Sista dagen på året!

Då var vi framme på 31/12, årets sista dag. Om några timmar är det 2010!

Idag blir det att plocka och städa innan det är dags att laga mat och duka inför kvällen. Då kommer det lite folk hit och jag ser fram emot det :) Saknar Em, Sanne och Jossi, hade varit kul om de var hemma i stan men så är det. Får träffa dem senare (midsommar kanske??) Det är ju två kvällar som man vill fira med kompisarna, nyår och midsommar.

Ska skåla för Sanne som är på andra sidan jordklotet, Em som är i Idre och Jossi o gbg!


Pluggdags!

Idag var det A´s andra dag på jobbet och jag och gruppen började med driftplanerings kusrsens uppgift. Den känns stor, enormt stor!! Det som är svårast är att hitta motivationen till att göra den då det blir så mycket som ska göras. Men vi får väl försöka dela upp det sen. Nu har vi ju disskuterat igenom allt iaf.

Planerar lite till nyår också. Hoppas det blir kul. Ska försöka hitta på några lekar eller få tag i lite spel, några förslag? Så vi kan roa oss hela kvällen lång. Har dragit ut ett recept på "fredagskyckling" som jag tror kommer bli bra, en pasta sås typ som vi fick hos faster och farbror för ett tag sen. Mycket god! Vad ska du göra på nyår!?

Vad tycker ni om den nya designen föresten? Jag kan inte låta bli, tycker det är så kul. Borde kasnke göra något annat om olika designer hela tiden... Men denna får väl vara till det är vår nu.

Nu ska jag ta och maila lite frågor till våran hendledare..
Ha det gott!


Ny vecka

Nytränad, nyduschad och nyäten. Mätt, trött och rätt belåten med andra ord. Blev ett pass inne på Nordic club och sedan har jag hämtat massa information från mamma om gården så imorogn då klasskompisarna kommer så har vi något att börja med. Bra det :)

Känns som en jätte stor uppgift det vi ska göra så det ska bli väldigt skönt att börja imorgon. Måste planera lite inför torsdagen också. Då blir det nyårs firande här. och ev Örebro med mamma på onsdag. Hon skulle till IKEA och ville inte åka själv. Inte mig emot! =)

Ny desig till kusinen!

Min kunsin startade upp sin blogg igen och frågade om jag kunde göra en design åt henne. Jag fick i princip fria händer, det hon ville var att det skulle bara svart, turkos och lite glitter i namnet. Så då blev det såhär. Att menyn är svart hör inte till vanlgheten då jag gör designier men efter ett misstag så blev den det och sedan fick den vara. Det passade så bra in på min kusin så jag ville inte göra den vit. Lade bara till en ram runt den.



Klicka på bilden om ni vill se hela designen.

 


Slö dag!

Julhlgen är över. Det var det för i år.

Igår kväll samlades släkten på pappas sida nere på gården. Där kikade vi på gamla kort från 63-67 då pappa och hans syskon, kusiner mm inte var så gamla. Kul att se gamla kort från gården och på pappa. Åt gott och hade det trevligt.

Idag skulle vi åka till Falköping och A´s farmor och farfar. Men det blev flyttat till imrgon för hans bror fick jobb hela dagen idag. Var skönt för jag kännde inte för att åka någonstnas idag. Så vi har slappat och slappat. Tog en promenad i eftermiddag och sen mer slapp. Är väl så julen ska vara, eller? Fast det är lite jobbigt också för man blir ju så seg av att inte göra något.

Imorgon ska A jobba och jag ska börja kika på våran uppgift i skolan innan vi ska åka. Får försöka börja med den på tisdag... Hoppas hela gruppen kan bara.

Juldagen!

Igår var det en fantastisk dag med mycket släktingar, paket och skratt. Började dagen borta hos A´s mormor och morfar med kaffe, kakor och tårta. Sedan blev det julklappsutdelning från dem där borta och jag blir alltid så förvånad då jag får paket efter paket och alla har verkligen tänkt på en. Man känner sig som en del av deras familj vilket är underbart att få göra. De är ju trods allt A+´s släktingar. Fick super fina skålar och en machande vas av A´s mor. Riktigt förtjust i dem!

Blev inte kvar så länge för mor och far hämtade upp och vi for till min mormor och morfar. Mormor bjöd på underbar julmat och massa godis till Kalle. Innan kalle hann vi dela ut klapparna där också. Fick åter igen fina saker och flera paket att ta med hem till A. Han är verkligen och en del av min familj nu! Fick jätte mysiga vantar och fina strumpbyxor av mormor. Hon är galen i paket så många blev det även om det inte är så mycket i varje ligger det enormt massa eftertanke bakom varje paket. Alla vi fick vantar, nästan samma typ fast olika i färgen så de passar var och en, det är mormor det!

Landade hemma en stund innan vi hämtade upp farmor och åkte ner till gården för att äta gröt. Mysigt med mycket ljus och åter god mat. Fick så fina grejjer av mamma och pappa. Bla ett äkta fårskinn som nu ligger och pryder våran soffa! Fick även biljett till Magnus Ugglas revy av A och till musikalen Hairspray av mamma och pappa (självklart ihop med A) Så det blir Gbg och sedan raka vägen upp till Sthl. Typist att de ska ligga samma helg, haha, men vi får se om det går att lösa. Känns inte som man hinner njuta av varken det en eller andra.

Nu ska vi gå ut en stund innan det är dags att åka till A´s pappa.

God fortsättning!

God Jul!

God jul på er alla!

Just nu har jag gjort färdigt de sista klapparna, får slå in imorgon! Har varit nere hos mor och far och fått en provbit av julmaten! Jätte gott! Imorgon drar vi tidigt till A´s mormor och morfar innan jag åker vidare till mina mor föräldrar!

Ta hand om er och alla era nära och kära under helgen!


Julstämning!

Julstämningen har infunit sig! Var med i skogen och hämtade julgranen förut, den luktade så gott och med den kom julstämningen! Har städat klart huste nu, är så skönt och det snöar ute! Ska sätta mig och göra ett sista rycket med almanackorna åt mormor/morfar o farmor. Lite sent ute men jag hinner nog färdigt i tid... =)

Avslutning

Imorgon är det dan före dan och då ska vi fixa det sista inför julen. Ska ev förlja med mor och far och hämta en julgran, bara för att det hör julen till och att inte vi ska ha någon egen. Då får man väl lov att vara lite liten fortfarande!?

Avslutning i skolan idag, tänk att vi redan har gått en termin. Mamma frågade om det kändes bra och jag svarade fort ja, men efter att ha tänkt efter var jag inte lika säker.. Fast, jo det har varit ok och det kommer förhoppningsvis ge en hel del innan det är slut. Ett jobb ska jag ju ha!

Godnatt!

Tung skoldag...

Vi är redan framme i julveckan och vi har en dag kvar i skolan innan vi tar lov och har gått en hel temin. Tiden har verkligen gått fort. Snart dags att börja fila på en åresredovisning (eller hur em?)

Vi har börjat med driftsplanering och det känns åter igen som en tung del i skolan. Har fått en enorm uppgift som vi ska jobba med under jullovet i fyra olika grupper. Blir nog bra. Jobbat åter igen med Hanna och Petra, det blir ju s då vi bor som vi gör... och Henric höll jag ju på att glömma.

I morse sa A till mig att inte glömma mitt USB så vi skulle vara i datasalen (detta har ju hänt två gånger under teminen) så jag plockade inte ens upp det, ingen risk då.. Men iställer lägger jag mitt kollegeblock brevid en dator och sedan åker hem. Det är något i dessa datasalar som gör mig knäpp, eller så vill jag fort därifrån. Det löste sig tillslut iaf via facebook då en två satt kvar och kan ta med det till avslutningen imorgon. Tur för mig, hade inte klarat mig utan det hela lovet. Uppgiften ligger ju där i...


Dansbanskampen 2009?

The playtones, årets bästa dansband! Eller? Jag tycker mest det låter som någon telefonsignal, thhheee playytooones. Ja men visst passar bra då mobilen ringer. Han ser dock ut som någon 60-tals artist och hade tv bilden varit svartvit hade allt fallit på plats (då passade inte mobiltelefonen in längre). Nu var den ju inte det utan detta band röstades fram som årets dansband 2009.

Var finns dansen om jag får lov att fråga. Jaja, visst en takt har de men allt låter ju likadant! Spec då man hör skillnaden mellan de band som spelat ihop länge och har ett gediket komp och kör bakom sig. Att var och en är enormt duktiga som musiker är det väl ingen som säger emot?

Min röst ikväll lades på Titanix (faktiskt 2st) men det hjälptes inte. Och att varken Blender eller Date gick vidare till andra omgången var förvånande. Lika förvånande som att Zekes inte tog sig till duellen så självsäkra som de gossarna var. Dates nyskriva låt för förestan riktit bra, den finns att lyssana på på svt.se/dansbandskampen.


Men jag kanske är lite hård. Kampen är väl ändå att nyare band som bli upptäckte av dansbandssverige och bara två band, The Playthones och Zekes, är nya i mina öron, de andra är gammla rävar ute på dansbansbanorna. Ska man tänka så vann väl inte rätt band heller men det blev helt plödsligt bara två band i finalen.

Hur röstade du?

Mys

Jag myste då jag var ute på Hassan igår, kallt var det men ändå väldigt skönt att få en anledning till att gå ut och få lite sol i ansiktet.

Idag blev det sen uppgång, fattar inte hur svårt det kan vara att komma upp i hyfsad tid. Har plockat iordning en hel del inne på kontoret men lång ifrån så mycket som jag hade hoppats. Det är visserligen en dag imorgon med då vi båda är lediga.

Ikväll blir det finalen av dansbanskampen, vem tror ni vinner? Jag tror nog att Date tar hem det... Men vem vet.

 


Ridtur

Vet ni vad, ajg fick precis frågan om jag ville rida en sväng på gammle Hassan Passan och självklart vill jag det!! Att termometern i fönstret visar -10 spelar väl ingen roll, man har ju kläder och man kan hoppa av och gå några meter för att få upp lite värme igen! Ska bli mysigt!

Tisdag = trött!

Jag är så trött och slö i kroppen så jag vet inte vad jag ska göra. Kan lova er att om jag lägger mig ned så sover jag på 2 röda. Inte bra så här mitt på dagen. Kasnke är det en förkyldning som håller på att bryta ut, vem vet.

Har bakat lussekatter nu på förmiddagen, sista plåten står i ugenen. Ska snart iväg in till stan och sjukhuset, får vi se vad det ger. Ska lämna lite prover också som har legat sedan nov då jag egentligen skulle ta dem. Hoppas det går bra och att jag kan få lite hjälp för en gångs skull..

Måndag

Jag tror jag köpte den sista julklappen idag. Den till Anton, fast säg inget till honom. Han ska hållas på sträckbänken, är lite kul att få honom tro att jag absolut inte hittat något! Bara hoppas det blir bra i slutänden. Har börjat slå in allt som står i storarummet. Skönt att ha börjat. Nästan så julkänslan infinner sig då man går här och pysslar. SKa försöka baka imorgon :) Och så ska jag vara hundvakt, det ska bli spännande. Åt Maya medens Therese är i skolan. Hoppas det kommer gå bra med katterna och så.


.


Söndag

Efter mycket slit är vi klara med badrummet. Var innte på Jysk och köpte vaxduk som jag sedan klädde hyllorna med i den stora garderoben. Det blev så frächt och väldigt lätt att torka av. Kunde sedan packa in alla grejer och helt plödsligt kom vårat kontor fram bakom lådor, kassar och handdukar. Nu får vi plats här igen. Mycket kvar i övriga huset at städa men det kommer väl en dag till det också, för hoppningsvis innan jul. 

Under en fika rast förut satt vi och gick igenom alla julkort, valde vem som skulle få vilket och så vidare. Kom fram till att det fattades 6st så jag satte mig och gjorde dem förut. Som ni ser är det snögubbar, silver och glitter som gäller på våra julkort i år. Inget är riktigt det andra likt men alla har det som genemsam nämnare. Så kul att kunna skicka ut egengjorda. Vi får sätta oss ikväll och skriva på adresser på kuverten. Sen kan jag posta alla imorgon.

Har tänkt att åka en sväng till Skövde och julhandla lite för mig själv imorgon. Lite trist att åka själv känns det som vissa stunder medens andra känns det bra, då jag jag göra precis som jag vill! =)


Lucia firande i Ekby

Nu så har jag fått upp bilderna från gårdagens lucia firande i Ekby! Tyckte de var väldigt fina tomtar :)

Ska försöka få i oss lite frukost här nu, det belv visst lite sent med det och sedan ska vi igång att städa!!!


Hästbilder


Lördag

Vårat badrum är färdigt!! Ja, istort sett. Det ska städas men annars är allt på plats igen och igår kunde vi durcha här hemma för första gången på nästan 3 veckor. Underbart! Det blev kanon fint och ni kommer få se lite bilder sedan :)

I torsdags lurade mamma och pappa med mig till kliniken så vi fick varsin vaccinspruta mot influensan. Så natten till igår sov jag enomt dåligt pga den och igår på dan mådde jag pyton. Allt gick så fort, helt plödslit mådde jag dåligt, sedan i stortsett bra igen 3h efter.. På kvällen kännde jag inget alls mer än det onda i armen som hänger i än idag. På ett sätt är det skönt att ha det gjort så slipper det hänga över en.

Redovisade även det sista i ekonomin i torsdag vilket känndes bra, tillslut fick vi ordning på det och vi hade liknande siffror mot vad läraren hade. Ska bli mycket spännande att få tillbaka det.
Mjölkrapporten som jag kämpade så med fick jag tillbaka i måndags. Fick fina ord från Marianne och det värmde. 

Baka massa pepparkakor igår med, mumsigt med deg ;) Åt Kina mat med faste och farbror på kvällen ihop med ett glas vin, vina grejjer de. Trevligt var det!

Idag ska vi åka och kika på syster som ska rida lussetåg i Ekby. Kul att se, har laddat kameran.

Vi hörs!

Tävling

Hoppade in på en blogg och hittade en tävling, kika HÄR!

Tisdag

Dagarna går, just nu är det bokföring som hägrar. Det är rätt kul! Jag gillar ju siffror och sitta och pilla med dem fram och tillbaka. Känns som ju mer man håller på med det desto mer sätter det sig så att jag har fört in det i bokföringsprogramet 3 gånger gör inte så mycket.

Blev så arg i lördags då mamma skulle hjälpa mig med uppgiften. Det var mcyekt fel och jag kände bara att nu fick det vara nog. Orkar inte med allt som inte stämmer hit och dit, men det löste sig igår. Tänkte lite på det och jag tror att allt blir så stort iom att jag fort inte är 100% säker på att jag har valt rätt. Som Sofia sa i lördags då hon sa att det var ett det var ett andra alternativ.. Men men så är det, får göra det bästa med det och kasnke söka om i vår.. Får se!

Dags att fixa lite mat till A som också är hemma idag, han mår inte bra! Sedan skolan.

Lördag

Typist, jag som hade skrivit och så stänger jag ned utan att uppdatera inlägget. Yeay!

Är smått irriterad idag. Har försökt mig på uppgiften som vi fick i skolan och som ska vara inne på torsdag. Tog hjälp av mamma för att få en rätsida på det och ju mer hon benade i det ju mer blev fel och vi kom gram till att ja har fått totalt kassa uppgifter att jobba med. Man ska inte ha gammla gubbar ihop med siffror....

Igår bar det av till Ullared, fick med massa julklappar hem vilket var meningen, så sköt att få börjat. Jag köpte på mig mysiga strumpbyxor, väldigt mysiga och en hel del mycket billigare än här hemma.

Ikväll blir det julbord med LRF, ska bli kul och förhoppningsvis gott :) Får skaka av mig irritationen tills dess.

Vinterbilder


Rostar gammal vänskap?

Det är jobbigt då man är sådär riktigt trött men ändå inte kan sova. En av mina svagaste sidor kan man lugnt påstå. Är enormt avis på dem som sommar direkt, önskar det var en vana även för mig istället för en ovana. Jag tänker nog för mycket.

Pratade med malin in stund på rasten och kom fort fram till att gammal kärlek aldrig rostar. Det är så sant, men hur är det med vänskap? Kan man säga samma sak där? Just nu tror jag det för efter vårat samtal har jag nästan konstant tänkt på min en gång i tiden bästa vän som valde att ta avstånd och som antagligen aldrig kommer bli den person som jag en gång kände utan och innan. Tack vare honom klarade jag motgångarna och kunde kämpa för min dröm även om jag då uppfattades som ego och ett enormt stud. Jag behövde det för min skull för att kunna stöta bort det som var så start med sötåsen de sista terminerna. Jag vet att han försvarade mig då jag inte kunde göra det själv och jag visste att han var ärlig och rättvis. Önskar att det gällde samma där, att gammal vänskap aldrig rostar..

RSS 2.0