna igen.
Detta känner jag igen, fast jag gilla inte att springa efter folk. Kasnek därför jag aldrig får dansa med vissa en del kvällar.


6) Ett par timmars aktiv dans gör de flesta t-shirtar och skjortor

genomblöta och många dansare väljer därför att byta i pausen.

För att inte de partners du dansat med under kvällen ska tappa

bort dig rekommenderas ett ombyte i samma färg som din svettiga

tröja.
Ja tack, klä er lika. Ni borde köpa två likadana t-shirtar/skortor om ni vet med er att ni ska dansa i dem :p


7) Den grundläggande inställningen är att "alla dansar med alla"

och det anses ofint att "nobba" (tacka nej till) en dans, även om

till exempel en tävlingsdansare blir uppbjuden av en nybörjare

eller vice versa. Men det finns undantag; kvällens sista dans

bokar man ofta i förväg och dansar med sin livspartner. Ickenobbningskulturen

bidrar till att underlätta för nybörjare att våga

bjuda upp.

Hm, jag nobbar gubbarna, lätt!


8) Är man ny på dansgolvet förundras man säkert över att golvet

praktiskt taget töms vid en viss tid. För de vana dansarna är det

inga konstigheter. Näst sista dansen, innan pausen, skyndar sig

nämligen alla till kön framför fikavagnen.
Hahahahah, A i ett nötskal!


9) Dansriktningen är viktig. För att det inte ska bli sura miner och

krockar på dansgolvet dansar man runt i lokalen motsols. Man

dansar runt i lokalen med sin partner i samma riktning som alla

andra och knuffar aldrig de par som dansar framför. Det är dumt

och skapar bara dålig stämning.

Då är det bättre att i stället vika av och dansa om dem som man

tycker dansar för sakta. Som nybörjare är det nästan tryggast att

dansa närmast mitten. Där får man oftast vara ifred och slipper

känna sig stressad av alla andra som dansar förbi hela tiden. Det

blir roligare så.
den är bra, en grundläggande regel som man borde lära sig första danskursen!


10) Det viktigaste på en danskväll är att ha ROLIGT!
Yes sir! 


Ny regel i dansbandskampen

Satt och kikade runt på facebook och kom in på en resension av Belnders nya skiva. Det var en bloggare vid namn Mikael Nystås som hade skrivit ett mycket fint inlägg om deras nya skiva som släpps den 29 juli. -Jag längtar efter att få höra Maria sjunga nya frächa låtar. Ja klart även Lasse sjunger men Marias pipa går inte av för hacker!

 Blev kvar på bloggen och läste lite längre ner om dansbandskampen. Det kommer införas en ny regel i år som gör att det band som får flers röster belönas med en guldstjärna i vårje program. Då ett band sedan har två guldstjärnor skickas de vidare direkt till final. Yes tänkte jag, då slipper man se band som Lars Kristerz hela säsången, om det går bra för dem får de ändå bara vara med i två program!

En rolig sak till som jag läste var ett Blender skulle ställa upp i kampen iår. Sitter och funderar på vilka mer band som kan tänkas göra det. Får man ställa upp igen? Eller kommer det komma helt nya? hur måga dansband finns det i Sverige?

En regnig torsdag

Jisses vad det har regnat idag! Jag kom upp i hyfsad tid och fick på så vis målat de sista dörrlisterna och garderobsdörrarna. Måste visst måla dem en gång till så det får väl bra imorgon bitti då. Innan jag far till staden och inhandlar lite på systemet som ska med då vi åker på semester på lördag! Längtar!  Ska även fixa en sak åt pappa.

Sedan vid 20 i 11 ca, efter två vänder in i huste för att jag glömt saker, kom jag iaf iväg till Malin. Var nere vid 12. Det ösregnade verkligen så sista 4milen gick väldigt segt och långsamt men jag fick mig en stor, god, kopp kaffe då jag kom fram så då var det lugnt igen! Vi åkte ut till hennes pålle RExona och red lit ei regnet. Malin hade förvarnat mig att hon inte kunde ta vänster galopp och så var fallet. Jag slet mig blå. Vet inte hur man skulle gjort. Aja, blöta som dränkta katter åkte vi och köpte käk till hästen. Sen var det enormt skönt att spla av sig med varmt vatten och ta på sig torra kläder! Väldigt kul att träffa Malin, var en riktigt rolig dag. Innan jag åkte hem igen fick vi i oss lite mat och kikat på lite bilder. Hihi,kul!

Just det traktor racet igår var riktigt lyckat. Då regnade det inte iaf och det var bra fajter. Skojjigt alltså :)

Hejsvejs

Hoppsan

Var helt 100 på att jag inte skulle få ett brev från Oslo om intagningen till veterinär så när Britt-Marie sprang och hämtade posten då vi tapetserade brydde jag mig knappt. Men hon kom in med ett brev från Oslo där det stod att jag är 43é reserv till utbildningen. Oppsan! Tror iof inte att jag kommer komma in på den platsen men man vet ju adlrig, eller? funderade på vad jag var för reserv förra året men kan inte komma på det. Jaja, nu blev det ju inte lättare. Det dumma är fort att jag inte kommer in och kan inte tacka jag till platsen. Håller på att maila med en från skolan så får vi se vad som händer.

Annars har vi tapetserart färdigt idag! weio! Hallen är klar! Blev ok, jag tycker att det blev lite grått men aja, det blev väldigt mycket frächare iaf! Mamma och Britt-Marie kom vid halv 9 och då vi fick hem på lunch vid halv 1 var det nästen färdigt -Det har gått undan vill jag lova! Ska måla och tapetsera garderobs dörren också men imorgon ska jag äntligen åka till Malin! underbart! ikväll blir det race i Odensåker med traktorer. Åka en sväng och kika.

Hejsvejs  

Nöjd

Är så nöjd över mina grejjer från Nelly så det är inte klokt. Känns väldigt bra =) var inne istan en sväg i eftermiddag också. Tror ni inte jag hittade lite mer kläder? Johoo då. Vita leggins/byxor och ett super mysigt linne dom gick i blått med blommor på, lite längre. Provade några rosa linnen också men skippade dem, har redan 2 långa sånna kul att variera med nått.. hehe.

Ska snart gå ner och få lite mat idag med. mamma skulel bjuda på tacco paj, lät mumsigt!

Blåbär

Hihi, har inte fryst in alla blåbär jag plockade igår så till frukost blev det yogurth med blåbär i, mumsigt som bara den. Och just nu sitter jag här med en mugg kaffe och blåbärspaj som blev över igår. Värmde den lite i micron och klickade på en liten klick vanilj glass... Namnamn!

Nu kom det en enormt kelig kisse och la sig i knät också. Hihi.

.

Redan tisdag

Ojoj, redan tisdag. Tiden går så fort. Snart har A semester och det verkar som vi sticer till Uddevalla på lördag. Ska bli skönt att komma hmmifrån. Har målat idag igen. Målat över taket igen. Skönt att ha det gjort. Tog inte mer än 20 min fast det var lite svårare idag också än igår, svårare att se var man hade målat. Hoppas det blir ok då det torkar iaf, annars får jag väl göra det en gång till :p

Börjar föresten bli lite desperat.. Kommer inte in på Samordna oppotak. Vill för skjutsingen veta om jag har någon chans på veterinär eller inte. Har mailat till dem nu iaf... Rusade till brevlådan förut då posten kom men inget brev hade jag fått heller. Tror iof inet att jag får något brev för allt sköts över nätet men.

Föresten, jag fick paket förut =) min kläning och body butter från Nelly kom. Åå, body buttert med lime doft luktade underbart. Smörjde genast in händer och armar så nu doftar det ljuvligt runt mig här. Klänningen satt bra den med :) Lite mycket tyg över magen som alla klänningar men jag vänjer mig!

Jaja, nu är det nog dags att göra nått igen. Ska cykla ner till gården och slipa av garderopsdörrarna som ska sitta i hallen. Måste måla dem också idag så vi kan tapetsera med dem imorgon!

hej så länge!

Målning

Hu, fick upp färgburken men konstaterade rätt snabbt att färgen inte skulle räcka. Fick se till att få hem en burk till vilket Anders, Linda och Annie fixade då de kom från stan. tack och himmla tur att de var i stan! Rollade taket , var hemst vitprickig efteråt.. haha. Sedan följde jag med mamma och Britt-Marie till skogen för de skulle kika efter blåbär och jag orkade inte vara hemma i stanken av färg. Vi plockade i 2h och jag har över 1½liter blåbär med mig hem. Underbart! Det bästa är att jag har verkligen kämpat och plockat alldeles själv. Min bär!

Väl hemma igen efter en kopp kaffe satte jag fart och målade listerna. Så nu bokstavligt taölat stinker det färg här hemma! Tyvärr måste jag rolla över taket en gång till, imorgon, vilket betyder att vi inte kan  tapetsera då utan får ta det på onsdag.. Jaja, det får väl gå bra då. Fick lite kvällsmat nere på gården ikväll, hemalagad , mumisg, pizza. Till efterrätt, ja gissa!? Blåbärspaj så klart :) Tog sedan en promenad över lillegården.. Blev en lång kväll men så är det ju ibland, spec på sommaren!

Måndag, ny vecka

Somnade tillslut igår med. Tänk att lite tankar ska hindra en. Var väldigt trött imorse igen och låg och snozade i över 1h. Inte bra det heller. Hoppas jag kan sova ikväll :p

Har målartvättat taket nu så nu är det dags att brya upp färgburken och börja. Snart är det gjort och jag hoppas jag hinner ta listerna idag också för då kan jag och mamma tapetsera imorgon. Vilket gör att det snart är färdigt!  Snart kan vi städa och se till att grejerna får sin rätta plats. Ska bli så skönt så det är inte klokt.

Ander och Britt-Marie kom till mamma och pappa igår. Får väl gå ner en sväng och hälsa på dem sen. Kasnke tar det ikväll eller nått.

Hej så länge!

Söndag

Klev upp imorse, på tok för tidigt enligt mig. Var verkligen jätte trött! Åkte iväg till Grästorp till kusinerna. Fikade lite, snackade lite skit och så. Fick sedan väldigt god kycklinggryta och ris. Var toppen mat. Åkte sedan en sväng till Carro och Gustav, körde givetvis fel för jag kan inte bil märken. Carro sa att det skulle stå en gamal golv och vid den kunde vi parkera, såg jag bilen, ja, fattade jag att det var golfen? Nej! Jaja, så mycket fel blev det inte men ändå :p Pratade lite med lilltjejen deras, hon är 2mån nu och super söt! Så jätte kul att träffa dem igen! syns att de ska vara så långt bort.. Eller 9 mil, är det så långt?

Väl hemma delade jag och A på en pizza och kikade på Speed 2. Just nu kan jag inte sova igen, började tänka. Måste få ur mig lite tankar innan..

God mat

Lagar räkor i het sås nu, det borde fler testa så jag tänkte lägga ut receptet. =)

1 gul lök
1 burk champinjoner (eller ca 5 färska)
1 röd paprika
2 dl cream farich
½ dl chilisås
300-500g räkor

Krydda med salt, paprika pulver och curru (1 tsk av varje)

Hacka löken och fräs den ihop med campinjonerna. Tillsätta paprika (hackad) tillsammans med cream fraich och chilisås. Sist häller man i räckorna och de får in koka utan ska bara bli varma. Serveras ihop med ris )brukar jag göra)
-Mumsigt!

Arbets lördag

Ibland går vi varandra på närverna, jag pallar bara inte. Det gör att han blir irriterad för att jag säger ifrån. Oftast rör det sig om en skitsak.. En så simpel sak så jag nästan blir full i skatt istället.. Jaja, det är väl så att bo ihop emd någon. Någon som har samma humör som en själv.

NU har vi tillslut lyckats slipa hela hallen, lister, väggar och tak.. Ska bara målartvätta taket innan det kan målas och så. Listerna ocrkar jag inte börja med, lite för sent för det nu. Taket får vi också ta imorgon eller måndag. Men så fort det är målat så ska det tapetseras! Det kommer bli bra. (Ja ni förstår att vi har ju gjort ett sånt jobb där det lätt är att man blir iritterad på varandra.)

Imorgon blir det utflyckt. Härligt! Nu är det dags för mat iaf, räkor i het sås står på menyn, ihop med ett glas vitt vin. Passar sig bra då det regnar ute..

Vad gav jag mig in på?

Jag undrar vad jag gav mig in på då jag rev ur hallen och började riva tapeter. Är 6 dörr karmar utan lister där det är tapetserat ända in, jag ville ha bort det och det gick ju bra på de två först (innan jag hade tröttnat) nu är det 1½ kvar och jag är så less på det. Sen är det dags att börja målar tvätta och slipa. Och att gå på taket och slipa tapeter runt alla lister. jag som trodde jag skulle få måla lite idag också... Får nog glömma det. Dags för lite käk iaf, ska åka och hämta ng, är tomt i frys och kyl...

Så var det slut på veckan

Ja nu var det fredag igen, denna veckan flöt förbi den också. Om en vecka till får A äntligen semester och vi kan ut och åka.  Men första nu idag ska jag inte sitta här och soffa till mig utan jag ska riva ur grejerna i hallen och börja målatvätta, slipa och ev måla om jag hinner. Vet inte vad jag ska börja med bara, taket eller listerna. Tapeterna är beställda och borde hämtas. Ska bli kul att göra det sista nu! Måste ju vara klart till den 1aug =)
Det jag inte hinner idag får vi väl göra imorn då. Fast vi måste klippa gäset antingen idag eller morgon med.. 

På söndag ska vi åka till Grästorp. Fira min lilla kusin som fyller 15 idag och sen ska jag och A åka en sväng till Carro, Gustav och lill tjejen Milinda. Det blir inte så lång stund men vi ska dit iaf vilket ska bli kul!! 

Segt

Jag somnade tillslut inatt, av ren utmattning. Farmor ringde och väckte mig vid 9, tur jag ahr släkten.. Fast jag var grymt trött då så var det bra att komma upp. blir ju en ond cirkel av det annars. Pratade just med mamma och vi ska gå en sväng och leta flyghavre idag också. Ingen större lust men man måste väl komma ut lite. Kommer inte få ett skit gjort idag annars.

Jo en sak kanske, beställa kläder. Kikade in på Nelly.com förut och hittade en klänning. Den klänningen provade jag i förrgår då vi var i skövde men den fanns bara i M, här fanns den i S och jag tror det blir mycket bättre. (+ att den var billigare) Klickade även hem ett Body Butter från Hawaiian Tropic.


Jag kan inte sova

Åå, jag kan bara inte sova. Det är för många tankar hit och dit med val av skola så jag blir knäpp. Låg bara och stirra rakt upp i taket då jag la mig i sängen, kändes verkligen lönlöst att ligga där. Får sätt upp en lista med + och - för varje skola men sen kommer nog magkänslan att bestämma iaf. Just nu säger den Skara bara för at tdet är lagom långt hem då. Men jag är ju inte 100 på den känslan. Man skulle ju kunna tänka sig att släppa Alnartp helt bara för det men så långt vill jag ju inte gå än. Jisses, vilka problem. Det är lite jobbigt för jag blir väldigt disträ, irriterad och vill hells vara ifred medans A vill krama och vara delaktig. Fast han tycker det är väldigt jobbigt han också, han vill veta så även han kan ställa in sig på det ena eller det andra.

Så är det. Snackar med Malin över msn, kom in på hästar, det känns bra. Tänka på något annat. Ska försöka åka dit nästa vecka, ska bli underbart! Längtar efter henne!

Design

En tjej efterlyste en ny design och jag tänkte att jag kunde ställa upp. (tror jag skrev det tidigare) Nu är den klar och på plats, tänkte också visa hur den blev.Hon har fått ny header med önskad bild, bild i menyn, rosa länkar och tid & datum under rubriken. Jag tyckte den blev bra och jag hoppas hoppas att hon själv är nöjd! Kolla in den här!


 

Vad det regnade

Ja jisses vilken skur det kom här nyss. Började med lite mullranden så jag stängde av datorer, tv sterio och drog ur alla sladdar. Vill inte ha någonting krachat! Vet inte hur många ml det kom på 20 min men det var nog en del med tanke på att det bara dånade ute. Haha, föresten så hänger det två maskiner tvätt ute, lyckat. Tror jag få ta in dem igen och skölja. Går nog fortare att få det torrt så än att föröka få det att torka som det är nu. 

Igår fick jag med mig min mor till Skövde för att kika på lite grejer. Åkte vid halv 2 och vid 5 var det dags att hämta syster i Ekby vilket gjorde att vi inte hade mycket tid på oss. Det tar tid att gå i affärer i Skövde. Mamma köpte ett par jätte fina sandaler, höga. och en skrivare/fax/kopiator/skanner. Det var lite de hon var ute efter. Jag hittade fyra krukor till vardagsrumms fönstret och två glasbollar som man kan ha ljus i som hänger i samma fönster. Blev riktigt bra, hemtrevligt. Kanske kommer det en bild senare...  

Jag har gjort..

Ja, jag har faktiskt gjort något! Jag har målat våran vita tråkiga brevlåda som vi fick av mamma och pappa (den andra regnar det in i) Köpte svart lack färg härromdagen och igår en liten penser och så.  Det blev väl inte rikitgt så bra som jag hade hoppats men man blir ju så himla petig då man gör något sånthär. Antagligen kommer det int synas då den kommer på plats.


Tisdag

Återigen blev jag väckt av pappa. Han kom med moppen 20 över 8 för att kolla till sinkon jag ringde honom om igår. Hon haltade väldigt! Det är något magiskt med 20 över 8 och pappa, han kommer alltid då, eller ringer. Tror han är fördig med det han ska göra på morgonen (alltså kolla alla djur)

Verkar bli bra väder idag med, skönt skönt! Ska se om jag får med mig min mor till Skövde. Sitter för övrigt och lyssnar på Whalströms. Vi missade dem i fredags då de spelade i Jacobs Loge, skit också. Bättre lycka nästa gång. Men jag börjar bli grymt danssugen nu!!  

Korn ax

Igår då vi gick en sväng passade jag på att ta bilder. Här är en.


Måndag morgon

Måndag morgon kom. Jag blev väckt av pappa vid 20 över 8.  Har sedan dess ätit frukost, vilat en stund till. Frukosten blev en jordgubbs/hallon smoothie och en knäckemacka. Mycket gott!

Ska försöka hinna klippa gräser nu på förmiddagen. Det finns även en maskin med tvätt som ska upp och en ny som ska i maskinen. I em tror jag det får bli en sväng till staden. Handla ordentligt och leta efter en sak som jag ska ha då jag målar brevlådan. +beställa tapeter, höll nästan på att glömma det!  Min frukost..

Så här såg det ut

Ja, så här såg det ut när tv´n kom upp på väggen!


Haha, ser ni A bakom TV´n, la märke till det först nu.

Ojoj

Just nu håller de tre killarna på att mäta, räkna och klia sig i huvudet för att få upp TV´n på väggen så den hamnar mitt mellan hyllorna och på en bra höjd. Jag gick därifrån. Ju fler kockar desto "bättre" soppa heter det ju. Tänk om det blir tokigt på våran fina vägg? Då blir jag galen!  Tänkte springa dit och ta en bild iaf..

Nöjd

Nu blev det bättre, fick bort understräcken, Lite mer luft i menyn och bild. Känns bra. Tror jag kan klara mig ett tag nu.
Snart kommer A´s kompisar Magnus o Christer. De ska hjälpa oss att dra lite nya elkablar, ev sätta upp tv´n på väggen och så.

Igår var vi i SKövde på bio. Såg Johan Falk - GSI. Den var helt ok, rätt bra faktisk för att vara svensk. Dock så fick man inte den där spänningskänslan någongång, man visste liksom att de skulle ta bovarna utan några större problem. Men, men, helt se värd iaf.

Dags att laga mat..

Så var den här

Ja, nu har jag fått till den nya designen. Är inte 100%nöjd för jag skulle vilja ta bort underlinen på länkarna. Har verkligen försökt allt för att få dem veck men det verkar inte fungera. Har även pillat med en annan desig åt en tjej idag. Tror vi kan få till det till slut.

A har varit borta hos Douglas hela dagen och hjälpt honom. Han är fort inte hemma. Vid 9 ikväll ska vi på bio så jag hoppas han kommer snart. Vore kul att se honom lite. Själv har jag ridit. Var verkligen gör länge sen jag gjorde det. Då blir det att man blir osäker, iaf de första 100m sen glömmer man bort det som tur är.

Aja, dags att hoppa in i duschen!

annorlunda kväll

Kvällen blev visst lite annorlunda än vad jag trodde imorse. Jag visste att A hade pratat emd sin bror om att komma hit (visste inte att det var bestämt) men sedan sms:ade sköna Andreas frå Fkp och ville komma förbi och kika på huset. Så istället för en vanlig fredag bler det filmkväll och smaskig taccos innan. Enormt kul att Andreas tog initsiativet att komma hit och det passade sig ju jätte bra.

Vid lunchen på fritids idag kom vi fram till att det spöregnade ute och att det var tråkigt att vara kvar så vi stack hit, hem till mig, och kikade på Katten Gustaf filmen. Var ett trevligt avbrott och ungarna skrattade gott. De var visserligen bara 2st men ändå.
Nu har jag jobbat klart mina 4veckor på fritids. Helt sjukt hur fort tiden gick. Det trodde jag aldrig.

Design

Japp, snart kommer det en ny design, igen! pillar emd det sista och hoppas jag får upp den ikväll senast. Grejar också med en design åt en annan tjej. (slipper jag att göra om min blogg så ofta) ska bli kul att se hur den bli då jag är fördig och se om hon blir nöjd. 

Antagningsbesked

Japp, jag har fått antagningsbeskedet från högskolorna. Kom in på lantmästare som jag trodde och var 199 reserv på veterinär. Förra året plockade jag ca 100 platser och kasnke kan räkna med att ligga runt 100 sen då. Inte en chans alltså (också som jag trodde) Hade ju även sökt Husdjursagronom och den blev ju struken då jag kom in på lantmästare. Känns ändå bra att jag la det i  den orningen för jag är ju mer sugen på lantmästare än husdjursagronom. Nu blir det till att invänta svar från Norgo. Kommer försesten inte in på deras sida (typ studera på norska) Är lite nervös på detta för tänk om det har strulat till sig så jag inte finns med. Jag vill vara med men jag vet inte om jag vill läsa där.

Jag saknar Anton, skulle behöva honom att disskutera med just nu men det får vi väl göra i eftermiddag efter jobbet och så.

Hur bra är det inte?

Jo men visst, sitter på fritids nu -jobbet. Alla 5 barn är ute, leker med varandra och jag kan bara släppa lite. Kasnke får man det inte men va fan. Ska försöka hitta på lite lekar eller liknande i em då de antlagligen inte vill vara ute mer.

See you later

Tv

Kommer ni ihåg våran randiga vägg där vi skulle ha tv, hylla mm? Igår blev det ju ny TV mm så jag tänkt visa en vuld på hur det ser ut nu. Totalt rörigt är det ju fort pga av alla kartonger som jag klagade på igår men.. Aja. Look:


Föresten ser ni hyllan till väsnter? Den har stårr på golvet länge men i måndags tror jag det var satte vi upp den. Blev jätte bra och till och med bättre då det kom in en större TV. Den band ihop hyllorna på ett bra sätt.

Tisdag

Tänkte se om jag kunnde blogga lite mellan åskskurarna som drar förbi. Vet inte hur många omgångar som har dragit förbi sen klockan 12. Ett antal. Som tur är har inget gått rakt över, skönt skönt. Tycker ju inte att det är allt för mysigt med oväder..

Fritidsbarnen såg fram emot besöket så mycket att efter maten stod de med sina stövlar, regnjackor och bilkuddar berädda i en kvar innan vi var klara att åka. Tog det som ett gott tecken. Väl framme ägnade de nästan en timma åt att mata, klappa och jubla åt kvigorna. Givetvis hoppa lite i höt också. Sedan gick de en lite tippspromenad som mamma hade då hon hade studiebesök från mellanstadiet. Hann även åka lite traktor innan fikat/mellanmål och vipps hade det gått 3h och det var dags att åka tillbaka till skolan där några föräldrar väntade. Jag tror det hela var riktigt lyckat!

Då jag kom hem slappade jag en stund i soffan innan A kom hem och tyckte vi skulle åka till Norlanders. Han hade kikat ut tv och ljud som han hade fått ett bra pris så hans köptarm sög. Så nu står han här framför mig och försöker få ihop suboffer, bas, högtalare och tv.. Tror han har att göra ett tag. Föresten så ska jag bara säga att jag hatar kartonger. Fifan vad kartonger vi har här nu... Men ok, jag har inget bättre förslag på hur man ska packa så.

Imorgon ska jag öppna igen. Gjorde det idag också. Jag och de fyra barnen som kom tidigt satt och jäspade ikapp vid frukostbordet. Fattar inte hur trött jag var. Som tur va blev det bättre efter en kopp kaffe ihop med Mat-Maria och Städ-Eva. -trevligt. Det är kul att få nya bekantskaper.

Tankar inför morgondagen

Idag bestämde vi på fritids att imorgon ska vi göra en utflykt. Vi ska åka hem till mamma och pappa och kolla på djuren, hoppa i höt och åka traktor. Tror det var lycka för många barn där. Så uppmaningen var att de skulle ta med sig stövlar och oömma kläder imorgon. Så ska vi äta tidigt, ja redan vid 11, och åka efter det. Ska vara tillbaka till halv 3. Hoppas det blir bra. Ska bli roligt att visa dem gården och få åka lite traktor med dem.

En rolig sak

Måste föresten berätta en rolig sak som hände i veckan. Förra året då jag och A var nere hos mamma och pappa i husvagnen slarvade jag bort ett par kläder. Det var mina mjukisbyxor och en vit tunika. Båda plaggen var något av en favorit (kasnke just därför jag hade på mig dem) Vi kunde inte fatta var kläderna tog vägen och tillslut blev slutsatsen att jag hade glömt dem i duschen på campingen. (sällan tänkte jag) Men iaf, i veckan då mamma och pappa rev dän kuddarna i soffan i vagne kom min kläder fram. Jag hade lagt dem i hörnet av fönsterbrädan. Där fick vi oss ett gott skratt och jag fick illbaka mina favvo kläder. Ska bara tvätta upp dem innan jag tar på mig dem. De har ju trods allt legat där ett år och varit på flera ställen.

Ny jobbvecka

Då var det dags att dra igång igen. Börjar jobba 11 idag, skönt tid MEN jag stänger ju är klart..  Skulle vilja ha en 50% vecka som var för 2 veckor sedan, den var lyx. Fast å andra sidan blir det ju inga pengar av det. Sista veckan jag jobbar nu. Sen ska jag vara ledig fram till skolan börjar. Måste ju ta ett tstort beslut om var jag ska börja någonstans. Det känns inte lätt. Ska man gå eftrer hjärta eller hjärna?

I helgen har jag verlkigen slöat. Hela dagen igår var jag själv för A var i Höljes och kikade på Rally cross EM. Fick inte gjort mycket mer än dammsugit. Mamma och pappa kom också hem igår. Det hade varit mulet då de vaknade så då bestämde de sig för att åka. 10 dagar med strålande sol har de haft där nere, skönt! De hade varit vägen över Ullared också så vi fick lite påfyllning i schampoo och tandkräms förrådet. Men, men, kasnke dags att  röra på sig.

Bloggdesign?


Jag är ju tokig. Sitter och ilar med bloggdesigner hit, bloggdesigner dit. Funderade lite på ifall det är någon som skulle vilja ha hjälp med en design? Jag skulle kunna tänka mig att göra det. Iställer för att sitta och ändra min hit och dit fast jag innest inne är nöjd.

Har gjort en idag också, klicka på bilden för att se, är det någon som är intresserad av den? Skulle kunna tänka mig att ge bort den!


Dagarna bara försvinner

Gårdagen var sista jobbdagen i veckan och den började bra. Öppnade vid 7 för då kom första barnet och till frukost var vi bara 4 stycken. Satt länge och åt, pratade skit och skrattade. Är så trevligt då man bara är sågra stycken. Sedan då Ann kom vid 9 konstadterade vi att det skulle vara 6 barn efter lunch och vi tog beslutet att åka och bada. Jag fick cykla hem och hämta badkläder och bilen. Drog iväg ner till Ekudden. Gick hur bra som hellst med ungarna och jag busade med 3 av dem i vattnet som var riktigt varmt! Undra just vem som hade roligast, dem eller jag!  Kvällen avslutades med en hyrd fil - Wallander Hämnden. Den var riktigt bra och ovädret som läg och mullrade en bit bort gjorde det hela ännu läskigare.

Idag har vi inte gjort mycket. Jag har ont i magen och ägnat mycket tid här. A åker till Höljes imorn så då kan jag tänka mig att det blir ännu mer tid här. Pratade med mamma förut och det verkar som de spenderar en dag till på semester och kommer inte hem förrän på måndag. De är de värda!

Efter lite pill

Efter lite pill i PH blev bilden jag visade innan så härVeckan snart slut, igen!

Ja, det är otroligt vad veckorna går fort då man har mycket att göra.
Idag skulle jag stänga, det är lyx att få göra det nu på sommaren för de flesta går hem tidigare än vanligt. Idag gick sista ungarna vid halv 5. Jag tackar inte nej att låsa drren och åka hem då. Britta tar ju djuren då jag öppnar och de dagar jag stänger. Är bra. Så idag efter att jag kom hem har jag verkligen inte gjort någonting! A var till o med och hämtade mat, ja så lata var vi!

Veckan har för övrigt flytit på bra. Har gett djuren, kört in ensilage och strött utan några som hellst missöden. Fritids har också gått bra. Lite lång segt är det allt och väldigt varmt. Men jag ska inte klaga. Skulle inte vilja byta med dem som står i fabrik.

Vi har även bestämt datum för inflyttningsfesten nu. Håller på att höra runt med folk nu. Ska bli kul! ♥

Ps. Bjuder på en bild på mig själv tagen idag

RSS 2.0